Annonsera på Avpixlat

En vecka i det mångkulturella Danmark: Inställd postutdelning, gängkrig, gruppvåldtäkt och danskhat i moskén

I grönområdet intill vallgraven blev en 27-årig kvinna överfallen och våldtagen av två män med “arabiskt utseende”. Foto: Christian Bickel.

DANMARK / INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET PostNord tillkännagav i måndags att man tillfälligt ställde in postutdelningen i “invandrarghettot” Vollsmose i Odense, efter att flera brevbärare utsatts för hot och trakasserier. I de invandrartäta problemområdena i västra Århus har två skottdåd skett den senaste veckan. Båda dåden bedöms ha anknytning till det gängkrig som uppstått sedan invandrargänget Loyal To Familia etablerat sig i staden. I centrala Köpenhamn utsattes en 27-årig kvinna för en brutal överfallsvåldtäkt av två män med “arabiskt utseende”, och i Fredrikshamn blev två tioåriga flickor sexuellt ofredade av en mörk man som talade danska med brytning.

En väsentlig skillnad mellan Danmark och Sverige är att både polis och mainstream-media i Danmark öppet rapporterar om invandringsrelaterad brottslighet. Det är en självklarhet att man i flertalet danska medier publicerar utförliga, korrekta signalement på efterlysta brottslingar, även i de fall då signalementen indikerar att brottslingarna har invandrarbakgrund. I denna artikel redogör vi för en del av den grova invandrarbrottslighet som upprört danskarna sedan en dryg vecka tillbaks.

Vid 22.30-tiden söndagen den 11 juni blev en 27-årig kvinna överfallen och våldtagen på Christianshavn i centrala Köpenhamn. Kvinnan ska ha promenerat längs Christianshavns Vold, mellan Torvegade och Langebro. Där mötte hon två främmande män. Männen ska ha frågat kvinnan vad hon hette, varpå de överföll och våldtog henne.

Familia

Det Köpenhamnsbaserade invandrargänget Loyal To Famila försöker etablera sig i Århus. Detta har utlöst våldsamma konflikter i stadens kriminella miljöer.

Kvinnan tycks bara ha kunnat lämna ett vagt signalement på de båda männen. Hon har uppgett att de hade “arabiskt utseende“. Dansk polis vill gärna ha in vittnesiakttagelser och tips från personer som vistats i området vid den aktuella tidpunkten. De som har information att lämna ombeds ta kontakt med Köpenhamnspolisen.

* * *

Avpixlat har tidigare berättat om de våldsamma gängkonflikter som på sista tiden blossat upp i de invandrardominerade problemområdena i västra Århus. Under den gångna veckan har två skottdåd begåtts där. Det första av dåden skedde strax efter midnatt natten mot måndag den 12 juni, på Edwin Rahrs Vej i förortsområdet Brabrand. Brottsoffret var en 21-årig man. Han träffades i underlivet, men hans skador ska inte ha varit livshotande. Nästa dåd utspelade sig kl. 01.15 natten mot lördag den 17 juni. Då blev två personer skjutna i benen utanför ett flerfamiljshus i det ökända ghetto-området Bispehaven.

Det finns inga uppgifter om gripna i något av fallen. Dansk polis tycks, enligt vad som uppges i media, vara övertygade om att båda skottdåden är knutna till de pågående konflikterna mellan rivaliserande kriminella invandrargäng.

* * *

Odense-förorten Vollsmose är ett av Danmarks mest ökända “utanförskapsområden” (eller invandrarghetton, som man mera rättframt benämner denna typ av områden i Danmark). I måndags, den 12 juni, tillkännagav PostNord att man tillfälligt skulle ställa in postutdelningen i området. Beslutet kom efter flera fall av hot, trakasserier och stölder riktade mot brevbärare. Två händelser ska i synnerhet ha väckt oro bland PostNords anställda; ett inbrott i en postbil och en incident då en brevbärare blev indragen i en trappuppgång och fasthållen.

Postutdelningen i det problemtyngda området återupptogs på onsdagen. En extra trygghetsåtgärd för brevbärarna hade då anordnats. De har fått ett särskilt telefonnummer inlagt på sina mobiltelefoner, som går direkt till den polispatrull som för tillfället är i tjänst i stadsdelen.

Venstres Jane Jegind kan tänka sig att sätta in militär för att upprätthålla lag och ordning i invandrarghetton som Vollsmose. Foto: venstre-odense.dk.

Även om postutdelningen i Vollsmose bara låg ner i två dagar väckte händelsen kraftiga reaktioner bland danska politiker. Bland annat menade två av det borgerliga regeringspartiet Venstres tunga namn, Kristian Pihl Lorenzen och Jane Jegind, att man bör överväga att sätta in militär bevakning i Vollsmose om inte polisens resurser räcker till för att upprätthålla grundläggande lag och ordning i stadsdelen.

* * *

En 84-årig kvinna utsattes på måndagseftermiddagen för ett stöldförsök i sin bostad på Rödegårdsvej i Prästö, på sydöstra Själland. Gärningspersonerna var sannolikt, av signalementen att döma, östeuropeiska romer. Omkring kl. 16.35 kom en främmande kvinna in genom 84-åringens altandörr och sade att hon skulle ordna någonting på bostadens toalett. Den gamla damen lät sig först luras och följde med in på toaletten. Då lämnade den främmande kvinnan toaletten och försökte blockera dörren så att 84-åringen inte kunde komma ut. 84-åringen insåg då att något inte var som det skulle.

Hon lyckades slita upp toalettdörren, och upptäckte att ytterligare två främmande kvinnor befann sig i bostaden och höll på att söka igenom hennes sovrum. 84-åringen lyckades köra ut de främmande kvinnorna. De tros inte ha hunnit stjäla någonting.

Följande signalement har uppgetts på de tre tjuvarna:

A: Kvinna med östeuropeiskt utseende, kraftig, c: 25 – 30 år gammal, c:a 160 – 170 cm lång, “svartmuskig” med brunt hår, talade danska med brytning och hade på sig gråa kläder.

B: Kvinna med östeuropeiskt utseende, kraftig, c: 40 – 45 år gammal, c:a 160 – 170 cm lång, “svartmuskig” , talade danska med brytning och var svartklädd.

C: Kvinna med östeuropeiskt utseende, kraftig, c: 40 – 45 år gammal, c:a 160 – 170 cm lång, “svartmuskig” med brunt hår, talade danska, var svartklädd och bar en sjal över håret.

De som har vittnesuppgifter eller annan information att lämna om stöldförsöket i Prästö uppmanas kontakta Sydsjällands polis.

* * *

Vid 15.30-tiden tisdagen den 13 juni ofredades två 10-åriga flickor av en främmande man på en lekplats vid Randersgade i Fredrikshamn, på nordöstra Jylland. Mannen ska ha tafsat de båda flickorna på låren och stjärten. Han ska också ha försökt knäppa upp den ena flickans byxor. Dagen därpå, när händelsen tagits upp i lokaltidningen, tog även en 57-årig kvinna kontakt med polisen. Hon sade sig ha blivit utsatt för ett liknande ofredande i samma område. Eventuellt tros det ha varit samme gärningsman.

Signalementet på gärningsmannen är förhållandevis vagt. Han beskrivs som en “svartmuskig” yngre man med kort mörkt hår, och han uppges tala danska med brytning. De som har vittnesuppgifter eller annan information att lämna angående sexofredandena i Fredrikshamn ombeds kontakta Nordjyllands polis.

* * *

På torsdagseftermiddagen råkade en bokhandlare i Köge ut för vad som – av signalementen att döma – tycks ha varit ett par romska bedragare. Vid 13.30-tiden kom paret in i bokaffären, som ligger på Brogade i centrala Köge. Kvinnan uppehöll butiksinnehavaren genom att på bruten engelska ställa frågor om varor på olika platser i butiken. I slutändan köpte hon ingenting. Det visade sig senare att hennes manlige partner under tiden lyckats öppna kassaapparaten och tömma den på kontanter.

Dansk polis har gått ut med följande signalement på paret:

Kvinnan är i 30-årsåldern. Hon har östeuropeiskt utseende, och beskrivs som c:a 160 cm lång. Hon är kraftig och har brun hudfärg och kort brunt hår. Hon beskrivs som välklädd och talade engelska med brytning.

Mannen är i 30-årsåldern. Han har östeuropeiskt utseende, och beskrivs som c:a 175 – 185 cm lång. Han har brun hudfärg, kort mörkt hår och välansat svart helskägg. Han beskrivs som välklädd.

De som har vittnesuppgifter eller tips att lämna om bedragar-paret i Köge ombeds kontakta Mitt- och Västsjällands polis.

* * *

På fredagseftermiddagen tvingades Köpenhamnspolisen rycka ut till en moské på Rovsingsgade i den invandrartäta stadsdelen Nörrebro. En man hade under fredagsbönen börjat agera aggressivt och hotfullt mot andra gudstjänstbesökare. Mannen ska ha rest sig upp och börjat skrika att alla andra som befann sig i moskén var “otrogna tjallare“. Han hade därefter dragit upp en kniv och hotat döda alla som befann sig i lokalen. En moskébesökare ringde polisen, som kort därefter kom till platsen. Den aggressive mannen lugnade ner sig när polisen hotade spruta pepparsprej på honom. Han kunde därefter avväpnas, beslås med handfängsel och föras till arresten.

Den hotfulle mannen är i 30-årsåldern och uppges vara dansk medborgare med arabiskt ursprung. Han tros lida av någon form av psykisk ohälsa, och är samtidigt, enligt personer i Nörrebros muslimska miljöer, “mycket extremistisk” i sina religiösa uppfattningar.

Tumultet fortsatte när den dansk-arabiske mannen på lördagen ställdes inför häktningsdomaren i det som på danska kallas Dommervagten. Han ska då ha varit mycket hotfull mot både sin tillförordnade försvarsadvokat och mot en kvinnlig journalist som var där för att bevaka förhandlingen. Sju häktesvakter fick hjälpas åt att föra bort den aggressive mannen, som beskrivs som mycket storvuxen.

Moskén vid Rovsingsgade i Köpenhamn, där en man med arabiskt ursprung hotade döda andra gudtjänstbesökare vid fredagsbönen. Foto: Morten Haagensen.

Den gripne mannens aggressiva beteende kan, som sagt, förklaras med psykisk ohälsa. I Ekstra Bladets artikel om händelsen framgår dock en anmärkningsvärd detalj. Enligt ett vittne som befann sig i moskén vid Rovsingsgade ska några unga, muslimska män ha varnat den nu gripne mannen för att polisen var på väg. Detta ska de ha gjort trots att mannen just hotat döda dem och alla andra i moskén. Vittnet, som tydligen själv är muslim med invandrarbakgrund, säger (i översättning):

– Innan polisen kom försökte några totalkorkade unga människor varna gärningsmannen om att polisen var på väg. Vilka idioter, som försöker hjälpa en person som hotar att mörda oss alla, inklusive dessa idioters egna familjer. Dessa ointelligenta människor tror att muslimer ska stå samman mot Danmark och danska auktoriteter, i det här fallet mot polisen.

Vittnets skildring av händelserna i moskén ger förstås en mycket tydlig bild av det hat mot majoritetssamhället som frodas inom vissa muslimska invandrarmiljöer, i Danmark likväl som i Sverige.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson