Annonsera på Avpixlat

Fortsatta upplopp i Trollhättan, brandattentat i Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Kinna, Malmö, Stockholm, Västerås och Östersund

Arkivbild. Foto: Mstyslav Chernov.

SVERIGE BRINNER Under torsdagskvällen och natten mot fredag fortsatte de våldsamma upploppen i den ökända Trollhättan-stadsdelen Kronogården. Två invandrargäng, somalier respektive araber, attackerade både varandra och polisen. Bilar sattes i brand i Göteborg, Halmstad och Malmö. I en av de invandrartäta förorterna i södra Stockholmsområdet utsattes en förskola för ett brandattentat, och i ett av Västerås illa beryktade “utanförskapsområden” anlades en större brand i en badanläggning.

De våldsamma upploppen i Kronogården i Trollhättan (som Avpixlat tidigare skrivit om HÄR och HÄR) fortsatte under torsdagskvällen och natten mot fredag. Redan på torsdagseftermiddagen ska ungdomsgäng ha samlats i områdets centrum och bråkat med varandra. Polis fanns dock på plats och lyckades hålla isär de aggressiva invandrargängen. Under kvällen ska oroligheterna ha tilltagit. Fler ungdomar och unga vuxna, enligt polisens rapportering c:a 100 personer, ska då ha rört sig i området, och många av dem uppges ha beväpnat sig med påkar och andra tillhyggen.

På onsdagskvällen, när upploppen startade, ska det enbart ha varit bråk mellan två olika grupperingar; den ena bestående av somalier och den andra bestående av invandrare med arabiskt ursprung. Under torsdagskvällen gick emellertid de våldsamma gängen inte bara till attack mot varandra, utan även mot polisen. Lokaltidningen berättar att minst en polisbil utsattes för stenkastning, medan det i polisens egen rapportering uppges att däck på två polisbilar skars sönder. Oroligheterna ska ha pågått till och från fram till tretiden natten mot fredag.

En 23-årig man ska ha gripits och anhållits, misstänkt för våldsamt upplopp. Polisen säger sig emellertid ha flera misstänkta för en rad olika brottsrubriceringar, bl.a. grov misshandel och våldsamt upplopp. Fler gripanden torde alltså vara att vänta.

* * *

Vid 14.30-tiden på torsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en ICA Maxi-butik i norra Sundsvallsområdet. Det brann rejält i en container utanför butiken. Släckningsarbetet uppges ha tagit c:a 40 – 45 minuter. I lokaltidningens notis om incidenten uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

Sent på torsdagskvällen, omkring kl. 23.30 krossades en ruta till en fastighet i centrala Sundsvall. Polisen rubricerade det inträffade som skadegörelse. Ingen har gripits i ärendet och det finns, enligt lokaltidningen, ingen misstänkt.

* * *

Strax före kl. 15 på torsdagseftermiddagen fick polis rycka ut till Migrationsverkets lokaler i Skellefteå. Där hade en ruta krossats. En anmälan om skadegörelse upprättades. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Vid 18.30-tiden på torsdagskvällen larmades räddningstjänst och polis till ett flerfamiljshus i närheten av Kallhälls centrum, i nordvästra Stockholmsområdet. Där hade en brand utbrutit. Ingen människa skadades i branden, men fyra lägenheter ska ha rökskadats. Polisen har inlett en mordbrandsutredning och ska göra en teknisk undersökning för att försöka fastställa brandorsaken. Detta kan eventuellt innebära att branden misstänks ha varit anlagd.

* * *

Kl. 21.58 på torsdagskvällen upptäcktes att det brann i en garagelänga vid Tränsgatan i den invandrartäta Helsingborgsstadsdelen Fredriksdal. Inledningsvis befarades det vara en större brand, men situationen visade sig lyckligtvis vara mindre allvarlig än man trott. Släckningen var klar på c:a 20 minuter. Inga fordon stod parkerade i längan, eftersom den snart ska rivas. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 23.47 på torsdagskvällen fick polis och räddningstjänst larm om att två män setts sätta eld på en bil vid Senapsgatan i det ökända, invandrardominerade problemområdet Lövgärdet, i norra Göteborg. Räddningstjänsten släckte branden. De båda gärningsmännen har inte identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i polisens notis om ärendet.

* * *

Området Bellevuegården i spännande, mångkulturella Malmö har under de senaste månaderna varit ovanligt hårt drabbat av anlagda bilbränder. Sent på torsdagskvällen, omkring kl. 23.50, var det dags igen. Då brann en bil på Lorensborgsgatan, mittemot Bellevue centrum. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 23.53 på torsdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann på Råbybadet, en badanläggning i det invandrartäta problemområdet Råby i Västerås. Det visade sig vara en mycket omfattande brand. Släckningsarbetet pågick hela natten och ända fram till omkring lunchtid på fredagen. En större lokal i anslutning till badet totalförstördes i branden. Lokalen, kallad Knytpunkten, ska ha använts för fritidsverksamhet, men där fanns även kontor samt badets reningsverk.

Branden tros ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet. Flera vittnen uppges ha hört av sig till polisen och sagt att de såg ungdomar på badanläggningens område i samband med att branden startade. Dessa ungdomar misstänks naturligtvis ha anlagt branden. Inga signalement uppges på ungdomarna, vare sig i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen.

* * *

Strax före midnatt på torsdagen upptäcktes en brand i en container vid Ängsskolan i Kinna, sydost om Borås. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid tjugo i ett natten mot fredag fick polisen samtal om att ett larm utlösts i en förskola i invandratäta Östberga, i sydöstra Stockholm. Ljudet av glas som krossades ska också ha hörts. Polis ryckte ut till platsen och kunde konstatera att brinnande föremål kastats in genom en ruta på förskolan.

I polisrapporteringen uppges att poliserna kunde släcka branden på egen hand, innan räddningstjänsten hunnit till platsen. Detta indikerar att det troligen inte var någon större brand. Polisen rubricerar ärendet som grov skadegörelse alternativt mordbrand. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 02.45 natten mot fredag upptäcktes att en bil som stod parkerad på Parallellgatan i småländska Sävsjö blivit vandaliserad. Rutorna på bilen ska ha slagits sönder. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

För andra natten i rad sattes bilar i brand vid Andersbergsringen i den invandrartäta stadsdelen Andersberg i Halmstad. I polisens notis om ärendet sägs bara att man omkring tio minuter i tre natten mot fredag fick larm om att en bil brann på platsen. Enligt lokaltidningen var det dock fråga om en mera omfattande brand. Tidningen uppger att två bilar brann, en bil fick mindre brandskador, och ytterligare ett 15-tal bilar täcktes av sot.

Det finns inga uppgifter om att någon gripits för dådet. Två misstänkta gärningspersoner ska ha setts på platsen i samband med att branden startade. Inga signalement uppges på dessa personer, vare sig i polisens rapportering eller i lokaltidningen.

* * *

Omkring klockan tjugo över tre natten mot fredag upptäckte en passerande polispatrull att en bil stod i lågor på en parkeringsplats i Torvalla, i utkanten av Östersund. Räddningstjänsten tillkallades och släckte det brinnande fordonet. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

På fredagsmorgonen upptäcktes att både medborgarkontoret och biblioteket i skånska Staffanstorp utsatts för skadegörelse under natten. Rutor i bägge byggnaderna hade krossats med stora stenar. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson