Annonsera på Avpixlat

Behöver vi en regering?

insandare_150

INSÄNDARE Hur kan en kommande regering se ut efter valet? Säkert blir det inget parti som får egen majoritet. Då blir det allianser som vi sett de senaste åren. S och Mp med stöd av V eller M, L och C med stöd av Kd. SD kommer som vanligt inte att ingå hur stora de än blir. Då kommer det att ingå ännu fler av de andra partierna i en allians för att hålla SD utanför.

Regeringen kan inte ställas till ansvar för de dräneringar av skattemedel och andra hopskramlade medel som de slösat bort på barn, som inte är barn, och flyktingar som inte är flyktingar. Det är lätt att vara en humanitär supermakt med andras pengar som också ser till att de får bra betalt för sitt arbete. (Löneförhöjningar per månad i storleksordningen en fattigpensionärs halva nettomånadsinkomst.)

Dessutom har de senaste regeringarna sett till att slöserilavinen kommer att fortsätta i flera generationer tills bananrepubliken är ett faktum. Nationalstaten Sverige går mot sin undergång och därmed i förlängningen även kungahuset. Fler och fler intellektuella människor lämnar Sverige. Man vill inte bidra med skattemedel till ett land som man redan ser som förlorat och man vill ha barnen i fungerande skolor med ordning i klasserna.

Om man nu inte kan ställa regeringen till svars för vad de ställt till med, varför ska vi då ha en regering? Partierna saknar ideologier sedan årtionden tillbaka. Man ingår allianser för att kunna sitta vid köttgrytorna och därmed slopas allt vad ideologi heter. Då vore det väl lika bra att man omorganiserar styrelseskicket i Sverige så att regeringen tas bort och att man endast har en riksdag som röstar fram besluten, ingen är ju ändå ansvarig.

Sedan kunde man ta regeringsledamöternas löner och lägga på fattigpensionärerna och sänka deras utgifter för läkarvård, tandvård, mediciner och hjälpmedel som t.ex. glasögon. Det är väl enda sättet att leva upp till de återkommande löftena om att man ska ”höja pensionerna när finanserna blir bättre”. Har man inte gjort det när finanserna är så starka som man säger så lär det inte bli bättre framöver. (50-100 kr per månad är försumbart och äts upp direkt av olika avgiftshöjningar).

Innan man får delta i riksdagsarbetet skulle alla tvingas genomgå en etisk utbildning där man får klart för sig att man arbetar på uppdrag av svenska folket som är deras arbetsgivare. Då behövs inga fasta allianser utan man röstar på det förslag i riksdagen som gynnar medborgare av olika kategorier och där man kan verka för lika förmåner över hela landet. Man behöver ingen partipiska eftersom man ändå inte har någon ideologi att värna. Alla har de ”lika värde” och ingen kan bli minister.

Allra bäst vore förstås att medborgarna fick rösta direkt på de olika frågor som kommer upp i riksdagen och att riksdagsledamöterna endast bestod av insatta och kunniga personer som klargjorde fakta innan allmänheten röstar. Ingen skulle få tillträde till riksdagen utan att ha djup ämneskunskap från universitet i minst ett ämne och bred samhällskunskap. Sveriges regering idag är nog den med sämst teoretisk utbildning i västvärlden. (Kanske någon har undersökt detta och kan ge besked.)

Kanske är det med hjälp av fotfolket man ska initiera ett annat och mer hållbart styrelseskick. Med detta vill jag initiera er till att tänka i lite andra banor eftersom politiken i Sverige har kommit till en återvändsgränd och har en regering som inte förmår styra landet eller ens kan stärka tryggheten på allmän plats då man inte vill inse vad som gjorts fel under flera årtionden och speciellt av förre statsministern.

Morsan

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson