Annonsera på Avpixlat

Dödsskjutningar på öppen gata i Stockholm och Göteborg

Invandrartäta Rissne, i nordvästra Stockholmsområdet, där en man sköts ihjäl på öppen gata på torsdagskvällen. Foto: Arild Vågen.

MORDVÅGEN Under torsdagskvällen och natten mot fredag sköts två män till döds på öppen gata, en i Stockholmsområdet och den andre i Göteborgsområdet. Det första av dåden skedde i invandrartäta Rissne, i nordvästra Stockholmsområdet, vid 22-tiden på torsdagskvällen. Nästa dåd skedde i Västra Frölunda, i sydvästra Göteborgsområdet, omkring klockan ett på natten. Ingen har gripits i något av fallen.

Polisen ska ha fått det första larmet om skottlossning i Rissne kl. 22.07 på torsdagskvällen. Brottsoffret, en man som uppges vara i 50-årsåldern, ska ha blivit skjuten med flera skott i huvudet. Han avled på brottsplatsen. Två misstänkta gärningsmän ska ha setts lämna platsen på en scooter. De har av vittnen beskrivits som svartklädda och maskerade, och de ska ha kört i riktning mot Hallonbergen.

Polisen uppgav vid halv två-tiden natten mot fredag att flera personer tagits in för förhör angående dödsskjutningen i Rissne. Det fanns dock inga uppgifter om att någon gripits eller att de två misstänkta personerna på scootern identifierats.

Dödsskjutningen i Västra Frölunda ska ha inträffat omkring klockan ett natten mot torsdag. I mainstream-media har man inte gått ut med information om exakt var i Västra Frölunda dådet ska ha skett. Enligt de uppgifter som under den tidiga fredagsmorgonen florerade i sociala medier verkar det dock som om mordet begicks i eller i nära anslutning till Grevegården, som är ett av stadsdelens ökända, starkt invandrardominerade problemområden.

Brottsoffret uppges vara i 25-årsåldern. Han ska ha avlidit av sina skador på brottsplatsen. Han tycks ha kunnat identifieras så gott som omedelbart, och hans anhöriga hade informerats under natten. Eventuellt indikerar detta att han bodde i området. Tidigt på fredagsmorgonen hade ingen gripits för dådet och polisen sade sig inte ha några misstänkta.

Både polis och mainstream-media är – som brukligt vid denna typ av skottdåd – förtegna. Ingen närmare information har offentliggjorts om vare sig brottsoffrens identiteter eller tänkbara motiv till dåden. Vid en ytlig anblick tycks dock båda skottdåden uppvisa de sedvanliga tecknen på gängrelaterade uppgörelser mellan kriminella invandrare. Som bekant brukar ju både offer och gärningsmän i dåd av detta slag vara kriminellt belastade yngre män med utomvästlig, asylrelaterad invandrarbakgrund. Dåden brukar i allmänhet ske på öppen gata i invandrardominerade “utanförskapsområden”, och motiven brukar ha att göra med konflikter kring narkotikaförsäljning eller annan kriminell hantering.

Det enda som avviker från ovanstående mönster i nattens båda skjutningar är att brottsoffret i Rissne var äldre än vad de inblandade i gängkonflikter brukar vara. Han uppges, som sagt, ha varit i 50-årsåldern.

Det återstår att se om även morden i Rissne och Västra Frölunda kommer att visa sig överensstämma med ovan nämnda, välbekanta mönster. En sak kan emellertid redan nu konstateras, nämligen att det mångkulturella Sverige fortsätter att leverera “spänning” i ständigt ökande omfattning.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson