Annonsera på Avpixlat

Storbrand på asylboende tros ha varit anlagd – asylsökande man gripen för mordbrand

Arkivbild

SVERIGE BRINNER Under tisdagen och första halvan av onsdagsdygnet var det åter förhållandevis lugnt i landet vad beträffar anlagda bränder och annan grov skadegörelse. Två anmärkningsvärda händelser rapporterades dock. I Västra Frölunda, i sydvästra Göteborgsområdet, förstördes sammanlagt fyra bilar i bränder som bedöms ha varit anlagda. I Asarum, alldeles utanför Karlshamn i Blekinge, utbröt en storbrand i ett asylboende. Branden tros ha varit anlagd och en asylsökande har gripits, misstänkt för att ha startat branden.

Omkring klockan tjugo i elva på onsdagsförmiddagen ska räddningstjänst och polis ha fått det första larmet om att en brand utbrutit i asylboendet Lindemohemmet i Asarum, i norra delen av Karlshamn. Det visade sig vara en mycket omfattande brand. Enligt lokaltidningen ska boendet ha utgjorts av tre byggnader, och samtliga tre uppges ha totalförstörts. Lyckligtvis ska ingen människa ha skadats i branden. Migrationsverket måste emellertid snabbt skaffa nya bostäder åt de 68 asylsökande som uppges ha bott på Lindemohemmet.

Polis och räddningstjänst tycks på ett tidigt stadium ha fattat misstankar om att branden var anlagd. En man har gripits, misstänkt för dådet. Den gripne ska, enligt uppgifter i lokal mainstream-media, vara en asylsökande man som själv bott på asylboendet. Branden påstås ha startat på mannens rum.

Polisen har inte offentliggjort några uppgifter om vare sig den gripnes identitet, på vilka grunder han misstänks för mordbrand, hur branden tros ha startat, eller vad som tros ha varit motivet till den gripne mannens handlande.

* * *

På tisdagsmorgonen greps en man av polis vid en byggarbetsplats på Markörgatan i Västerås. Han misstänks ha tagit sig upp på en grävmaskin och gjort åverkan på den. Mannen uppges vara i 45-årsåldern. Hans nationalitet/etnicitet uppges inte i lokaltidningens notis om incidenten.

* * *

Omkring kl. 16 på tisdagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om att en bil brann i närheten av påfarten till Ölandsbron i Kalmar. När blåljuspersonal kom till platsen hade dock branden redan släckts av privatpersoner. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid 17.30-tiden på tisdagen utbröt en häftig brand i en lada vid Munkerudsvägen i värmländska Munkfors. Ladan var redan övertänd när blåljuspersonal kom till platsen. Den gick inte att rädda, utan fick brinna ner. Det fanns, som tur var, inga djur i ladan, och ingen människa skadades i branden. I lokaltidningens artikel om händelsen framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring. Tidningen uppger bara att brandorsaken inledningsvis var oklar.

* * *

Kl. 20.30 på tisdagskvällen omhändertogs en berusad man av polis vid Prästgårdsvägen i Sundbyberg, i nordvästra Stockholmsområdet. Mannen hade vandaliserat en lekstuga. Varken mannens ålder eller hans nationalitet/etnicitet uppges i polisens notis om ingripandet.

* * *

Under den sena tisdagskvällen och natten mot onsdag rapporterades flera fordonsbränder i några av Göteborgs ökända, invandrardominerade problemområden. Kl. 22.14 stod en moped i brand vid Lövgärdesskolan i Lövgärdet, i norra Göteborg. Kl. 22.55 brann två bilar på Korsåsgatan i Tynnered, i sydvästra Göteborgsområdet, och omkring tjugo i ett på natten brann ytterligare två bilar på Armlängdsgatan, som också ligger i sydvästra Göteborgsområdet.

Båda bilbränderna bedöms ha varit anlagda. Ingen har gripits för dåden. I samband med bilbranden Korsåsgatan ska vittnen ha sett misstänkta gärningspersoner på platsen. Dock uppges inga signalement på de misstänkta personerna, vare sig i polisens eller mainstream-medias rapportering om bränderna. Det är oklart om även mopedbranden i Lövgärdet bedöms ha varit anlagd eller om det i det fallet tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid halv sju-tiden på onsdagsmorgonen fick polisen ett samtal från en person i Sollentuna, i nordvästra Stockholmsområdet. Uppringaren hade gjort ett s.k. envarsgripande, dvs. på egen hand gripit en misstänkt brottsling. Den gripne hade försökt sätta eld på en bil genom att placera en hög skräp vid ett av bilens däck och sedan tända eld på skräpet. Polis åkte till platsen och övertog gripandet. I polisens notis om ärendet uppges varken den gripnes ålder eller nationalitet/etnicitet. Man uppger ej heller var i Sollentuna brottet ska ha skett.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson