Annonsera på Avpixlat

Problemet med politisk inkorrekthet

KRÖNIKA Politisk korrekthet har aldrig varit så impopulärt som det är idag i Sverige. Även utanför Sverigedemokratiska kretsar används idag ”politiskt korrekt” (eller ”PK”) ofta som ett skällsord, och flera alternativa mediasajter – inklusive denna – har gynnats av att fler tröttnat på den självcensur som vanliga journalister inom gammelmedia ofta tillämpar. Detta är överlag positivt, men med det sagt, så finns det ett problem med ”anti-PK”-rörelsen: Att inte vara PK har inget egenvärde.

Tyvärr är det många som inte förstår detta. Inom delar av den Sverigevänliga rörelsen så verkar man ha fått för sig att om något inte är politiskt korrekt, så innebär det att detta är bra. Dessa människor läser Aftonbladet med samma metodik som vänstern, fast med motsatt mål: När sjuklövern läser Aftonbladet för att få veta vad de ska tycka, så läser ”anti-PKiterna” Aftonbladet för att få veta vad de inte ska tycka. Och samma sak gäller såklart med SVT, Expressen och de övriga jättarna i gammelmedia.

På samma sätt som många av sjuklöverns anhängare avfärdar alla nyheter som kommer ifrån Avpixlat och andra alternativa mediasajter, så avfärdar dessa människor alla nyheter som inte kommer från alternativ media. Att överhuvudtaget ange en artikel i gammelmedia som källa kan leda till att allt man säger avvisas, hur trovärdig artikeln än är.

Ingenstans blev det tydligare än i diskussionen om Donald Trump. Förra året skrev jag en mycket omdebatterad krönikeserie om Trump (som jag står fast vid till 100 %), och även om jag förstod att jag skulle få mothugg, så var det bekymrande hur många som klankade ned på att jag länkat till artiklar från amerikansk mainstream-media. För vissa tyckte det inte spela någon roll att artiklarna innehöll direkta citat, videoklipp och tweets från Trump som visade att jag hade rätt – bara det faktum att artiklarna kom från MSM var oförlåtligt.

Dessa människor försvarade också Trump med att han inte är ”PK”. Och ja, det medger jag utan förbehåll att han inte är. Men just här ligger problemet: Att inte vara PK är inte i sig självt något positivt, och att det man säger och gör inte är PK innebär inte att det är rätt.

När Trump exempelvis attackerade en före detta Miss Universum-vinnare så ryckte många ut till hans försvar och anklagade de som attackerade Trump för att vara politiskt korrekta. Som att det hade något med saken att göra! Att inte uppmana människor att ”spana in hennes sexfilm” (vilket Trump gjorde) är inte politiskt korrekt, det är bara sunt förnuft och vanlig hyfs!

På samma sätt när inspelningen med ”grab them by the pussy” kom ut så rusade anhängarna till hans försvar: Att säga ”grab them by the pussy” är inte politiskt korrekt, alltså måste alla som tycker att ett sånt uttalande är vidrigt och ovärdigt vara PK-människor.

Och när Trump skryter om sin icke-existerande stora valseger och hävdar att han vann fler röster än Hillary och att han vann fler elektorsröster än någon kandidat sen Reagan, så tror hans supporters på honom eftersom de ”politiskt korrekta” gammelmedierna hävdar att Trump har fel – och de gör det trots att man inte ens behöver gammelmedia för att bevisa att Trump ljuger; det räcker med officiella data från amerikanska myndigheter.

Samma människor som imponeras av Trump har också inte sällan någon form av tonårsförälskelse i Putin, en annan ”tuffing” som inte är politiskt korrekt. Att Putin är en totalitär imperialistisk galning spelar ingen roll för dem, det viktiga är att PK-folket ogillar honom.

Den avgörande skillnaden mellan mig och dessa ”politiskt inkorrekta” människor är att jag inte definierar mig utifrån vad jag är emot, utan vad jag är för: Jag står för anglo-saxisk konservatism, en ideologi som krossat både fascismen, nazismen och kommunismen och den enda ideologin som kan krossa islamismen.

Att jag är anglo-saxiskt konservativ innebär visserligen att jag på det stora hela går emot politiskt korrekhet och den tillhörande åsiktskorridoren – men, jag går inte emot PK-ismen bara för sakens skull, jag går emot PK i den mån det krävs för att stå upp för den ideologi jag är för.

Som anglo-saxiskt konservativ står jag upp för nationalstaten och för en restriktiv invandringspolitik. Detta är inte politiskt korrekt, men till skillnad från vissa andra så bryr jag mig inte om vad som är PK – jag formar mina åsikter helt oberoende av det. Därför kan jag med gott samvete ställa mig på samma sida som Aftonbladet när de kritiserar Trump för att han försökte stoppa FBI:s utredning av Michael Flynn (något James Comey vittnade om under ed), eftersom jag som anglo-saxiskt konservativ tror på ett självständigt rättsväsende där åklagares och domares beslut inte drivs av påtryckningar uppifrån. Jag gör inga undantag från mina principer även om slutsatserna från dom principerna någon gång skulle sammanfalla med Aftonbladets.

Och till skillnad från vissa Sverigevänner så vet jag att politik inte är en sport. I en sport kan man heja på en spelare så länge han spelar för ens eget lag för att sedan bua ut honom när han gått över till det andra läget, och man kan ropa efter utvisning när motståndarna tacklar, men titta åt ett annat håll när det är en spelare på det egna laget som delar ut crosscheckingen. Tyvärr ser vi nu en ”sportifiering” av politiken där många Sverigevänner accepterar saker från Trump som de aldrig hade accepterat från Obama eller Clinton, eftersom de likt sportfans ser Trump som en som är på deras ”lag” och därför inte kan kritiseras.

Tänk efter: Om Clinton hade sagt åt en FBI-direktör att ”jag hoppas du kan hitta ett sätt att släppa det här” angående en utredning om en av hennes anställda, hade ni försvarat henne då? Om Clinton krävt personlig lojalitet från FBI:s direktör, hade ni försvarat henne? Om Clinton sålt vapen för 350 miljarder till Saudiarabien, hade ni försvarat henne? Jag hade inte försvarat Clinton om hon gjort det, och därför tänker jag inte heller försvara Trump. Trump är visserligen emot många saker som jag är emot – som politisk korrekthet – men han är samtidigt inte för många helt fundamentala saker som jag som anglo-saxisk konservativ är för (som ett oberoende rättsväsende och allmänt hyfs). Och det jag är för är viktigare för mig än det jag är emot. Jag kommer aldrig acceptera idén att min fiendes fiende alltid är min vän.

Vårt mål bör inte vara att vara politiskt inkorrekta, utan att inte rätta oss efter politisk korrekthet. Den som automatiskt är emot allt som är politiskt korrekt, förhåller sig lika mycket till PK som den som automatiskt är för allt som är politiskt korrekt. Det vi bör sträva efter är istället att vara helt oberoende och värdera varje argument och påstående självständigt, utan att överhuvudtaget tänka på om det är PK eller inte. Bara så kan vi göra gammelmedia och dess ledarskribenter irrelevanta: Så länge vi förhåller oss till dem på något sätt, så behåller de faktiskt sin makt.

Tack för att ni läste, vi ses i kommentarsfältet (men håll god ton!).

John Gustavsson

Fler krönikor av John Gustavsson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson