Annonsera på Avpixlat

När media hetsar levererar Donald Trump till knegare och småföretagare

KRÖNIKA Under förra veckan stod senatsförhöret med James Comey i centrum för media, förhör som inte frambringade någonting av intresse som skadar Donald Trump, till medias förtet. Samtidigt som media helt fokuserar på att hetsa och hata Donald Trump och samtidigt ingenting rapporterar om hans verkliga arbete, fokuserar Trump på att hjälpa amerikanska knegare och småföretagare.

Syftet med denna krönika är att förmedla fakta om vad Trump sysslat med de senaste par veckorna när media varit besatt med att vända och vrida på Comey-förhöret och Rysslandgate i förhoppning att riksrättsåtal ska kunna påbörjas och samtidigt varit frånvarande kring Trumps verkliga arbete som president.

Under första veckan i juni var Trump upptagen med att arbeta på och lansera sitt massiva infrastrukturprojekt. Trump vill satsa kring en biljon dollar (tolv nollor) på att rusta upp den amerikanska infrastrukturen såsom vägnät, tågnät, broar och flygplatser, vilka i USA har varit ignorerade länge, inte minst av Barack Obama. Detta förväntas skapa ett betydande antal nya jobb för den amerikanska arbetarklassen och samtidigt modernisera en gammal och sliten infrastruktur. Det påverkar dessutom mig personligen positivt.

Jag hoppas dessutom att Trump planerar att inkludera det slitna omoderna och amerikanska elnätverket i detta projekt, förutom i Texas där delstaten driver sitt egna elnätverk som i princip är separat från övriga USA av politiska skäl för att slippa tampas med staten om elen.

Flera broar i min hemdelstat Vermont är sedan ett par år stängda på grund av att de är gamla och slitna och därmed farliga att transporteras på. Trumps investeringar kommer ge lokala arbetare här jobb att rusta upp dessa som leder till att de kan öppnas igen för transport. Samma situation gäller i alla delstater i USA kring infrastrukturen.

Den som flyger till exempelvis New York eller Chicago eller tar tåget i diverse äldre städer ser omedelbart hur nedkörda och slitna flygplatser och tågstationer är. Trumps infrastrukturplan är därmed en win-win för såväl knegare som resenärer.

Under andra veckan i juni var Trump upptagen med att arbeta på och lansera ett massivt utbildningsprojekt som ska hjälpa arbetare utan universitetsutbildning att införskaffa rätt kompetens för dagens arbetsmarknad.

För närvarande finns det omkring sex miljoner lediga jobb i USA. Det råder arbetskraftsbrist i landet helt enkelt. Samtidigt står omkring 95 miljoner amerikaner över 16 utanför arbetsmarknaden. Vissa studerar. Vissa är sjukskrivna. Vissa är förtidspensionerade. Vissa är vanliga pensionärer. Men många är arbetslösa som vill arbeta men inte har rätt kompetens för lediga jobb. Detta vill Trump lösa genom att skapa nya typer av utbildningsprogram som inriktar sig på att matcha arbetslösa med företags behov på arbetskraft.

Naturligtvis kan inte alla arbetslösa matchas till alla jobb genom vidareutbildning, och vissa jobb kan endast fyllas av individer med specialkompetens, även genom arbetskraftsinvandring. Tanken är dock att försöka få fler amerikaner som för närvarande står utanför arbetsmarknaden att införskaffa nödvändig kompetens för att kvalificera sig till nya typer av jobb och därmed bli del av arbetsmarknaden och skattebasen.

Jag skrev i en tidigare krönika att delstaten Mississippi framgångsrikt drivit sådana typer projekt som skapat helt nya arbetstillfällen där lokalbefolkningen utbildats och anställts för nya typer av arbetsgivare och jobb, en modell och projekt som nu Trump alltså vill lansera och starta runt om i hela USA.

Under tiden håller Trump även på att avreglera en extremt komplicerad och rigid arbetsmarknad för företagare i stil med vad Ronald Reagan gjorde. Småföretagare i USA har lidit kraftigt under Barack Obama på grund av alla nya och gamla regleringar som motarbetat företagares möjligheter att växa och nyanställa. Trump vill förenkla för företagare genom avregleringar och göra arbetsmarknaden mer flexibel för dessa.

Jag har flera vänner som driver småföretag och ofta påpekar hur massa olika regleringar, inte minst skapade av Obama, försvårar för småföretagare att driva sina företag. De berättar att de spenderar alldeles för mycket tid på administration och dokumentation för att uppfylla regleringskrav istället för att faktiskt genomföra jobbet de anställdes för.

Det är helt logiskt att majoriteten småföretagare i USA röstade på Donald Trump istället för Hillary Clinton eftersom Clinton ansågs vara fientlig mot just småföretagare, liksom Obama var. Att börsen i USA slår nya rekord är i sammanhanget föga förvånande under Trumps ledarskap.

I slutet av sommaren kommer Trump sannolikt att börja arbeta på och lansera ett helt nytt skattesystem, vilket verkligen behövs i USA. Det nuvarande skattesystemet är, liksom infrastrukturen, omodernt och förlegat och är inte konkurrenskraftigt med många andra länder. Det kan även innebära skattesänkningar för min personliga del, vilket jag inte tackar nej till.

Kontentan är att under de två senaste veckorna när en Trump-hatande journalistkår fokuserat sig på senatsförhöret med James Comey, som visade sig bli ett antiklimax för dem, så har Donald Trump varit fullt upptagen med att börja infria tre stora vallöften som direkt gynnar arbetarklassen och småföretagare.

Arbetarklassen som gruvarbetare i West Virginia, Pennsylvania och mina vänner som driver egna småföretag börjar nu få hopp om framtiden tack vare Donald Trump. Att stenrika Hollywoodstjärnor som Barbara Streisand och några bortskämda vänsterliberaler skyller sin stressrelaterade viktökning på Donald Trump tvivlar jag att amerikanska knegare som har svårt att sätta mat på bordet åt sin familj faktiskt bryr sig om.

Avslutningsvis kan jag nämna, som positiv nyhet kring amerikansk media och Donald Trump, att lokalnyheterna i min hemdelstat är betydligt mer balanserad och respektfull i sin rapportering om Donald Trump än de nationella mediejättarna i New York City är. Enligt min bedömning beror det på att lokalreportrarna här är betydligt mer verklighetsförankrade eftersom de sannolikt bor grannar med vanliga Trump-väljare i mitt närområde och därmed personligen känner och samtalar med Trump-väljare utanför yrkesrollen.

Som jag skrivit om tidigare är nationella journalister helt isolerade från verkligheten och vanliga väljare, framförallt från Trump-väljare, eftersom de lever i en mediebubbla bakom massiva säkerhetsåtgärder i elitområden på Manhattan där de endast samtalar med det vänsterliberala och Trump-hatande etablissemanget.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson