Annonsera på Avpixlat

Journalistens nödrop till politikerna: “Förstår ni inte att vi har en kris att hantera i Sverige?”

Journalisten och debattören Joakim Lamotte kräver att ansvariga politiker vidtar åtgärder mot sexualbrottsepidemin.

SEXUALBROTTSEPIDEMIN / SAMHÄLLSDEBATT I ett aktuellt Facebook-inlägg vänder sig journalisten och debattören Joakim Lamotte direkt till landets styrande politiker och frågar varför de inte tar krafttag mot den våg av grova sexualbrott som drabbar svenska kvinnor? Lamottes utspel kommer efter att han  blivit kontaktad av ett föräldrapar vars dotter våldtogs av ett invandrargäng förra sommaren. Polisen har lagt ner brottsutredningen, och den utsatta unga kvinnan kommer troligen aldrig att få upprättelse.

Den Göteborgsbaserade journalisten Joakim Lamotte, som bl.a. arbetat för SVT:s “Uppdrag granskning”, har blivit känd för sitt starka engagemang mot sexuella övergrepp. Han är flitigt anlitad som föreläsare på skolor, där han talar för och med ungdomar om sexuella trakasserier och kränkningar.

På måndagen publicerade Lamotte ett inlägg på sin öppna Facebook-sida. Inlägget fick snabbt stor uppmärksamhet. Lamotte berättar i inlägget om att han nyligen blev kontaktad av föräldrarna till en kvinna i 20-årsåldern. Kvinnan utsattes förra sommaren för en gruppvåldtäkt på öppen gata i centrala Göteborg. Förövarna har inte gripits. Enligt flickans föräldrar har polisen nu lagt ner brottsutredningen med motiveringen att “vidtagna åtgärder inte har lett till att någon kan misstänkas för brottet”. På vanlig svenska kan polisens motivering ungefär översättas till “vi har inte kommit någonvart, så nu skiter vi i det här”.

Joakim Lamotte skriver:

Nu har hennes föräldrar kontaktat mig och vill att jag skall skriva om saken. De berättar om hur en tidigare levnadsglad och glädjefylld ung tjej har fått livet förstört. De berättar om upprepade självmordsförsök, panikångestattacker och att deras högsta önskan är att deras dotter skall kunna fungera som en vanlig människa igen.

Ett anonymiserat utdrag ur protokollet från den nedlagda förundersökningen om en gruppvåldtäkt i Göteborg. I texten beskrivs våldtäktsmännen som “ett gäng invandrarkillar”. KLICKA FÖR ATT SE DOKUMENTET I STÖRRE STORLEK!

Lamotte berättar att han som journalist och föreläsare ofta kommer i kontakt med både brottsoffer och anhöriga till brottsoffer, och att det tycks vara ett återkommande mönster att sexualbrottsutredningar läggs ner eftersom polisen inte hinner med alla ärenden. Joakim Lamotte ger följande beskrivning av den verklighet han blir vittne till:

Poliser jag pratar med säger att de inte hinner med. Att den här typen av ärenden blir liggandes på hög eftersom de har grövre brott att utreda. Jag frågar vad som kan vara grövre än att en ung tjej blir vaginalt penetrerad av tre män mot sin vilja på öppen gata? De svarar morden och gängkrigen i våra förorter. Det är den situationen vi har idag i Sverige. Medan polisens resurser läggs på att hantera en eskalerande brottsutveckling i våra förorter prioriteras sexualbrotten ner, till priset av att offren åsamkas ytterligare lidande.

Joakim Lamottes inlägg utmynnar i att han ställer ansvariga politiker till svars. Han skriver bland annat:

Hur kan våra politiker låta detta fortgå? Förstår de inte att vi har en kris att hantera i Sverige? Varför reagerar de inte, trots att alla undersökningar visar att sexualbrotten och otryggheten för unga tjejer ökar dramatiskt? /…/ Nu är det dags att våra makthavare kryper till korset och förklarar hur det kunde bli så här i Sverige och vad de tänker göra åt det. Det är de skyldiga alla dessa unga tjejer och deras föräldrar som har fått sina liv krossade utan upprättelse.”

Det återstår att se om någon ansvarig politiker kommer att bemöta Joakim Lamottes utspel. Det förefaller dock föga sannolikt att någon sjuklöver-politiker skulle våga föra en öppen diskussion om den i hög grad invandringsrelaterade brottsvåg som lett till att svensk polis går på knäna, samtidigt som allt fler svenska kvinnor känner en allt större otrygghet i det offentliga rummet.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson