Annonsera på Avpixlat

Får regeringen regera i en till mandatperiod utplånas tryggheten

DEBATT I Sverige börjar det tyvärr bli “vardagsmat” att läsa om våldtäkter, dödsskjutningar och terrorattentat. För mig som mor till fyra barn oroar jag mig självklart för deras framtid. Under våren har jag två gånger skrivit till Stefan Löfven och Morgan Johansson och ifrågasatt vad regeringen har för plan att stoppa den eskalerande kriminaliteten – speciellt våldtäkterna. Jag fick till slut svar från Morgan Johanssons departement i april, där de informerade om att regeringen ser allvarligt på det ökade sexuella våldet och arbetar med en handlingsplan för att komma till rätta med problemen.

På regeringens hemsida kan man läsa att det år 2014 tillsattes en statlig utredning rörande ”Översyn av våldtäktsbrottet” där man bland annat skulle kartlägga hur våldtäktsbrotten tolkas och tillämpas samt analysera orsakerna till att så få anmälningar leder till åtal och fällande dom. Det här låter väl bra, det finns bara ett problem – uppdraget skulle redovisas senast den 1 februari 2016! Enligt siffror från BRÅ ökade antalet anmälda våldtäkter år 2016 med 13 procent till 6.560 brott och antalet anmälda brott om sexuellt ofredande ökade med 20 procent till 10.500 brott. Ändå gjorde regeringen inget konkret åt problemen – trots sin utredning, min gissning är att de antagligen inte blev klara i tid. I år ser siffrorna ut att öka ännu mer och bara de senaste dagarna har vi kunnat läsa om flera nya fall av både våldtäkt och sexuellt ofredande.

På regeringens hemsida kan man läsa om ”Justitieutskottets betänkande 2016/17:JuU16” där man kan ta del av många bra motioner som rör sexualbrott, livstidsstraff, hedersbrott samt terror-relaterade brott. I slutändan fattade riksdagen den 6 april beslut om att enbart rikta åtta tillkännagivanden/uppmaningar till regeringen bland annat rörande sexualbrott, brott mot blåljuspersonal och livstidsstraff. De punkter som rör hedersbrott och brott med inriktning mot terrorism (bl.a. ”resor i terrorismsyfte”) avslogs givetvis. Vidare framgår det att regeringen ska återkomma till riksdagen med förslag kring dessa åtta punkter som man beslutat att ställa sig bakom. Det framgår dock inte när detta ska göras. Dessutom var det inte några stora förändringar vad rör sexualbrotten, förutom att regeringen bör ”överväga” att införa en ny brottsrubricering; sexuellt ofredande, där straffskalan ska vara fängelse.

Jag förstår inte hur dessa få punkter ska kunna komma tillrätta med problemen i vårt samhälle. Ett bra förslag enligt min åsikt hade varit att i de fall där gärningsmannen inte är svensk medborgare så bör den personen och dennes eventuella anhöriga utvisas ur landet på livstid – oavsett ålder på gärningsmannen! Det ska inte finnas några kryphål eller möjlighet till förmildrande omständigheter i dessa fall. Vad gäller problemen med dödsskjutningar så räcker det nog inte med att höja straffen för mord, man måste se till att polisen har resurser att gripa gärningsmännen och dessutom få mer befogenheter att hantera kriminella gäng – det vill säga sluta med daltandet och ta tillbaka makten!

Nu går vi in i sommarperioden då även politikerna går på sommarlov, en period då våldtäkterna historiskt sett brukar öka. Eftersom deras så kallade utredningsarbete i vanlig ordning drar ut på tiden så kommer detta innebära att vi går en sommar till mötes där vi tyvärr får räkna med att många flickor och kvinnor kommer att utsättas för grovt sexuellt våld. Det är ett hån mot offren och deras anhöriga att vi i Sverige har en så flat regering som trots år av alarm kring ökade våldtäkter fortfarande inte har lyckats stävja det eller överhuvudtaget varit i närheten av att försöka! Att de dessutom påstår sig vara “världens första feministiska regering” och ändå inte tar problemen på allvar är bara patetiskt.

Jag är glad att mina döttrar fortfarande är små och bävar för den dagen de träder in i tonåren. Om den här regeringen får fortsätta regera i ytterligare en mandatperiod kommer tryggheten i Sverige att vara totalt utplånad och många barnfamiljer kommer att bli tvingade att göra allvar av sina funderingar att lämna Sverige – det vore tragiskt.

Jenny Piper

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson