Annonsera på Avpixlat

Tre “flyktingbarn” dömda för våldtäkt – en får stanna i Sverige, två är välkomna tillbaka 2027

Våldtäkterna begicks i en lägenhet bara ett stenkast från Haninge centrum, i södra Stockholmsområdet. Foto: Nordelch.

DEN INVANDRINGSRELATERADE SEXUALBROTTSEPIDEMIN I onsdags dömdes tre unga män för våldtäkt av Södertörns tingsrätt. Alla tre är afghanska medborgare som kommit till Sverige som “ensamkommande flyktingbarn”. De dömdes för att ha våldtagit två unga kvinnor i en lägenhet i Haninge, i södra Stockholmsområdet, i slutet av januari. En av de dömda får, trots det grova brott han dömts för, stanna kvar i Sverige. De andra två ska utvisas, men bara i 10 år.

En lördagskväll i slutet av januari hade några unga män ställt till fest i en lägenhet i Stockholmsförorten Haninge. Lägenheten delades av två av de nu dömda. Samtliga i sällskapet tycks ha kommit till Sverige som s.k. ensamkommande flyktingbarn. Till festen bjöds tre flickor i tonåren in. Även de inbjudna flickorna vistas i Sverige som ensamkommande flyktingbarn.

De unga männen sade till flickorna att fler tjejer skulle komma till festen, men det tycks från början ha varit klart att inga fler tjejer var inbjudna. När de tre flickorna insåg att de var ensamma med ett sällskap endast bestående av killar ville de lämna festen. Efter en del tjat och påtryckningar gick de dock med på att stanna kvar.

Så småningom började killarna bjuda på sprit. De tre tjejerna var ovilliga att dricka, men kände sig tvingade, eftersom killarna menade att de annars skulle “förstöra stämningen“. Flickorna hetsades att dricka betydligt mer än de tålde, och två av dem blev rejält berusade. Kvällen slutade med att en av flickorna utsattes för en grov våldtäkt av två av de unga männen. En annan av flickorna hade mot sin vilja samlag med en annan av männen. Även den sistnämnda händelsen bedömdes som våldtäkt, eftersom mannen anses ha utnyttjat det faktum att flickan p.g.a. av berusning och trötthet inte kunde freda sig.

Södertörns tingsrätt utdömde följande påföljder i det aktuella målet (mål nr. B 2229-17):

Aziz Sharifi, född 1998, medborgare i Afghanistan, dömdes till fängelse i ett år och tio månader för grov våldtäkt. Aziz Sharifi dömdes också att, solidariskt med Omid Rahmani (se nedan), betala 178 800 kronor i skadestånd till brottsoffret. Efter avtjänat straff ska Aziz Sharifi utvisas från Sverige, och han får inte återvända förrän tidigast 2027-06-07.

Omid Rahmani, född 1999, medborgare i Afghanistan, dömdes till sluten ungdomsvård i tio månader för grov våldtäkt samt ringa misshandel. Omid Rahmani dömdes också att, solidariskt med Aziz Sharifi, betala 178 800 kronor i skadestånd till den våldtagna kvinnan. Han dömdes även att betala 5000 kronor i skadestånd till den unga kvinna han misshandlat. Efter avtjänat straff ska Omid Rahmani utvisas från Sverige, och han får inte återvända förrän tidigast 2027-06-07.

Abdul Hamid Haidari, född 1998, medborgare i Afghanistan, dömdes till sluten ungdomsvård i fem månader för våldtäkt av normalgraden. Han dömdes också att betala 153 800 kronor i skadestånd till brottsoffret.

En majoritet svenskar anser troligen inte att de extremt släpphänta påföljderna står i någon rimlig relation till de grova brotten. Vidare är det förstås högst anmärkningsvärt att Abdul Haidari får stanna i Sverige trots det allvarliga brott han dömts för.

Att Aziz Sharifi och Omid Rahmani dömts till utvisning får naturligtvis ses som positivt, men det finns skäl att undra varför de endast utvisas i tio år. De allra flesta svenskar tycker nog att utlänningar som gjort sig skyldiga till grov våldtäkt för all framtid förverkat sin rätt att bo i Sverige.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson