Annonsera på Avpixlat

Republikansk ledare kräver slut på Trumpgate – riksrättsåtal är inte aktuellt

Ronna McDaniel

USA / TRUMPGATE Häromdagen förhördes FBI:s före detta chef James Comey av den amerikanska senaten. Det visade sig att ingenting av intresse beträffande Donald Trump framkom. Ronna McDaniel, ledare för den republikanska partikommittén och därmed för partiet som helhet samt med det ett betydande inflytande över partiet och dess medlemmar, riktar nu därför en uppmaning till berörda organ att avsluta utredningarna om samarbete mellan Trump-medarbetare och Ryssland.

I söndags uttalade sig Ronna McDaniel om situationen kring utredningarna om eventuellt samarbete mellan medarbetare till Donald Trump och Ryssland. McDaniel konstaterade att det fortfarande inte framkommit några bevis som kopplar Trumps medarbetare till Ryssland eller att dessa medarbetare olagligt skulle ha samarbetat med Ryssland inför presidentvalet. McDaniel poängterar att den delen av utredningen därmed borde avslutas men att utredningen om Rysslands eventuella påverkan på valet generellt ska fortgå.

McDaniel ifrågasätter även Comeys integritet eftersom Comey själv visat sig vara en av läckorna inom det FBI han var chef över.

Även Newt Gingrich, före detta talman för Representanthuset, uppmanade senaten och den nytillsatta Robert Muellers specialutredning att lägga ned den del av utredningen som fokuserar på olagligt samarbete, eftersom inga belägg finns för något sådant. Gingrich menar att det pågår en “häxjakt” kring detta.

Eftersom McDaniel vill avsluta ärendet kan vi konstatera att hon, som ledare för det republikanska partiet, motsätter sig ett riksrättsåtal mot Donald Trump, vilket även innebär att det är det republikanska partiets officiella ståndpunkt i frågan.

För att ett riksrättsåtal ska kunna väckas måste minst 35 republikanska ledamöter i Representanthuset lockas över till demokraternas sida och rekommendera ett sådant åtal mot Donald Trump. Vidare måste minst 19 republikanska ledamöter i Senaten hoppa över till demokraternas sida för att fälla och därmed avsätta Trump. Sannolikheten för att detta ska ske är mikroskopisk. Att riksrättsåtal ens tas upp till diskussion bland republikanerna i Kongressen ter sig i dagsläget mycket långsökt.

Donald Trump har lovat att själv låta sig förhöras under ed av den speciella utredning som Robert Mueller, före detta chef för FBI, leder i ärendet. Detta förhör kommer sannolikt att hållas inom kort.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson