Annonsera på Avpixlat

Våldtäkt och sexuella trakasserier på Summerburstfestivalen i Stockholm

DEN NYA SEXBROTTSEPIDEMIN Sommaren är i antågande och med den ett antal musikfeswtivaler. Numera betyder det också ett kontinuerligt flöde av polisanmälningar om våldtäkter och sexuella trakasserier. Facit från Summerburstfestivalen som ägde rum på Gärdet i Stockholm den 9-10 juni, där ett flertal världsartister uppträdde inför ca 20.000 åskådare, är en anmälan om våldtäkt och ett flertal anmälningar om sexuella trakasserier.

Enligt uppgifter på söndagen ska en man i 30-årsåldern ha anhållits som misstänkt gärningsman till den anmälda våldtäkten. Ytterligare tre personer uppges ha gripits misstänkta för sexuella trakasserier. Polisens och medias rapportering innehåller ingen information om de misstänktas härkomst. I Expressen-TV:s inslag ovan uppges felaktigt att ingen person gripits.

Expressens nöjesreporter försöker i ett samtal med Expressen-TV:s programledare förklara fenomenet med att “det är väldigt mycket folk på stora ytor” och “fulla människor som inte tänker det där extra steget”. Hon slipper den uppenbara frågan om varför det uppstått en våg av övergrepp på senare tid trots att det alltid varit väldigt mycket folk på stora ytor i konsert- och festivalsammanhang och att inte heller berusning med alkohol och cannabis är något nytt på dessa evenemang.

Polisens genomgångar från tidigare års festivalövergrepp signalerar i stället att fenomenet har en stark koppling till en ansvarslös invandringspolitik. Till en överväldigande andel har övergreppen begåtts av unga män med utomvästlig asylinvandrarbakgrund, i huvudsak så kallade “ensamkommande flyktingbarn”.

Ofta agerar de i grupp i vad som i de unga männens gatukultur kallas taharrush och i deras hemland är en vanligt förekommande gängverksamhet där man omringar och utsätter unga kvinnor för sexuella trakasserier, ibland misshandel och regelrätta våldtäkter.

Expressen låtsas, i likhet med flertalet etablissemangsmedier, inte om elefanten i rummet i sin rapportering från Summerburst och kringdiskussionen om de sexuella övergreppen på musikfestivaler. Expressen-TV:s programledare beskyller i stället allmänt och odifferentierat “killar” för att ligga bakom vågen av övergrepp och trakasserier.

Expressens kvinnliga nöjesreporter vittnar själv om att hon blivit utsatt för grovt tafsande på Summerburst men vill inte heller hon säga något mer om förövarna än att de är “killar som kommer fram”.

Trots att festivalarrangörerna till höga kostnader har försökt förstärka säkerheten för svenska tjejer på festivalerna, bland annat genom en väsentligt ökad närvaro av vakter, fortsätter problemet. Bara under förra sommaren anmäldes flera hundra sexuella övergrepp av varierande allvarlighetsgrad från musikfestivaler och liknande evenemang och siffran befaras kunna bli minst lika hög i år.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson