Annonsera på Avpixlat

SD säger nej till mer av regeringens nationella samordnarspel för gallerierna

KRIMINALPOLITIK Regeringen har föreslagit att ytterligare en så kallad “nationell samordnare” tillsätts inom ramen för ett nytt nationellt brottsförebyggande program. Denna gång handlar det om allmänt brottsförebyggande. Sverigedemokraterna avvisar dock förslaget och eftersom Allianspartierna också säger nej, fälls förslaget i riksdagen.

Att utse nationella samordnare har blivit något av en patentlösning för regeringen när man vill skyla över en bristfällig och/eller ansvarslös politik och få det att se ut som om man gör något åt de samhällsproblem som uppstått i spåren av sådan politisk inkompetens och/eller nonchalans. Paradexemplet på hur illa detta samordnarspel för gallerierna fungerar är utnämningen av förra s-ledaren Mona Sahlin till nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

Efter att ha presterat i princip ingenting, utom en jourtelefon dit jihadresenärer kunde ringa och avisera att de ämnade ge sig iväg för att ansluta sig till IS, tvingades Sahlin avgå pga oegentligheter. Regeringen har också ett uselt facit vad gäller andra utnämningar på rättsområdet, mest noterbart den av Dan Eliasson till rikspolischef, som helt saknade kompetens inom polisverksamhet och följaktligen har visat sig inte vara uppgiften vuxen.

I ett pressmeddelande i veckan förklarar Sverigedemokraterna varför man säger nej till regeringens förslag om ytterligare en nationell samordnare. Partiet ställer sig frågande till vad en sådan samordnare kan tillföra och regeringen har inte kunnat ge några tydliga svar på den frågan. Så här kommenterar SD:s rättspolitiske talesperson Adam Marttinen partiets ställningstagande:

– Till att börja med har regeringen ett ganska dåligt track record, inte bara gällande tillsättning av myndighetschefer utan även när det gäller att tillsätta nationella samordnare.

I det läge vi befinner oss i behöver vi inte ytterligare nya samordnare som ska förvalta samma gamla politik. Vi behöver fokusera på kärnuppgifterna inom rättsväsendet, damma av hårdhandskarna och göra livet surt för den som genom kriminalitet förstör vardagen för oss andra.

Sverigedemokraterna har i stället föreslagit att konkreta brottsförebyggande åtgärder ska ingå i det av regeringen aviserade nya nationella brottsförebyggande programmet, däribland en bredare tillämpning av kameraövervakning i brottsförebyggande syfte. De förslaget har emellertid regeringen inte lyssnat på. Inte heller Allianspartierna har visat något intresse för sådana åtgärder.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson