Annonsera på Avpixlat

Fritt inträde på friluftsbadet – ingen god idé i det mångkulturella Danmark

Ett invandrargäng terroriserade besökare på ett friluftsbad i danska Odense. Arkivbild. Foto: Globetrotter19.

DANMARK / ASYL- OCH INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET Under den senaste veckan har man i Danmark rasat över flera exempel på invandringsrelaterad brottslighet. Polisen i Horsens jagar en man med “Mellanöstern-utseende” som överföll en 14-årig flicka och för ett par Odense-familjer slutade en skön sommardag på ett friluftsbad med att de tvingades fly undan ett aggressivt invandrargäng. En ljuspunkt finns dock bland de tråkiga nyheterna. Ett syriskt föräldrapar har dömts till kännbara fängelsestraff och utvisning för att ha försökt tvinga sin minderåriga dotter att ingå ett arrangerat äktenskap.

I helgen öppnade friluftsbadet i danska Odense för säsongen. Vädret var strålande, och kommunen hade dessutom gått ut med information om att det i år är fritt inträde på badet hela sommaren. Följaktligen hade många människor sökt sig till badanläggningen. För några besökare blev besöket dock inte den trevliga badutflykt de hoppats på.

Ett stort gäng pojkar och unga män med invandrarbakgrund, enligt uppgift omkring 20 – 25 personer, kom till friluftsbadet. Enligt uppgifter i dansk media var åtminstone en del av dem kända av personal på anläggningen. De uppges vara hemmahörande i Vollsmose, Odenses mest ökända “utanförskapsområde” (eller “invandrarghetto”, som denna typ av områden mera rättframt kallas i Danmark).

Oroligheterna ska ha börjat med att några av invandrarynglingarna högljutt skrek kommentarer med sexuellt innehåll åt en 13-årig dansk flicka. Flickan tyckte att ynglingarnas uppträdande var obehagligt och äckligt, vilket fick henne att svara “jeg brækker mig” (på svenska ungefär “jag kräks” eller “jag mår illa”). Ynglingarna blev då mycket aggressiva. De ska bland annat ha kallat den 13-åriga flickan “hora” och hotat ge henne stryk. En vuxen kvinna som tillhörde samma sällskap som flickan sade åt ynglingarna att uppföra sig. De svarade med att spotta mot henne och säga åt henne att hålla käften.

Något senare blev en 15-årig pojke utsatt för det aggressiva invandrargängets framfart. Några av invandrarynglingarna stal 15-åringens mobiltelefon medan han var i bassängen. 15-åringen lyckades få igen telefonen, men efter en stund kom gänget tillbaks och började åter rota bland 15-åringens och hans kompisars saker. När 15-åringen protesterade och försökte skydda sina ägodelar ska han ha fått ett kraftigt knytnävsslag i ansiktet och en spark i ryggen.

15-åringens föräldrar blev uppringda av en annan förälder som berättade vad som hänt. Föräldrarna åkte till badet för att kolla så att deras son var okej. De konfronterade invandrargänget, som nekade till att ha gjort någonting mot 15-åringen och hans kamrater. Invandrargänget ska därefter ha agerat mycket hotfullt mot föräldraparet. De ska ha förföljt föräldrarna ut till badanläggningens parkering och där riktat sparkar mot deras bil.

Ett par av de personer som fick utstå invandrarynglingarnas trakasserier har berättat öppet om händelserna på Facebook. Många danskar reagerar förstås starkt över det inträffade och kräver att de asociala, kriminella invandrarynglingarna ska portförbjudas på friluftsbadet.

Rune Bille, chefen för den kommunala organisation som driver friluftsbadet, tycks dock inte tro att skärpta regler och tydliga konsekvenser hjälper. Istället menar han att problemen ska lösas genom samtal. I en kommentar till dansk media uppges han ha sagt (i översättning):

– Vi ska föra en dialog med pojkarna om vad som är normalt uppförande på en badanläggning. Det är en del av lösningen.

Det behöver knappast nämnas att få danskar tycks dela Rune Billes uppfattning om hur problemen ska stävjas.

* * *

Polisen i Horsens, på mellersta Jylland, har gått ut med ett detaljerat signalement på en man som i fredags överföll en 14-årig flicka. Överfallet skedde vid 16-tiden på eftermiddagen, på Lundegårdevej i Hovedgård, några kilometer nordost om Horsens. Flickan var på väg hem från skolan till fots, då en främmande man i bil tog kontakt med henne. Mannen frågade först efter hennes mobiltelefon. Han ska sedan ha klivit ur bilen och slitit tag i flickans t-shirt och byxlinning.

Den 14-åriga flickan ska ha fått intryck av att mannen försökte dra av hennes byxor och/eller dra in henne i sin bil. Hon skrek, sparkade och klöste mannen, vilket fick honom att avbryta överfallet och köra från platsen.

Mannen som överföll flickan tros vara c:a 35 – 45 år gammal. Han är 180 – 190 cm lång och normalbyggd. Han ser ut att komma från Mellanöstern och hans hudfärg beskrivs som brun. Han har svart, axellångt hår och svart mustasch, Han bar en stor silverfärgad ring. Han talar danska med brytning. Han var vid tillfället klädd i svart t-shirt med huva och ljusa jeans. På t-shirten fanns ett vitt Puma-märke.

Mannen färdades i en större svart bil, eventuellt en Citroën C5 eller någon liknande modell. I backspegeln hängde ett grönt Wunderbaum-träd.

Mannen som är efterlyst för att ha överfallit en 14-årig flicka utanför Horsens tros ha kört en bil av denna modell. Foto: Ap320.

De som har tips eller vittnesuppgifter att lämna angående den efterlyste mannen och överfallet mot den 14-åriga flickan uppmanas kontakta Sydöstjyllands polis.

* * *

Vid halv ett-tiden natten mot lördag blev en 18-årig yngling överfallen på Jernbanevej i Köge, sydost om Köpenhamn. 18-åringen hade en vecka tidigare haft en fest i sin bostad i området Ölby i Köge. Han överfölls av två andra unga män som, av okänd anledning, var arga över festen. De båda gärningsmännen ska dock inte ha gett någon närmare förklaring till vad de egentligen var arga över. Istället utsatte de 18-åringen för en brutal misshandel.

18-åringen fick ta emot ett par kraftiga slag i ansiktet, varpå de båda gärningsmännen sprang från platsen. När 18-åringen senare kom till sjukhus visade det sig att han fått två frakturer på käkbenet samt att några tänder lossnat.

Den misshandlade 18-åringen ska bara ha kunnat lämna vaga signalement på de två ynglingar som överföll honom. De tros vara c:a 16 – 18 år gamla. Den ene av dem såg ut att ha Mellanöstern-ursprung.

De som har tips eller vittnesuppgifter att lämna angående misshandeln på Jernbanevej i Köge uppmanas kontakta Mitt- och Västsjällands polis.

* * *

Vid 15-tiden på måndagseftermiddagen såg en 23-årig man hur en grupp män höll på att stjäla hans motorcykel. Den stod parkerad utanför en adress på Söhöjen i Tilst, strax utanför Århus. 23-åringen hann se hur en av männen körde iväg på hans motorcykel medan de övriga lämnade platsen i bil.

23-åringen hoppade snabbt in i sin egen bil och följde efter motorcykeln. När han kört en kort sträcka hann han ifatt motorcykeln. Tjuven stannade då, klev av motorcykeln och knuffade omkull den. 23-åringen klev ur sin bil och började lyfta upp motorcykeln. Tjuven började då slå mot honom. Några ögonblick senare stannade en bil på platsen. Ur bilen klev tjuvens kumpaner, och även de började misshandla 23-åringen med slag och sparkar. Det är oklart om 23-åringen fick några allvarligare fysiska skador.

Brottsoffret har kunnat lämna förhållandevis vaga signalement på tre av de män som deltog i stölden och misshandeln. De tre gärningsmännen tros vara i 20 – 25-årsåldern. Alla tre är c:a 170 – 180 cm långa. En av dem beskrivs som smal och ser ut att ha Mellanöstern-ursprung. De andra två ser ut att ha östeuropeiskt ursprung. Den ene av dem beskrivs som smal och den andre beskrivs som kraftigt byggd.

De som har vittnesuppgifter eller annan information att lämna gällande mc-stölden och den efterföljande misshandeln i Tilst ombeds kontakta Östjyllands polis.

* * *

Nordsjällands polis gick på tisdagen ut med pressinformation om en aktuell dom i Helsingörs domstol. Domen gäller visserligen en djupt tragisk händelse, men det får ändå ses som positivt att en dansk domstol dömt de skyldiga till fängelse och livstids utvisning.

De dömda är ett föräldrapar med syriska medborgarskap, som vistats i Danmark som asylinvandrare sedan 2014. Paret ska under en längre period ha försökt tvinga en av sina döttrar att mot sin vilja ingå i ett arrangerat äktenskap. Flickan uppges ha varit mellan 13 och 15 år gammal under den tid föräldrarnas påtryckningar pågick. Föräldrarna ska bl.a. ha hotat döda sin dotter om hon inte gick med på det av föräldrarna planerade äktenskapet.

I många muslimska kulturer anses arrangerade äktenskap mellan vuxna män och knappt könsmogna flickor vara fullt legitimt. En aktuell dom innebär dock ett viktigt steg i Danmarks försök att stävja denna barbariska sedvänja. Foto: Biswarup Ganguly.

Båda föräldrarna dömdes till ett och ett halvt års fängelse, följt av utvisning från Danmark på livstid. Åklagaren Bente Schnack, som lett brottsutredningen, säger i en kommentar bland annat följande (i översättning):

– I Danmark bestämmer kvinnor själva vem de vill dela sitt liv med. Domen sänder en viktig signal till andra flickor som kanske befinner sig i en liknande situation, och till potentiella gärningspersoner.

Det syriska paret dömdes för försök till äktenskapstvång, som är en förhållandevis ny brottsrubricering i den danska strafflagen. Det har bara skett vid några få tidigare tillfällen att någon åtalats och dömts för försök till äktenskapstvång.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson