Annonsera på Avpixlat

Umeå-polisen går ut med signalement på misstänkt våldtäktsman

Festivalen Brännbollsyran i Umeå lockar en storpublik. Bilden är tagen vid 2014 års festival. Foto: Arkhultclaes99.

SEXUALBROTTSEPIDEMIN Under den gångna helgen hölls en större festival i centrala Umeå. Två grova sexövergrepp anmäldes i anslutning till evenemanget; det ena på själva festivalområdet och det andra alldeles utanför. Polisen offentliggjorde på måndagen signalement på den man som misstänks för det sistnämnda övergreppet.

Fr.o.m. torsdag t.o.m. lördag förra veckan gick den årliga festivalen Brännbollsyran av stapeln i Umeå. Arrangemanget, som lockar en stor ungdomspublik, fick emellertid en högst obehaglig avslutning. Under natten mot söndag utsattes två kvinnor för sexuella övergrepp. Det ena övergreppet, som skedde alldeles utanför festivalområdet, var en fullbordad överfallsvåldtäkt. Det andra övergreppet begicks inne på festivalområdet och beskrivs av en polistalesperson som “en sexuell handling som i nuläget rubriceras som våldtäkt“.

Den fullbordade våldtäkten polisanmäldes kl. 01.27 natten mot söndag. Våldtäkten ska ha skett någon gång mellan kl. 23.35 och kl. 01.27, i ett skogsparti vid Skogis kårhus på universitetsområdet i Umeå. Brottsplatsen uppges ligga alldeles intill Brännbollsyrans festivalområde.

Offret, en 18-årig kvinna, överfölls av en för henne okänd man, som utsatte henne för en fullbordad våldtäkt. Våldtäktsmannen har inte identifierats eller gripits. Polisen gick på måndagen ut med följande signalement på mannen:

Mannen tros vara i 20-årsåldern och är c:a 170 cm lång. Han beskrivs som lätt mörkhyad. Han har svart hår som är kortklippt på sidan, och han saknar skäggväxt. Han uppges också ha bred käke. Vid brottstillfället var han iklädd tajta, mörka jeans och ljusgrön “bomberjacka”.

I lokaltidningen uppges dessutom att våldtäktsmannen omedelbart efter våldtäkten ska ha lämnat platsen till fots.

Polisen vill ha in tips och iakttagelser från brottsplatsen omkring den tid då våldtäkten begicks. Man vill naturligtvis också ha in tips om den misstänkte våldtäktsmannens identitet och var han uppehåller sig. De som har information att lämna ombeds kontakta polisen på tel. 114 14.

Det andra sexövergreppet ska ha skett inne på festivalområdet omkring kl. 01.10 natten mot söndag. I det fallet har varken polisen eller lokalpressen offentliggjort några närmare detaljer om övergreppet eller något signalement på den misstänkte gärningsmannen. Det ligger nära till hands att anta att det varit fråga om samma typ av övergrepp som i stor omfattning anmäldes på festivaler sommaren 2016, dvs. att gärningsmannen i trängseln framför en scen utsatt offret för oönskat tafsande och eventuellt fört in sina händer under hennes kläder.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson