Annonsera på Avpixlat

Salafistisk imam i Göteborg skrämmer firande studenter med hot om Allahs dödsstraff

Den som firar studenten kan dödas av en vredgad Allah, varnar Göteborgsimamen Anas Khalifa.

MUSLIMSKT DÖDSHOT Den radikale imamen Anas Khalifa som är verksam i Göteborg går nu ut och uppmanar alla muslimska invandrarungdomar att inte fira studenten. Den gymnasieelev som deltar i sådana aktiviteter “drabbas av Allahs vrede” hävdar Khalifa. Han menar att Allah kan komma att straffa den som inte lyder uppmaningen med döden.

Det är på sin Facebook-sida, som har tusentals devota följare med utomvästlig bakgrund, som Khalifa postat en video i vilken han försöker ingjuta skräck i sin vidskepliga flock för att på ytterligare ett område hindra att muslimska invandrare anpassar sig till det svenska samhället.

Han varnar alla rättrogna muslimska gymnasieungdomar från att fira sin slutförda utbildning med påståenden om att “det kan leda till att Allahs vrede kommer över dig” och att “han under natten tar ditt liv“. Enda sättet för en invandrad muslim att undvika detta straff är enligt Khalifa att gå till moskén och be i stället för att umgås med de svenska gymnasieeleverna.

Anas Khalifa är välkänd sedan tidigare för sitt radikala predikande. Han är verksam vid Göteborgs moské där man inte entydigt tar avstånd från påståendet att studentfirande kan leda till att man slås med döden av Allah. Mohammad El-Alti som har en ledande befattning vid moskén rekommenderar den muslimske student som vill undvika Allahs vrede men ändå vill fira, att inte göra detta tillsammans med sekulära svenskar utan endast med “likasinnade”, dvs andra bekännande invandrade muslimer. Khalifa själv har inte gått att nå för en kommentar.

Khalifa framställs i svensk media som ett extremt undantag. Detta stämmer emellertid inte. Den fundamentalistiska tolkning av islam som han predikar är mycket vanlig i “svenska” moskéer och är inte sällan den officiella islamriktningen i de länder som finansierar moskébyggen i Sverige. Skillnaden är att Khalifa är mer utåtriktad med sin väckelse än det stora flertalet radikala imamer som i stället försöker bedriva sin väckelse i det tysta inom det s.k. “muslimska civilsamhället” och under det svenska samhällets radar.

Inte sällan innefattar den här sortens fundamentalistisk islam också uppvigling till våldsam jihad och utgör en aktiv del i den omfattande rekrytering av muslimska invandrarungdomar att resa till Syrien och Irak för att ansluta sig till IS och andra terrorgrupper.

Khalifas uppmaning att inte fira studenten är bara ett exempel bland många på hur islamiska krafter i Sverige propagerar för separatism och för invandrare med muslimsk bakgrund att inte beblanda sig med svenskar eller vara delaktiga i det svenska majoritetssamhället.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson