Annonsera på Avpixlat

Lokalpolitikerns make ville hjälpa till vid bilolycka – misshandlades av invandrargäng

Mohamed Sahsah och Nadia De Molade Pormasdoro är efterlysta av dansk polis. Paret misstänks för en rad omfattande bedrägerier mot äldre brottsoffer. Foto: Köpenhamns polis.

DANMARK / INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET Även i Danmark är vissa invandrargrupper starkt överrepresenterade i brottsstatistiken. En avgörande skillnad mellan Danmark och Sverige är dock att både dansk polis och dansk mainstream-media i allmänhet berättar öppet och ärligt om invandrares brottslighet. I denna artikel redogör Avpixlat för en del av den invandrarbrottslighet som under den gångna veckan upprört danskarna.

Jane Jegind, 43, är en välkänd lokalpolitiker för borgerliga Venstre. Hon bor med sin jämnårige make i Seden Strandby, en förort till Odense. Sent på tisdagskvällen satt hon i sitt arbetsrum i bostaden, medan hennes man befann sig utanför huset. Plötsligt hördes ett våldsamt brak. Det visade sig att en bil kört av vägen alldeles i närheten av parets bostad. Jane Jeginds make Lars Møllerhøj sprang omedelbart bort till bilen för att se om någon skadats och om han kunde hjälpa till.

Ur bilen klev tre unga kvinnor med vad som i dansk media benämns som “annat etniskt ursprung” (en fras som i danska medier brukar användas för att beskriva personer med utomvästlig invandrarbakgrund, i synnerhet invandrare från Mellanöstern). De tre unga kvinnorna ville absolut inte att Lars Møllerhøj skulle tillkalla polis eller ambulans, utan de ville bara lämna platsen så snabbt som möjligt.

Jane Jegind, välkänd lokalpolitiker i Odense, vars make misshandlades av ett invandrargäng. Foto: venstre-odense.dk.

Møllerhøj insisterade emellertid på att, som laglydig dansk, ringa polisen. Han tog upp sin mobiltelefon och började ringa, och märkte då inte att ytterligare en bil stannat på platsen. Ur den andra bilen klev fyra unga män. Även de såg ut att ha utomvästlig invandrarbakgrund. Innan Lars hunnit reagera hade männen slagit honom till marken, varpå de utsatte honom för en brutal misshandel med både slag och sparkar. När han senare kom till sjukhus visade det sig bland annat att han fått hjärnskakning samt att hans näsben brutits.

Efter misshandeln ska gärningsmännen ha lämnat platsen i den bil de kommit i, medan den bil de unga kvinnorna färdats i lämnades kvar. Polisen kunde senare konstatera att den kvarlämnade bilen var stulen. Ännu har ingen gripits, vare sig för bilstölden eller misshandeln, men polisen sade sig på onsdagen ha goda förhoppningar om att kunna klara upp ärendet.

* * *

Vid halv tre-tiden på lördagseftermiddagen var en 64-årig man och handlade på Solröd Center i Solröd Strand, strax söder om Köpenhamn. I livsmedelsbutiken Meny såg han hur fyra unga män med utländskt ursprung stal frukt. Han sade åt männen att inte stjäla. Det skulle han inte ha gjort.

Utanför butiken blev 64-åringen omringad av de fyra männen. Ytterligare tre män klev ur en bil. De sju männen utsatte gemensamt 64-åringen för en brutal misshandel med sparkar och slag. Männen lämnade sedan platsen i två svarta bilar.

64-åringen har bara kunnat lämna mera detaljerade signalement på två av de män som misshandlade honom. Båda två tros vara c:a 18 – 25 år gamla och ser ut att ha utländskt ursprung. Den ene av dem hade skägg på hakan och var vid tillfället iklädd en t-shirt med texten “SWAG” på bröstet. Den andre var iklädd en vit sportjacka med något slags rosafärgat mönster/dekoration framtill.

Solröd Center i danska Solröd. I anslutning till detta butikscentrum blev en 64-årig man misshandlad av sju unga invandrarmän. 64-åringen hade sagt åt männen att inte snatta frukt. Foto: Peregrine981.

De som har tips eller vittnesuppgifter att lämna om misshandeln vid Solröd Center uppmanas kontakta Mitt- och Västsjällands polis.

* * *

Vid ett-tiden natten mot tisdag blev en 27-årig man oprovocerat överfallen och misshandlad av fyra män på mopeder. Överfallet skedde på Görtlergade i Slagelse, på västra Själland. De fyra gärningsmännen ska ha stoppat 27-åringen genom att köra i cirklar kring honom. Sedan ska en av dem ha kört på 27-åringen. Därefter blev 27-åringen fasthållen och slagen i ansiktet. Efter detta körde gärningsmännen från platsen.

Samtliga fyra gärningsmän såg ut att ha utomvästlig invandrarbakgrund. Den man som slog 27-åringen beskrivs som som c:a 180 – 185 cm lång, kraftigt byggd och iklädd svart jacka. Han hade mellanlångt hår och kortansat helskägg.

De som har vittnesuppgifter eller annan information att lämna om den oprovocerade misshandeln i Slagelse uppmanas kontakta Lollands och Sydsjällands polis.

* * *

En 82-årig rullstolsburen kvinna blev på tisdagskvällen bestulen under obehagliga former i sin bostad på Søgårdsvej i Gentofte, i norra Köpenhamnsområdet. Ett par ringde strax före kl. 21 på kvällen på hemma hos den gamla damen och lyckades tränga sig in i hennes lägenhet. Paret kunde sedan söka igenom lägenheten efter pengar och värdesaker. På grund av sina svårigheter att röra sig varken kunde eller vågade den 82-åriga kvinnan göra något motstånd. När paret lämnat bostaden upptäckte kvinnan att hennes plånbok tömts på pengar.

Paret tros ha östeuropeiskt ursprung och de talade båda danska med brytning. Mannen beskrivs som c:a 30 – 40 år gammal, normalbyggd och ljushyad. Han hade långt, mörkt hår och var vid tillfället mörkt klädd samt iförd keps. Kvinnan tros vara i ungefär samma ålder. Även hon beskrivs som normalbyggd, ljushyad och mörkt klädd.

Det efterlysta paret tros färdas i en bil av den modell som ses på bilden. Foto: Köpenhamns polis.

De som har tips eller vittnesuppgifter att lämna om tisdagskvällens åldringsbrott i Gentofte uppmanas höra av sig till Nordsjällands polis.

* * *

Dansk polis gick på onsdagen ut med namn, foton och detaljerade signalement på ett efterlyst par. Paret är häktade i sin frånvaro. De misstänks för en rad omfattande bedrägerier mot äldre brottsoffer. Brotten ska ha begåtts i Köpenhamnsområdet och på andra platser på Själland. Paret uppges veta att de är efterlysta och tros medvetet hålla sig undan polisen.

De båda efterlysta är 28-årige Mohamed Sahsah och 33-åriga Nadia De Molade Pormasdoro. Paret har en gemensam son, som är c:a sex månader gammal. Han tros vara tillsammans med sina föräldrar.

Mohamed Sahsah beskrivs som dansk med marockansk bakgrund. Han är normalbyggd, 171 cm lång, brunögd och mörkhårig. Nadia De Molade Pormasdoro beskrivs som dansk med filippinskt ursprung. På den bild dansk polis gått ut med bär hon muslimsk slöja. Det är dock oklart om hon alltid tros bära denna typ av klädsel offentligt.

Mohamed Sahsah och Nadia De Molade Pormasdoro tros färdas i en danskregistrerad, svart Mercedes 200 CDI Coupè av 2016 års modell. Bilen har registreringsnummer BA 49097.

De som sett det efterlysta paret eller har information om var de befinner sig uppmanas kontakta polisen i Köpenhamn.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson