Annonsera på Avpixlat

Brandattentat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje och Alfta

Bredängs centrum. Knappt 100 meter bort låg den förskola som under natten mot torsdag förstördes i en misstänkt anlagd brand. Foto: Urbanpublicplaces.

SVERIGE BRINNER Under natten mot torsdag förstördes en förskola i den invandrartäta Stockholmsförorten Bredäng i en brand som misstänks ha varit anlagd. I Kroksbäck, ett av Malmös ökända “utanförskapsområden”, sattes flera bilar och ett sophus i brand. I området Brunnsbo, på Hisingen i Göteborg, anlades en bilbrand. Dessutom ska ett gäng ungdomar ha krossat ett flertal rutor. Även i Södertälje och i Alfta i Hälsingland rapporterades anlagda bränder.

Strax efter midnatt natten mot torsdag ska räddningstjänst och polis ha fått det första larmet om att det brann i den öppna förskolan Ängens lokaler i Bredäng, i sydvästra Stockholm. Byggnaden uppges ha varit helt övertänd när blåljuspersonalen kom till platsen. Det fanns dock ingen risk för att elden skulle sprida sig till andra byggnader.

Polisen uppgav under natten mot torsdag att en mordbrandsutredning inletts och att platsen spärrats av för teknisk undersökning. Detta torde förstås innebära att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid 19-tiden på onsdagskvällen såg ett vittne “ett gäng killar” krossa en ruta på Vallåsskolan i Halmstad. Vittnet tillkallade polis, men när en patrull kom till platsen hade gänget försvunnit. De har inte identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i lokaltidningens notis om skadegörelsen.

* * *

Kl. 19.38 på onsdagskvällen fick polisen i Norrköping ett samtal om pågående skadegörelse. Ett vittne hade sett fyra unga män krossa rutor på en skola vid Stockholmsvägen. Polis ryckte ut till platsen och påträffade fyra män i åldrarna 17 – 20 år. De identifierades och är misstänkta för skadegörelse. De unga männens nationaliteter/etniciteter uppges varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om incidenten.

* * *

På onsdagskvällen greps två män av polis på stationen i Gemla, strax utanför Växjö. Männen hade blivit avkastade från ett tåg, varpå de krossat flera rutor på stationen. Männen uppges vara kända av polisen sedan tidigare. Varken deras åldrar eller deras nationaliteter/etniciteter uppges i lokalpressens rapportering om incidenten.

* * *

Omkring midnatt natten mot torsdag anlades flera bränder i den illa beryktade, invandrardominerade Malmö-stadsdelen Kroksbäck. Räddningstjänst och polis fick det första larmet kl. 23.48. Då brann flera bilar på Norrbäcksgatan. Enligt lokaltidningen blev två personbilar och en skåpbil totalförstörda, medan en husbil fick mindre skador. C:a 30 minuter senare brann ett sophus vid närliggande Sörbäcksgatan.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för brandattentaten. Lokaltidningen citerar ett befäl vid räddningstjänsten, som uppges ha sagt:

– Personer har setts i området tända på på båda ställena.

Trots att gärningspersoner alltså ska ha setts av vittnen uppges inga signalement, vare sig i polisens eller lokaltidningens rapportering om de anlagda bränderna.

Tidigt på torsdagsmorgonen, strax före klockan fem, skedde ännu ett dåd i spännande, mångkulturella Malmö. Då sprängdes en brevlåda vid ett koloniområde i stadsdelen Jägersro. Explosionen ska även ha orsakat omfattande skador på ett staket. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i detta ärende heller.

* * *

Under natten mot torsdag var det oroligt i områdena Brunnsbo och Backa, på Hisingen i Göteborg. Kl. 01.47 fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på Epiloggatan. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen greps för dådet och polisen säger sig inte ha några misstänkta.

Omkring kl. 03.20 såg ett vittne tre yngre män kasta sten mot rutor på Selma Lagerlöfs torg. Vittnet tillkallade polis, som ryckte ut till platsen. När de kom dit var gärningsmännen försvunna. Det kunde konstateras att flera rutor krossats. Gärningsmännen har inte identifierats eller gripits. Inga signalement uppges, vare sig i polisens eller lokaltidningens rapportering om incidenten.

* * *

Vid tvåtiden natten mot torsdag upptäcktes en brinnande bil strax utanför Alfta i Hälsingland. Bilen blev totalt utbränd. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 04.48 natten mot torsdag fick räddningstjänsten larm om att ett vindskydd brann vid Järvsjön, strax utanför Söderhamn i Hälsingland. Elden hade även spridit sig i terrängen. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens korta artikel om händelsen framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Strax efter klockan fem på torsdagsmorgonen brann tre bilar utanför en fastighet på landsbygden sydost om Odensbacken, i östra Närke. En fjärde bil ska ha fått brandskador. Det är, enligt lokaltidningens rapportering, inte fastställt om branden var anlagd eller om det funnits någon “naturlig” förklaring.

* * *

Vid sextiden på torsdagsmorgonen brann en bil på en parkeringsplats vid Svedjevägen i den illa beryktade, invandrardominerade Södertälje-stadsdelen Ronna. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

Lokaltidningen rapporterar även om en annan brand i Södertälje. Strax före kl. 21 på onsdagskvällen brann en moped vid Fornhöjdsvägen. Tidningen uppger emellertid inte om även den branden tros ha varit anlagd.

* * *

På torsdagsmorgonen upptäcktes att en förskola i det lilla samhället Vedevåg, strax utanför Lindesberg i Västmanland, utsatts för skadegörelse. Lådor innehållande lekredskap hade brutits upp, varpå leksakerna spridits ut. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Vid niotiden på torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en mindre brand i ett skogsparti vid Eneskolan i Järna, strax utanför Södertälje. Släckningen ska bara ha tagit några minuter. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 9.45 på torsdagsförmiddagen fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på Kvartsvägen i området Carlshem i Umeå. Innan blåljuspersonalen hunnit till platsen hade elden spridit sig till ytterligare en bil. Den ena av bilarna ska ha blivit totalförstörd. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen framgår om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson