Annonsera på Avpixlat

Gunnar Sandelin kritiserar journalisterna utan ryggad

DET VÅTA FINGRETS JOURNALISTIK Gunnar Sandelin, journalist, debattör och medförfattare till böckerna “Invandring och mörkläggning” och “Nötskalet”, kommenterar på sin Facebooksida de nymornade opinionsjournalister som “lurat likt gäddor i vassen” och nu när det börjar bli ofarligt kommer ut som kritiker av den förda massinvandringspolitiken och påtalare av denna politiks negativa samhällskonsekvenser.

Trots att de i många år hållit tyst eller rentav förfäktat motsatt hållning, låter de nu som om de varit kritiska hela tiden – inga avböner, inga ursäkter, ingen självkritik och ingen cred till de som i åratal banat väg för en öppnare migrationsdebatt och som fått betala ett högt pris för det arbete i form av social stigmatisering, rasistanklagelser, hets och hat.

Sandelin skriver:

För nio år sedan skrev jag en debattartikel i Dagens Nyheter om hur journalisterna mörklade sanningen om asyl- och anhöriginvandringens konsekvenser. Den ende som följde upp den var Janne Josefsson som bjöd in mig till SVT Debatt. Där diskuterade jag med Jan Guillou som hävdade motsatsen. Tittarna fick rösta och av de 4000 rösterna fick mitt påstående 91 procent.

Det gick den gode Jan på nerverna och han skrev att han kände “något som liknade vanmakt”. I två krönikor i Aftonbladet berättade han sedan vilken xenofob jag var som kom med mina “konspirationsteorier” och påstod att “om man tror att en liten förskjutning i Sveriges etniska profil är den största förändringen i vår tid så måste man vara förblindad.” I Göteborgs-Posten kallades jag för “mörkerman”. Annars kompakt tystnad.

Nu tar DN försiktigt upp att journalisterna kanske inte riktigt har berättat hela bilden av detta problemområdes konsekvenser. Nio bortkastade år av mer eller mindre politisk korrekt propaganda för mångkultur och massinvandring och demonisering, utfrysning och osynliggörande av åsiktsmotståndare, har fört vårt land i en suicidal riktning. Detta haveri hade kunnat undvikas om medier och politiker hade haft någon ryggrad (undantagen är få).

Nu träder opinionsbildare fram som lurat som gäddor i vassen tills det blev ofarligt att vara kritisk, och slår sig själva för bröstet som djärva sanningssägare. Journalister som tidigare vurmat för “papperslösa” ställer nu politiker till svars och frågar varför de inte utvisas. Visst är det bra att lögnerna spricker. Bättre sent än aldrig, kanske någon invänder. Men den som ska bli trovärdig måste också våga rannsaka sig själv. Det är knappast det vi ser, snarare ett i mina ögon ömkligt och motbjudande scenario. Vi som har gjort det tunga jobbet får fortfarande inte någon cred.

Ämnet förefaller engagera många. Sandelins Facebook-inlägg om de ryggradslösa journalisterna har fått stor respons med många delningar och kommentarer.

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson