Annonsera på Avpixlat

Bara tomma ord i den naives verktygslåda

insandare_150

INSÄNDARE “Vi har drabbats av terrorattacker förr och den senaste kommer inte att knäcka oss”, twittrade David Walker, biskop i Manchester. Vem f-n är en biskop att avgöra vad som kommer att knäcka oss? Säg det till en förälder vars barn exploderat i bitar och vars sorgtyngda liv kanske inte ens är värt att fortsätta levas.

”Terroristerna försöker störa våra liv och det är viktigt att fortsätta vara vaksam, men ändå fortsätta vardagen som vanligt”, sa Manchesters polischef Ian Hopkins. Vem f-n är en polischef att säga åt oss att fortsätta vår vardag som vanligt? I-n-g-e-n-t-i-n-g är som vanligt! Vi sluter oss i våra hem, iakttar dagliga försiktighetsmått, gör säkerhetskalkyler innan vi besöker badhus, gallerior och större evenemang, eller kliver på kollektiva färdmedel. Allt är förändrat och självaste fundamentet för vårt liv i trygghet och frihet har våra västerländska makthavare med berått mod sprängt till stoft.

Jag växte upp under sjuttio- och åttiotalet. När jag var i mina barns ålder snurrade Noice vinyl på skivspelaren därhemma och låten ’Det jag känner för’ strömmade ut ur de modesta högtalarna. Det jag känner för, det gör jag… Det var så jag levde. Tjolahopp tjolahej! Mor min fann säkert ett och annat att oroa sig för, men Kenta och de andra suputerna på parkbänken var harmlösa och med sunt förnuft gick det att åka nattbuss från självaste huvudstaden till förorten som ensam tjej. Ack åttiotal du sköna. Min egen dotter tar allt oftare med sig parfymen (pepparsprayen) när hon går ut.

Jag känner enbart förakt för er makthavare för att ni stulit mina barns ungdomsår. Och förmodligen även deras framtid. Er dumhet, er feghet, er tafatthet, er valhänthet och er oförmåga att vara karl för er hatt har fått mycket kännbara följder för er befolkning. Och sviterna av er idioti har bara börjat. Min neurotiska ådra göds och jag har numera full koll på nödutgångar på offentliga platser och ser till att ha en alldeles privat nödutgång – en plan B i familjens liv. Nej, det blir förmodligen inget besök på Gröna Lund för mina ungdomar i år. Det var med stor tvekan jag körde dit dem redan i fjol.

Terror och tortyr är två varianter på samma tema – skräckinjagande medel för lydnad, berövad livslust och ond bråd död. Tortyr bryter ner den starkaste. Det är bara en fråga om tid. Terror bryter ner den starkaste. Det är bara en fråga om tid. Och våra makthavare har endast ord, endast tomma ord i den naives verktygslåda, som vapen i mötet med den ondska som lemlästar och dödar Västeuropas befolkning. Stå inför skranket för anstiftan till mord är vad ni skulle göra. Hela rasket.

Med små finstilta förändringar fördöms nu ännu en terrorattack och beklagas nu sorgen hos ännu några hundratal otröstliga medborgare som förlorat sina älskade. Nya intetsägande och till intet förpliktigande uttalanden och tweets, nästintill karbonkopior på förra terrordådets gensvar, matas nu ut till en befolkning som generas och upprörs över dessa patetiska och fräcka försök att dölja ert ansvar.

Avgå. Lägg ner. Försvinn. Lämna er platser till personer som har moral, mod, rättskaffenhet, stringens och riktning. En landsfader värd namnet, tack. Likaså stadsråd, myndighetsutövare och representanter för den tredje statsmakten. De som inte förtjänar respekt, erhåller till slut endast förakt. Det vore en lycka om våra makthavare åtminstone kunde få in denna enkla lilla lärdom i sina värdegrundsstinna skallar. Men till och med det verkar vara för mycket begärt.

Maj Grefve

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson