Annonsera på Avpixlat

Somalier dömd för brutalt våldtäktsförsök – får stanna i Sverige

Det var under en kryssning med Viking Cinderella som den somaliske asylinvandraren försökte våldta en kvinnlig bekant. Foto: EnDumEn.

ASYLRELATERAD BROTTSLIGHET En somalisk man som uppges vara 25 år (men kan vara betydligt äldre) utsatte i början av april en kvinnlig bekant för ett brutalt våldtäktsförsök. Brottet begicks på en kryssningsresa mellan Stockholm och Åland. På måndagen dömdes somaliern av Stockholms tingsrätt. Trots det grova brott han gjort sig skyldig till kommer han att få stanna i Sverige efter avtjänat straff.

Den somaliske mannen och kvinnan kom båda till Sverige som “ensamkommande flyktingbarn” för ett antal år sedan. De lärde känna varandra på ett asylboende och har sedan dess haft en vänskaplig kontakt. I början av april skulle kvinnan i sällskap med en svensk väninna åka på en kryssning mellan Stockholm och Mariehamn. Hon bjöd med den nu dömde somaliern, som i sin tur tog med ett par kompisar.

Sällskapet lämnade Stockholm med en färja som avgick på en fredag. Under fredagskvällen och natten mot lördag festade de ombord på färjan, och en del alkohol konsumerades. Tidigt på lördagsmorgonen befann sig kvinnan och den somaliske mannen ensamma i den hytt de delade med kvinnans svenska väninna. Kvinnan var på väg att gå och lägga sig, då den somaliske mannen ska ha frågat om hon ville ha sex med honom. Kvinnan förklarade att hon inte var intresserad av sexuell samvaro, vilket somaliern ska ha accepterat. Han gick därefter ut för att röka, varpå kvinnan lade sig och somnade.

Kort därefter vaknade hon av att somaliern, som kommit tillbaks till hytten, satt gränsle över henne. Han försökte röra vid hennes kön och tilltvinga sig samlag. När hon sade nej och försökte knuffa bort honom gav han henne flera kraftiga slag mot sidan av huvudet. Till sist lyckades kvinnan slita sig loss och fly ut ur hytten. Där fick hon hjälp av en annan passagerare, som tillkallade vakter.

Den somaliske mannen nekade under rättegången till att ha försökt våldta kvinnan. Enligt honom skulle kvinnan ha fabricerat anklagelserna, möjligen som ett slags hämnd för att han inte ägnat henne uppmärksamhet under resan. Kvinnans skildring av händelseförloppet bedömdes dock som mera trovärdig. Dessutom talade både vittnesuppgifter och dokumenterade blåmärken på kvinnans kropp för att hennes berättelse var sann.

Stockholms tingsrätt dömde Dadir Hilowle Roble, född 1992, medborgare i Somalia, till fängelse i ett år och sex månader för försök till våldtäkt (mål nr. B 4369-17). Dadir Roble dömdes också att betala 75 000 kronor i skadestånd till den utsatta kvinnan.

I domen mot Dadir Roble sägs ingenting om utvisning. Av allt att döma har åklagaren inte ens bemödat sig att yrka på utvisning. Dadir Roble kommer alltså, trots det allvarliga brott han dömts för, att få stanna kvar i Sverige efter avtjänat straff. Det torde i mycket hög grad strida mot rättsuppfattningen bland en majoritet svenskar att en utländsk medborgare som dömts för ett brutalt våldtäktsförsök inte utvisas.

Som tidigare nämnts framgår det i den aktuella domen att Dadir Roble ursprungligen kom till Sverige som s.k. ensamkommande flyktingbarn. Det har under ett antal år varit uppenbart att en hög andel av “flyktingbarnen” ljuger om sina åldrar i syfte att skaffa sig fördelar i asylprocessen. Dadir Roble är, enligt sitt svenska personnummer, född 1992, och ska alltså vara 25 år gammal. Födelseåret kan vara korrekt, men det är förstås fullt möjligt att Dadir Roble i själva verket är betydligt äldre än den ålder han uppgivit till svenska myndigheter.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson