Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i Norrköping, Karlstad, Nyköping och Södertälje

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Under torsdagen och natten mot fredag verkar det ha varit ovanligt lugnt i landet vad beträffar anlagda bränder och annan grov skadegörelse. Endast ett fåtal incidenter rapporterades. Den mest allvarliga händelsen var en lägenhetsbrand i Ystad på fredagsmorgonen, i vilken en kvinna avled. Polisen utreder initialt ärendet som mordbrand. Bilar sattes i brand i Nyköping och Karlstad. I ett av Norrköpings invandrardominerade problemområden anlades en brand i ett sophus.

Omkring kl. 8.30 på fredagsmorgonen upptäcktes att det brann i en lägenhet på Västra Vallgatan i Ystad. Lägenheten ska ha varit rökfylld när blåljuspersonal kom till platsen. Rökdykare gick in i lägenheten och påträffade en kvinna i 65-årsåldern, som fördes till sjukhus. Senare uppgavs att kvinnan avlidit.

Det finns, enligt lokaltidningen, inte “någon omedelbar misstanke om att branden skulle vara anlagd“. Polisen rubricerar dock inledningsvis händelsen som mordbrand, och ska göra en teknisk undersökning för att försöka fastställa hur branden startade. Lokaltidningen skriver också att det hus där det brann inte är det hus där en rökgranat för ett par dagar sedan kastades in i en lägenhet. Det finns alltså inget som talar för att branden och attacken mot lägenheten har något samband.

* * *

Vid 14.40-tiden på torsdagseftermiddagen sågs några ynglingar i övre tonåren förstöra en moped vid Sanatorievägen i småländska Sävsjö. Vittnen tillkallade polis, som kunde gripa två av ynglingarna i närområdet. De två gripna ynglingarna misstänks för skadegörelse. Deras nationaliteter/etniciteter uppges varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen.

* * *

Kl. 21.16 på torsdagskvällen larmades räddningstjänst och polis till Slåttervägen i Ronna, ett av Södertäljes illa beryktade, invandrardominerade problemområden. Där hade ett gäng ungdomar lagt cyklar på varandra och försökt sätta eld på dem. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om att de skyldiga ungdomarna identifierats. Inga signalement uppges, vare sig i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen.

* * *

Omkring kl. 01.30 natten mot torsdag tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till Formaregatan i det invandrardominerade “utanförskapsområdet” Hageby i Norrköping. Där hade ett sopkärl brunnit i ett sophus. Boende hade dock själva lyckats släcka branden innan blåljuspersonalen hunnit till platsen. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

En berusad man i 20-årsåldern omhändertogs av polis efter att han gjort åverkan på bilar på Kungsgatan i Borås. Detta skedde vid halv tre-tiden natten mot torsdag. Det får förmodas att mannen har åtal att vänta för skadegörelse. Mannens nationalitet/etnicitet uppges inte i lokaltidningens notis om incidenten.

* * *

Omkring klockan halv tre natten mot fredag sattes en bil i brand på en parkering vid Höglundavägen i stadsdelen Isaksdal i Nyköping. Elden hann sprida sig till ytterligare två bilar innan den kunde släckas. Ingen har gripits för dådet och polisen säger sig inte ha några misstänkta.

* * *

Vid sextiden på fredagsmorgonen upptäcktes att en bil stod i brand vid Tingvalla isstadion i Karlstad. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

På fredagsmorgonen upptäcktes att Murbergsskolan i Härnösand utsatts för skadegörelse under föregående kväll/natt. Sex fönsterrutor hade krossats på skolan. Ingen har gripits för dådet och polisen säger sig inte ha några misstänkta.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson