Annonsera på Avpixlat

Sprängattentat mot polis i Skåne, anlagda bränder i bl.a. Mariestad, Falköping, Falun och Tranås

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Natten mot torsdag detonerade en sprängladdning vid en bil i ett bostadsområde i skånska Veberöd. Bilens front fick rejäla skador. Det visade sig att bilen ägs av en polis. I Falköping förstördes en kiosk i en brand som misstänks ha varit anlagd. Bilar brann i bl.a. Mariestad, Falun och Tranås-trakten.

Omkring kl. 04.20 natten mot torsdag fick Skåne-polisen samtal om att en explosion hörts i bostadsområdet Trulsbo i Veberöd, sydost om Lund. Polis ryckte ut till platsen och kunde konstatera att någon typ av sprängladdning detonerat vid en bil som stod parkerad utanför en villa. Explosionen hade orsakat omfattande skador på bilens front.

Lyckligtvis skadades ingen människa vid explosionen. Bilen visade sig tillhöra en polis. Det ligger förstås nära till hands att misstänka att dådet var riktat mot polisen som äger bilen, och att motivet på något sätt är kopplat till polisens arbete. I en intervju för en av lokaltidningarna avvisar dock Malmö polismästare Stefan Sintéus sådana spekulationer. När han tillfrågas om sprängdådet tros ha kopplingar till något pågående polisärende svarar han:

– Dra inga sådana paralleller. Det finns andra förklaringar.

Polisen rubricerar ärendet som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

En kvinna i Delsbo i Hälsingland fick en tråkig överraskning på onsdagsmorgonen. Under natten hade någon krossat framrutan på hennes bil, som stod parkerad på Storgatan. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Strax före kl. 19 på onsdagskvällen omhändertogs en kraftigt berusad man av polis efter att han slagit sönder en busskur i Enskededalen, i södra Stockholmsområdet. Sent under natten mot torsdag, omkring kl. fem, utspelade sig en liknande incident i norra Stockholmsområdet. Vid Bagartorpsringen i Solna hade en kraftigt berusad ung man krossat rutor på en busshållplats samt kastat saker mot passerande bilar. Även denne man omhändertogs av polis och lär ha åtal att vänta för skadegörelse. De båda omhändertagna männens nationaliteter/etniciteter uppges inte i polisens notiser om de båda ärendena.

* * *

Kl. 21.50 på onsdagskvällen upptäcktes att två skrotbilar brann utanför en bildemonteringsfirma i Avesta i Dalarna. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte de brinnande fordonen. I lokaltidningens korta notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 23.20 på onsdagskvällen larmades räddningstjänst och polis till Kopparvägen i Falun, där en bil stod i brand. Bilen ska ha stått mitt i gatan och brunnit med öppna lågor. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid halv ett-tiden natten mot torsdag stod en bil i brand på Stockholmsvägen i Mariestad. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Bilen visade sig vara stulen och branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna, vare sig för att ha stulit bilen eller för att ha satt eld på den.

* * *

Kl. 01.20 natten mot torsdag fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i en kiosk vid Wetterlingsgatan i Falköping. Branden var kraftig, och enligt lokaltidningen blev kiosken praktiskt taget totalförstörd. Branden misstänks ha varit anlagd. Polisen har inlett en mordbrandsutredning och en teknisk undersökning ska göras. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid halv två-tiden natten mot torsdag brann en bil på Häradsgatan i Sommen, en mindre ort strax norr om Tranås i Småland. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Branden bedöms ha varit anlagd. En medelålders man som setts “uppträda konstigt” misstänks ha anlagt branden. Mannens nationalitet/etnicitet uppges inte i lokaltidningens notis om incidenten.

* * *

Omkring tjugo över tre natten mot torsdag upptäcktes en brand i en container i Edsberg, en mindre ort strax utanför Karlstad i Värmland. Branden misstänks ha varit anlagd och vittnen ska ha sett flera personer på platsen i samband med att det började brinna. En polispatrull påträffade tre yngre män i närheten. De identifierades och är misstänkta för att ha anlagt branden. De tre männen uppges vara 21. 23 respektive 28 år gamla. Deras nationaliteter/etniciteter uppges inte i lokaltidningens artikel om händelsen.

* * *

På torsdagsmorgonen upptäckte anställda vid Folkets hus i Karlshamn att det varit intrång i lokalerna under natten. Den/de som tagit sig in i lokalerna hade försökt anlägga en brand. En gardin var sönderbränd och det fanns brännmärken på en stol och en lysknapp. Händelsen är polisanmäld. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring lunchtid på torsdagen utbröt en mindre brand i en skola i den illa beryktade, starkt invandrardominerade Stockholmsförorten Rinkeby. Det ska ha brunnit i en eldosa och/eller elkabel i en lokal som används för träning. Personal på skolan klarade att släcka branden själva och ingen människa ska ha skadats.

Polisen rubricerar ärendet som mordbrand, eftersom det fanns risk att elden skulle sprida sig. Brottsrubriceringen indikerar förstås att branden eventuellt tros ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson