Annonsera på Avpixlat

Humanitär nödlösning på den svenska sjukvårdskrisen (Del 2/2)

KRÖNIKA I del 1 av denna krönika föreslog jag att Sverige borde minska invandringen drastiskt från dysfunktionella krigszoner som endast belastar vården och istället rekrytera utbildad vårdpersonal från Filippinerna för att lösa den akuta vårdkrisen. Flera läsare noterade även att verkställande av utvisningar måste börja ske för de som inte har asylskäl, vilket minskar trycket på vården.

I denna del 2 argumenterar jag för att en kraftig omläggning av migrationspolitiken där filippinier med utbildning i vårdyrken prioriteras, och där invandringen av outbildade män och dess familjer från Afghanistan och MENA kraftigt dras ned, även har andra positiva konsekvenser för Sverige, utöver den uppenbara inom sjukvården. Sådan omläggning av migrationspolitik är dessutom humanitär både för filippinier och svenskar.

Hälsa. Filippinier är vana att genomgå obligatoriska hälsokontroller för att få arbetstillstånd att arbeta utomlands. De förväntar sig att sådana krav ställs innan de migrerar. Detta gör att Sverige enkelt kan kräva pålitliga hälsokontroller utan några problem och samtidigt enkelt neka de filippinier som inte uppfyller hälsokraven.

Ur ett hälsoperspektiv för Sverige och det svenska folket är alltså filippinier att föredra över migranter från Afghanistan och MENA. Även svensk sjukvård skulle berikas med sådan omläggning av migrationspolitik.

Terrorism. Med vetskapen att migration påverkar vården, negativt som i Sverige eller positivt som i Kanada och USA, påverkar även typen av migration risken för terrorism, vilket Sverige nyligen upplevt. Vi vet med säkerhet, efter ett antal utförda terrordåd runt om i Europa och nu även i Sverige, att terroristgrupper utnyttjar migrantströmmen. Släpper man in västvärldshatande människor och ideologier utan ID-handlingar från världens terrorområden där jihadism och terrorism frodas får man jihadism och terrorism i sina egna länder. Orsak och verkan.

Genom att dra ned på nuvarande typ av migration och istället rekrytera vårdpersonal från Filippinerna minskar Sverige risken dramatiskt för invandrad våldsbejakande extremism och jihadism som kan leda till terrorism. Terrorism finns i Filippinerna men landet har en fungerande säkerhetstjänst och filippinier kommer med solklara och bevisbara identiteter och ID-handlingar där noga bakgrundskontroller enkelt kan genomföras för varje filippinsk vårdarbetare som vill arbeta i Sverige. Pålitliga kontroller kan göras både vad gäller säkerhetsrisk och för att bekräfta akademiska samt professionella meriter inom vårdyrket. Två flugor i en smäll. Sverige får då verifierade vårdgivare som inte utgör en säkerhetsrisk istället för “grisen i säcken” som ingen vet någonting om.

Filippinska myndigheter, polis och säkerhetstjänster är dessutom vana att samarbeta med andra länder kring just diverse typer av bakgrundskontroller av sin befolkning, till skillnad från Afghanistan, Syrien och Somalia som inte ens har fungerande myndigheter för sådana ändamål.

SÄPO skulle säkert uppskatta denna omläggning av migrationspolitik med.

Att förebygga och minska risken för invandrad terrorism genom förändring av migrationspolitiken är en direkt humanitär åtgärd för det svenska folket eftersom det räddar svenska liv. Det nyliga dådet på Drottninggatan är en påminnelse om detta, vilket tyvärr inte kommer vara det sista invandrade terrordådet som tar livet av oskyldiga svenskar där extremt oansvarig migrationspolitik är orsaken.

Integration. Filippinier är betydligt mer anpassningsbara till västvärldens och svenska sekulära arbetsplatser generellt och sjukvården i synnerhet än migranter från Afghanistan och MENA. Trots att den stora majoriteten filippinier är katoliker kräver de inte religiös och kulturell särbehandling i länder de migrerar till, eller att religiösa ritualer och kläder ska trumfa andra länders arbetsgivares normer såsom den svenska sjukvårdens hygienrutiner och klädregler. De är inte religiösa och kulturella fanatiker som många nuvarande migranter till Sverige är. Svensk sjukvård kan då enkelt upprätthålla sina klädkoder utan att behöva bråka om huruvida vården ska anpassas till invandrad religion och kultur. DO lär därmed få betydligt mindre att göra genom en sådan omläggning av migrationspolitiken.

Kön. Sverige som nu på grund av okontrollerad massinvandring av framförallt män har skapat ett onaturligt överskott av just män, alltså en konstgjord könsobalans i samhället som är oroväckande av flera anledningar. Genom att kraftigt minska invandringen av outbildade män från Afghanistan och MENA och istället prioritera utbildad vårdpersonal från Filippinerna, framförallt kvinnor, kan Sverige återställa könsbalansen till det naturliga, det normala.

Vård. Att ta hand om och vårda människor är en djupt rotad del av filippinsk kultur och därmed helt naturligt för dess befolkning, framförallt bland kvinnor. Många filippinier tar med stolthet och glädje helt gratis hand om andra människor utan att det ens är deras jobb, något unga män från Afghanistan och MENA boende i Sverige inte verkar vara speciellt intresserade av. De verkar mest vara intresserade av att själva bli omhändertagna och upppassade. Kan en grupp migranter inte ens hantera sina egna sopor är de nog inte heller lämpliga att hantera och vårda människor. Klagomål om sophantering och gnäll över avsaknad av konstant uppassning kommer absolut inte med invandring av utbildade kvinnliga vårdgivare från Filippinerna.

Livsglädje/kultur. Även i samband med livsåskådning är filippinsk invandring att föredra framför den nuvarande, vilket den svenska vänsterfeminismen har mycket att lära av. Filippinier är framförallt kända för sin stora livsglädje och positiva attityd – även i hårda tider. Som kontrast påminner svensk vänsterfeminism mycket om arabisk kultur – aggressiv, intolerant, konfliktfylld och med avsaknad av positiv attityd och livsglädje. Kanske just på grund av att vänsterfeminismen kan identifiera sig med den patriarkala arabiska kulturen förespråkas just den invandringen. Kaka söker maka.

Filippinsk kultur är i många avseenden den raka motsatsen till vänsterfeminism och arabisk – nämligen fredlig, kärleksfull och full av positiva attityder och livsglädje trots fattigdomen som råder i landet. En kanadensare som numera bor i Filippinerna förklarar den filippinska livsglädjen i en intervju i en filippinsk TV-kanal, en livsglädje han påpekar inte existerar i Kanada på samma sätt. Jag vet att sådan livsglädje inte heller existerar i USA eller Sverige.

Om Sverige nu beslutat och envisas med att massimportera kultur i syfte att bli mångkulturellt, varför då inte importera positiv kultur från Filippinerna istället för destruktiva kulturer från Afghanistan och MENA?

Humanism. Inte nog med att Sverige delvis kan lösa vårdkrisen genom att satsa mer på välutbildad filippinsk vårdpersonal och mindre på unga outbildade män från dysfunktionella krigszoner, kan Sverige även bidra till att minska antalet människor som utnyttjas sexuellt eller utsätts för rasism och diskriminering. Ett antal filippinier arbetar i Mellanöstern inom just vården, utöver helt andra yrken. Många av dessa utsätts för strukturellt sexuellt utnyttjande, våldtäkter, strukturell rasism och diskriminering eftersom länder och kulturer i MENA sanktionerar detta, framförallt när offren är icke-araber och dessutom kvinnor. För säkerhets skull beslagtar arbetsgivarna även passen så de filippinska gästarbetarna inte kan fly från landet när de utsätts för dessa typer av vidrigheter. Problemen kring detta är lika väldokumenterade, som länkarna ovan belyser, som mörklagda av svensk media.

I arabvärlden har filippinier, framförallt kvinnliga, nämligen inte lika värde som araber utan värderas betydligt lägre. Floskeln om “alla människor lika värde” förkastas inom arabvärlden, även bland invandrade araber till Sverige. Anledningen att filippinier, trots allt, arbetar i just Mellanöstern är i syfte att försörja sin familj där hemma på grund av fattigdom.

Om flera av dessa filippinier skulle ges en möjlighet att arbeta inom vården i Sverige inom normen för svensk kultur istället för i Mellanöstern skulle de således fortfarande kunna hjälpa till att försörja sin familj hemma i Filippinerna och samtidigt uppleva kraftigt minskad risk att bli utsatta. Sverige kan alltså därmed utöva diverse typer av beundransvärd humanism genom sådan typ av ny migrationspolitik.

Invandring av filippinska kvinnor är även till fördel för svenska kvinnor. Risken att invandrade filippinska kvinnor i jämförelse med invandrade unga män från Afghanistan och MENA begår sexuella övergrepp på svenska kvinnor är betydligt lägre. Min föreslagna omläggning av migrationspolitiken har därmed positiva konsekvenser för svenska kvinnor, varav alltför många för närvarande räds att gå ut på kvällen på grund av risken för just sexuella övergrepp, inte minst gängrelaterade sådana.

Dessa sexuella övergrepp begås som regel av män och inte sällan av just invandrade män, inte minst av grupper av invandrare i folkmassor som festivaler. Genom invandring av kvinnor istället för män räddas flera svenska kvinnor från att få sina liv förstörda av sexuella övergrepp. Minskad risk för att svenska kvinnor utsätts för sexuella övergrepp kan kategoriseras som en humanitär åtgärd.

Även svenska polisen och brandpersonal lär få mindre att göra med utbildad och invandrad vårdpersonal från Filippinerna i jämförelse med unga outbildade arbetslösa invandrade män från Afghanistan och MENA, inte minst polisen som arbetar med drogrelaterade brott. Även andra myndigheter som socialen skulle avlastas genom mitt förslag om omlagd migrationspolitik.

Avslutningsvis. Om någon kan belysa en enda fördel för vårdsystemet, eller för Sverige och det svenska samhället som helhet för den delen, med okontrollerad och outbildad massinvandring från Afghanistan och MENA istället för kontrollerad invandring av färdigutbildad vårdpersonal från Filippinerna skulle jag uppskatta sådan information. Jag kommer inte på en enda. Det leder mig till ett passande citat.

Albert Einstein, men även andra, lär ha sagt något i stil med att definitionen av “vansinne” är att göra samma sak om och om igen men förvänta sig annorlunda resultat. Att som Sverige fortsätta på precis samma migrationshaverispår och samtidigt förvänta sig att vårdkrisen ska lösas av just precis samma massmigration är helt enkelt vansinne.

Sverige har möjlighet att genom en kraftigt förändrad migrationspolitik förbättra den svenska sjukvården. Som en direkt positiv konsekvens skapas och utvecklas då även ett betydligt bättre svenskt samhälle ur flera perspektiv i jämförelse med konsekvenserna av dagens destruktiva migrationspolitik. Med ny migrationspolitik hjälper Sverige människor i nöd från och i ett annat land i tredje världen samt dessutom och ännu viktigare – det egna svenska folket. Det om något är en beundransvärd humanitär insats som min föreslagna nödlösning på Sveriges vårdkris kan skapa.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson