Annonsera på Avpixlat

Gängkriminella och terrorister använder hyreshusens garage som “träningsläger” och skjutbana

“Ali” guidar SVT:s reporter genom de garage i Malmös hyreshus som numera förvandlats till “träningsläger” av kriminella och terrorister, och berättar initierat om vilka skotthål som härrör från vilka typer av vapen.

DET NYA SVERIGE I det invandrartäta och problemtyngda bostadsområdet Lindängen i Malmö tvingas hyresgästerna numera leva med att deras garage används som skjutbana av de kriminella gängen. Polisen får dagligen samtal från de boende om skottlossning och ofta handlar det om tunga automatvapen som provskjuts.

Väggarna i garagen ser ut som schweizerostar efter gängens framfart. SVT har varit på besök med en lokal förmåga som ciceron, som i rädsla för de kriminella gängen inte vill uppge sitt rätta namn, utan kallar sig för “Ali”. Han förefaller väl insatt i vilken typ av vapen som ger vilken typ av hål i väggarna. Hur “Ali” erövrat de kunskaperna framgår inte av SVT:s reportage eftersom reportern inte anser det värt att ställa den relevanta frågan.

Enligt “Ali” härrör många av skotthålen från Kalasjnikov, ett beprövat och populärt automatvapen som används av såväl vanliga grova kriminella som av terrorister. Garagen fungerar som skjutbana där man dels provskjuter vapnen i samband med att de köps och säljs men också för att öva upp sin skjutskicklighet.

Bland gängmedlemmarna kallas garagen allmänt för “träningsläger”, ett begrepp som för tankarna till de läger i t ex gränsområdet mellan Pakistan och Afghanistan där muslimska terrorister får sin utbildning. Att detta namn används indikerar att skyttet i inte oväsentlig utsträckning kan handla om förberedelser för terrorbrott på svensk mark.

Alla skotthål kommer dock enligt “Ali” inte från automatvapen. En del är resultatet av pistolskytte. I det nya Malmö har varje gängkriminell med självaktning numera en pistol i byxlinningen.

Polisen uppger för SVT att de är väl bekanta med vad som försiggår. Däremot är det oklart varför polisen inte sätter stopp för skjutandet i bostadshusen. Inte en enda av dessa skyttar har man lyckats gripa.

Erik Jansåker, som är chef för polisområde Söder i Malmö berättar också att det inte bara är i Lindängen som fenomenet är vanligt förekommande. “Träningsläger” av detta slag finna i alla Malmös “socialt utsatta” – dvs asylinvandrardominerade – områden, uppger Jansåker.

Men någon fara för allmänheten tror Jansåker inte att det är att man skjuter skarpt i hyreshusens garage. Han förklarar dock inte hur han kommit fram till den bedömningen och det är oklart om de boende i husen som har sina bilar i garagen känner sig trygga med det konstaterandet när de ska parkera eller hämta sina bilar.

Möjligen kan Jansåkers uttalande härledas till vad som sägs i SVT-programmet om att inte bara de kriminella, utan även många skötsamma i området, numera går iklädda skottsäker väst. Med en sådan är man i varje fall delvis skyddad för den händelse man skulle komma i vägen för en kula.

Det finns också en rasistisk dimension i polisens nonchalanta förhållningssätt till problematiken. Det är mycket svårt att föreställa sig att det skulle accepteras att det upprättades träningsläger för grovt kriminella och terrorister i något av Malmös mer exklusiva områden där i huvudsak svenskar bor. Men för de invandrartäta, s.k. “socialt utsatta” områdena gäller uppenbarligen en annan måttstock för vad man som boende måste finna sig i.

Inslaget är en del av ett avsnitt av SVT Dold som handlar om de gängrelaterade dödsskjutningarna i Malmö som man skriver “har blivit närmast vardag”. Som vanligt vänder SVT bort blicken från elefanten i rummet och låtsas inte om att detta fenomen i likhet med många andra problem i Malmö är intimt förknippade med decennier av ansvarslös invandringspolitik.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson