Annonsera på Avpixlat

EU-parlamentet hotar straffa Ungern och Polen för deras ansvarsfulla invandringspolitik

Foto: Xavier Häpe

BRYSSEL / FEDERALISTISKT MAKTSPRÅK EU-parlamentet röstade på onsdagen igenom en resolution i vilken man aviserar straffåtgärder mot Ungern och Polen. Avsikten med hotet är att skrämma den ungerska och polska regeringen att överge sin ansvarsfulla invandringspolitik och rätta in sig i det av Bryssel dikterade vänsterliberala ledet där beslut om invandringens volymer bestäms centralt av EU och medlemsländerna sedan bara har att acceptera och ta emot det antal migranter som pådyvlas dem.

Resolutionen röstades igenom med siffrorna 393 mot 221. Mer än en tredjedel av ledamöterna anser alltså att det är fel att med hot inkräkta på en medlemsstats suveränitet på det invandringspolitiska området. Sådana hot är också formellt i strid med EU-fördraget som ger medlemsländerna rätt att självständigt bedriva sin invandringspolitik, inklusive hur många migranter man vill ta emot.

Det framgår inte exakt vilka sanktioner man från EU ämnar vidta mot Ungern och Polen om länderna inte fogar sig, bara att det är ett så kallat “artikel 7-förfarande” som man avser dra igång såvida det två länderna inte stryker flagg senast under juni månad och överger sin nuvarande ansvarsfullt restriktiva invandringspolitik.

Polens premiärminister Beata Szydło har dock redan nu aviserat att han regering inte kommer att falla till föga för hot från Bryssel. Han säger i ett uttalande att det inte finns något avtal mellan medlemsländerna som tvingar dem att ta emot migranter på order från Bryssel. Han avvisade därmed de hänvisningar till befogenheter i EU-fördraget som Bryssel anfört för att legitimera de aviserade straffåtgärderna.

Även Ungern meddelar att man inte kommer att ändra sig. Den ungerske statsrådssekreteraren Csaba Dömötör sade i ett uttalande till media att den ungerska regeringen redan har bidragit till europeisk solidaritet genom att ha tagit på sig det stora ansvaret för gränsskyddet.

Dömötör riktade även en kritisk uppmaning till nomenklaturan i Bryssel att koncentrera sig på gränsskydd istället för att dyvla över ansvaret för konsekvenserna av sin egen misslyckade politik på de enskilda medlemsländerna.

Även Tjeckien och Österrike har fått tillsägelser från Bryssel men än så länge inga direkt hot av det slag som nu riktas mot Ungern och Polen.

Från Sverige röstade enligt uppgift endast Sverigedemokraternas ledamöter Kristina Winberg och Peter Lundgren emot resolutionen. Att inte fler svenska EU-parlamentariker röstade emot beror sannolikt på att den tvångspolitik som EU nu bedriver är i det närmaste identisk med den som den svenska regeringen bedriver där man beslutar centralt om öppna gränser och sedan tvingar kommunerna att hantera konsekvenserna.

Socialdemokraternas ledamot Marita Ulvskog, som nyligen fått massiv kritik för att ha hyllat den livstidsdömde antisemitiske mördaren och terroristen Marwan Barghouti, ansåg inte att det fanns anledning att hålla en låg profil, utan valde att i ett uttalande till media sätta sig till doms över Ungerns och Polens politik:

– Detta är en viktig markering mot de ickedemokratiska och främlingsfientliga krafter som under sju år har präglat Ungern, sade Marita Ulvskog.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson