Annonsera på Avpixlat

Brandattentat i Norrköping, Trelleborg, Anderstorp, Vara och Järna

Arkivbild. Foto: A. Magill.

SVERIGE BRINNER Under måndagskvällen och natten mot tisdag brann bilar i Norrköping, Anderstorp, Trelleborg och Ystad. Strax utanför Vara i Västergötland utbröt en brand i en pizzeria. Det finns misstankar om att branden var anlagd. I Järna, nära Södertälje, började det brinna i fasaden på en pumpstation för avloppsvatten. Även den branden tros ha varit anlagd.

Västgötska Vara är inte någon storstad. Knappt 4000 personer bor i centralorten och färre än 16 000 i hela kommunen. Trots detta har Vara med omnejd på sista tiden drabbats av åtskilliga anlagda bränder. Under natten mot tisdag var det dags igen. Då utlöstes brandlarmet på en pizzeria i Tråvad, några kilometer utanför Vara. Det visade sig vara kraftig rökutveckling i lokalen, men inga öppna lågor.

Röken tros ha orsakat omfattande skador i lokalen. Brandorsaken är ännu inte fastställd, men polisen uppges misstänka att branden kan ha varit anlagd. En teknisk undersökning ska göras på platsen.

* * *

Omkring kl. 20.15 på måndagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en mindre brand i en papperskorg på Järnvägsgatan i Krylbo, i Dalarna. Det verkar, av informationen i lokaltidningens notis att döma, som om branden var anlagd. Det är emellertid oklart om händelsen resulterade i någon brottsanmälan, och om polisen i så fall identifierat den/de som anlade branden.

* * *

Vid 23-tiden på måndagskvällen ska en bil ha brunnit på en parkering i skånska Ystad. Lokaltidningens rapportering om händelsen är ytterst knapphändig. Det framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 23.09 på måndagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann vid Ljungbackens idrottsplats i Järna. De visade sig brinna på utsidan av en mindre byggnad som inrymmer en pumpstation för avloppsvatten. Släckningsarbetet ska ha tagit c:a 90 minuter. Elden orsakade skador på byggnadens fasad, men pumputrustningen inne i byggnaden tros ha klarat sig utan skador. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

Tidigare under måndagen, omkring 17.40 på eftermiddagen, hade räddningstjänsten ryckt ut och släckt en hög brinnande tidningar utomhus, i utkanten av Järna. Det är oklart om det finns något samband mellan den branden och den senare branden i pumphuset.

* * *

Klockaretorpet ligger i sydvästra utkanten av Norrköping och är ett av stadens invandrardominerade problemområden. Bilar sätts regelbundet i brand i området, och sent på måndagskvällen var det dags igen. Omkring kl. 23.30 brann en bil på en parkering vid Torsten Fogelqvists gata. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte, varpå polisen upprättade en anmälan om skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

En bil uppges ha brunnit i Trelleborg i Skåne någon gång under natten mot tisdag. Lokalpressen rapporterar mycket knapphändigt om branden. Man skriver dock att polisen rubricerat ärendet som skadegörelse, vilket tyder på att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Under natten mot tisdag brann bilar på två olika adresser i småländska Anderstorp. Räddningstjänst och polis fick det första larmet kl. 01.44. Nästa larm inkom kl. 03.38. Båda bränderna bedöms ha varit anlagda. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Vid halv fyra-tiden natten mot måndag tvingades polis och räddningstjänst rycka ut till Fiskebäcksmotet i Västra Frölunda, i sydvästra Göteborgsområdet. Där stod två containrar i brand. I polisens notis om ärendet framgår inte om bränderna bedöms ha varit anlagda eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Någon gång under natten mot tisdag vandaliserades en bil i Borrby i sydöstra Skåne. Bilens ägare upptäckte skadegörelsen på morgonen. Bl.a. hade bilens framruta krossats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. 8.30 på tisdagsmorgonen upprättade polisen i Umeå en anmälan om skadegörelse. Rutor hade krossats på en arbetsbarack och flera bilar på en arbetsplats. Arbetsplatsen är belägen vid vattentornet i Umeå. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för vandaliseringen.

* * *

På tisdagsförmiddagen upptäcktes att en skola i Domsjö, strax utanför Örnsköldsvik, utsatts för skadegörelse. Flera rutor hade krossats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen brann en bil i Rasbo, nordost om Uppsala. Bilen ska ha varit övertänd när blåljuspersonal anlände till platsen. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson