Annonsera på Avpixlat

Bilar brann i Stockholmsområdet, Västerås, Sundsvall och Alvesta

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Under söndagen och natten mot måndag rapporterades flera anlagda bilbränder i Stockholmsområdet. Bilar brann också i Västerås, Sundsvall och Alvesta. En person rökskadades vid en brand i ett flerfamiljshus i Malmberget. Uppgifter i polisens rapportering tyder på att branden misstänks ha varit anlagd. En restauranglokal i Linköping fick omfattande skador i en brand. Det finns misstankar om att även den branden kan ha varit anlagd.

Kl. 17.55 på söndagen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i ett flerfamiljshus på Köpmangatan i Malmberget i Lappland. En person ska ha fått föras till sjukhus med ambulans pga. rökskador.

I polisens rapportering om branden sägs inte uttryckligen att man misstänker brott. Polisen skriver dock att man kommer att “fortsätta jobba med informationsinhämtning, dörrknackning och förhör“, samt att en teknisk undersökning ska göras på brandplatsen. Dessa upplysningar tyder på att branden misstänks ha varit anlagd.

* * *

På söndagsmorgonen upptäcktes att en bil som stod parkerad vid Norevägen i västmanländska Lindesberg hade utsatts för skadegörelse. En ruta på bilen hade krossats med en sten. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för vandaliseringen.

* * *

Under söndagen och natten mot måndag rapporterades flera anlagda fordonsbränder i Stockholmsområdet.

Vid 15.20-tiden på söndagseftermiddagen fick räddningstjänst och polis larm om att en lastbil brann på en parkering vid Edövägen-Kanholmsvägen i Orminge, i sydöstra Stockholmsområdet. När blåljuspersonal kom till platsen kunde de konstatera att även en moped brunnit. Två ynglingar ska ha setts springa från brandplatsen. De misstänks ha anlagt bränderna. Det finns inga uppgifter om att ynglingarna identifierats eller gripits och inga signalement uppges, vare sig i polisens eller lokalmedias rapportering om händelsen.

Vid halv två-tiden på natten brann en bil på Enköpingsvägen i Barkarby, i nordvästra Stockholmsområdet. Strax efter klockan två brann en bil på Rörvägen i Jordbro industriområde, i södra Stockholmsområdet. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i något av fallen.

Förutom de ovan nämnda fordonsbränderna utsattes ett café på Siktgatan i Vinsta, nordväst om centrala Stockholm, för skadegörelse. Strax efter klockan ett på natten krossades flera rutor till lokalen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i det ärendet heller.

* * *

Det ökända, invandrartäta problemområdet Bäckby i Västerås har ofta förekommit i Avpixlats rapportering om anlagda bränder, gängkriminalitet och upploppsartade oroligheter. På söndagskvällen sattes åter bilar i brand i den illa beryktade stadsdelen. Omkring kl. 20.15 förstördes två bilar i en brand på en parkering vid Puddelugnsgatan. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax före kl. 23 på söndagskvällen brann ett sophus ner vid Svenshögsvägen i bostadsområdet Norra Fäladen i Lund. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen framgår om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 23.04 på söndagskvällen inkom larm om att det brann i en soptunna vid Badstigen i Järna, strax utanför Södertälje. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid midnatt natten mot måndag stod en bil i brand vid Södra Sandgatan i småländska Alvesta. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Branden bedöms ha varit anlagd och bilen visade sig vara stulen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna, vare sig för att ha stulit bilen eller för att ha satt den i brand.

* * *

Omkring klockan halv två natten mot måndag larmades räddningstjänst och polis till en pizzeria på Soprangatan i Västra Frölunda, i sydvästra Göteborgsområdet. Möbler på pizzerians uteservering hade satts i brand. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 03.26 natten mot måndag fick räddningstjänst och polis larm om att en villa stod i brand i Gärdsta, ett mindre samhälle i Åre kommun i Jämtland. Ingen människa skadades i branden. Brandorsaken är inte fastställd. En polistalesmannen gav följande kommentar till lokaltidningen:

– Vi har hållit förhör med husägare och vittnen och eftersom vi inte med säkerhet kan säga att brott ej begåtts så blir rubriceringen mordbrand.

En teknisk undersökning ska göras i syfte att fastställa hur branden började.

* * *

Kl. 04.39 natten mot måndag tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till Skärgårdsvägen på Alnön, utanför Sundsvall. Där stod en bil i brand på en parkering. Bilen ska ha blivit helt utbränd. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid femtiden natten mot måndag upptäckte en väktare att en ruta krossats på en skola i det invandrartäta området Råslätt i Jönköping. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Tidigt på måndagsmorgonen, strax före klockan sex, upptäcktes en brand i en restauranglokal vid Klostergatan i Linköping. Det brann i en vägg som vetter mot en innergård. Brandmännen tvingades riva en del av väggen för att försäkra sig om att elden inte spridit sig in i byggnaden. Enligt en lokaltidning hade en ny uteservering just anlagts vid den del av byggnaden där det brann.

Brandorsaken är inte fastställd, men polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd. Ärendet rubriceras som mordbrand och en teknisk undersökning ska göras för att försöka få svar på hur branden startade.

* * *

Vid lunchtid på måndagen brann det i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Västra Kattarpsvägen i den ökända, starkt invandrardominerade Malmö-stadsdelen Rosengård. Branden orsakade kraftig rökutveckling, men tycks ha kunnat släckas utan att elden spred sig eller att boende i andra lägenheter i huset behövde evakueras.

Polisen verkar omgående ha fattat misstankar om att branden var anlagd. En man i 30-årsåldern greps på platsen, misstänkt för mordbrand. Den gripne uppges själv bo i lägenheten där det brann. Det finns inga uppgifter om vare sig den gripnes nationalitet/etnicitet eller vad som tros ha varit motivet till dådet.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson