Annonsera på Avpixlat

Dansk polis arbetar förebyggande – svensk polis kan inte ens tala klarspråk när brott begåtts

DANMARK VISAR VÄGEN Ett polisbefäl på sydöstra Jylland gick på söndagen ut med en varning i media. Befälet berättade att större grupper av romer rör sig i distriktet, och att polisen fått in en mängd anmälningar som tyder på att dessa romer ägnar sig åt stölder och bedrägerier i stor omfattning. Polisbefälet uppmanade därför allmänheten att “iaktta stor försiktighet” vid kontakter med kringresande romer.

Avpixlat berättade nyligen hur dansk polis i fredags snabbt lyckades gripa en rånarliga bestående av rumänska romer. Gripandet möjliggjordes genom tips från allmänheten. Tipsen inkom efter att man gått ut med fullständiga, korrekta signalement och dessa publicerats i mainstream-media.

På söndagen publicerade Vejle Amts Folkeblad, en lokaltidning på mellersta Jylland, en artikel som i ännu högre grad tydliggör den avgrundsdjupa skillnaden mellan hur polis och mainstream-media i Danmark ser på sina respektive uppdrag, och hur deras svenska motsvarigheter ser på sina.

I artikeln berättas att Sydöstjyllands polis på lördagen fick in uppgifter om att en större grupp romer uppehöll sig i ett område i närheten av Billund och att de “uppträdde misstänkt“. Polispatruller ryckte därför ut till området och höll den romska gruppen under uppsikt. Polisnärvaron ska dock inte ha resulterat i några gripanden. I artikeln nämns också ett av de åldringsrån som begicks någon dag tidigare.

Texten avslutas med ett uttalande från Jörn Bystrup, vakthavande befäl vid Sydöstjyllands polis. Han säger (i översättning):

– För närvarande får vi nästan tio anmälningar per dygn gällande romer som uppträtt misstänkt och försökt stanna folk eller försökt sälja falska guldtackor under förevändningen att de behöver pengar snabbt. Vi uppmanar allmänheten att vara mycket försiktiga i kontakter med dessa romer.

Kontrasten mot hur svensk polis och mainstream-media agerar kan knappast bli tydligare. I Danmark kan, som synes, ett lokalt polisbefäl gå ut med tydlig information om personer som ägnar sig åt organiserad brottslighet, i syfte att varna allmänheten och på så sätt – förhoppningsvis – förebygga att brott begås. Denna information sprids sedan i etablerad mainstream-media, utan att relevanta detaljer tas bort. Anledningen torde vara att mainstream-medierna anser sig ha ett slags samhällsansvar, i vilket det ingår att stödja polisens brottsförebyggande arbete.

I Sverige agerar, som bekant, polis och mainstream-media på rakt motsatt sätt. Inom polisen är man, åtminstone bland högre befäl, livrädda för att gå ut med korrekta signalement på brottslingar som tillhör någon etnisk minoritet. Man vet nämligen att offentliggöranden av korrekta signalement eller annan information som visar att brottslingar tillhör någon etnisk minoritet kan resultera i anklagelser om “rasism” från den politiskt korrekta vänster vars åsiktshegemoni i stor utsträckning styr mainstream-media.

Om svensk polis i enstaka undantagsfall ändå går ut med fullgoda signalement på efterlysta brottslingar, så ser mainstream-media snabbt till att “frisera” informationen innan de publicerar den. Alla fakta som möjligen kan indikera att en efterlyst brottsling t.ex. är rom eller har utomvästlig invandrarbakgrund tas bort. Kvar blir i allmänhet signalement av typen “gärningsmannen var i 20-årsåldern och mörkt klädd“, dvs. beskrivningar som är så vaga att de gränsar till att vara meningslösa.

Att svensk polis, med mainstream-medias bistånd, skulle kunna gå ut med brottsförebyggande information på det sätt som befälet vid Sydöstjyllands polis gjorde i lördags – det är naturligtvis helt otänkbart. Ett sådant agerande skulle få landets samlade pk-vänster att löpa amok. DN:s kolumnister skulle inte skriva om något annat under månader, SVT skulle kalla in Henrik Arnstad och låta honom påstå att hela det svenska polisväsendet är “fascistiskt”, och Malena Ernman skulle omgående arrangera ett “fackeltåg för allas lika värde” med tal av Henrik Schyffert, Victoria Kawesa och Jonas Gardell.

Nej, i Sverige ser polis och mainstream-media hellre att ytterligare några svenska pensionärer rånas och misshandlas av kringresande romska ligor, än att man riskerar att väcka pk-vänsterns vrede. Skillnaden i samhälls- och debattklimat mellan Sverige och Danmark kan knappast bli tydligare.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson