Annonsera på Avpixlat

“Moderaterna måste be om ursäkt”

MASSINVANDRINGEN När det nu står klart att regeringen Reinfeldt redan 2012-2013 hade klara indikationer om den annalkande migrantkrisen som skulle kulminera i slutet av 2015 med en rekordstor massinvandring som följd, menar journalisten, juristen och debattören Paulina Neuding att Moderaterna nu bör be om ursäkt för att överhuvudtaget ha en chans att åter bli trovärdiga.

Det var för ett par dagar sen Tobias Billström (M), dåvarande migrationsminister i regeringen Reinfeldt och nuvarande talman, berättade att man redan 2012-2013 var medvetna om att stora skaror migranter samlades i Turkiet med destination Europa. Och trots detta gjorde man alltså inget utan talade istället om “öppna hjärtan”, som i sin tur sannolikt kostade Reinfeldtregeringen makten och gav istället Sverige Stefan Löfven och Miljöpartiet – ur askan i elden.

Neuding skriver:

Tobias Billström medger alltså att migrantströmmarna gick att förutse, men detsamma gäller en stor del av dagens frågor relaterade till invandring och integration. Inga av dagens allvarligaste problem – gängskjutningarna, antisemitismen i Malmö, sekteristiska konflikter, heders-våld, det yrkesmässiga tiggeriet – var omöjliga att förutspå redan för flera år sedan. Och Moderaterna bidrog i högsta grad till ett samtalsklimat där sådant skulle förtigas.

Utvecklingen Sverige idag genomlider gick mycket riktigt att förutspå och de som försökte påtala denna högst logiska konsekvens brännmärktes och stigmatiserades systematiskt – något som pågår än idag om än i något mindre omfattning då konsekvenserna inte längre går att sopa under mattan.

Vidare påpekar Neuding att Moderaterna sedan en tid tillbaka diffust försökt signalera att man avser lägga om sin invandringspolitik – något man dock inte verkar särskilt intresserade av i skarpt läge. Partiet har getts otaliga chanser att sätta kraft bakom orden då Sverigedemokraterna lagt fram otaliga förslag i bland annat justitieutskottet, men då har man röstat nej till åtstramningar.

Men för sin trovärdighets skull behöver partiet erkänna att dagens problem på migrations- och integrationsområdet gått att förutse. Och man måste erkänna att man begick ett misstag inte bara i den offentliga mobbningen av dem som varnade för dagens situation, utan i att vifta bort de varningar man fick.

För det måste man be om ursäkt – och det på ett sådant sätt att det tydligt framgår att det är resultatet av en ärlig och kompromisslös självrannsakan.

Även nuvarande regeringen kände till horderna av migranter som var på väg mot Europa, men valde att bortse från detta.

Den påstådda historikern och experten på fascism, Henrik Arnstad – som regeringen och Stefan Löfven hänvisar till då och då, som osmakligt nog jämför riktiga flyktingar med skyddsbehov med de i huvudsak ekonomiska migranter som det rör sig om. En studie nyligen visade att knappt tre procent av migranter som kommit till Italien under 2016 var riktiga flyktingar.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson