Annonsera på Avpixlat

Amerikansk mediajättes f d VD: medias partiskhet mot Trump är utbredd

USA / MEDIA Såväl svensk som amerikansk medias rapportering om Donald Trump har varit extremt partisk där agendan varit öppen och fortfarande går ut på att hetsa mot presidenten. Mediejätten NBC:s före detta VD Bob Wright säger nu att medias partiskhet mot Donald Trump är utbredd. Vidare ger Wright Trump beröm för hans ekonomiska politik i samband med Kina.

Bob Wright, f d VD för amerikanska NBC med god insyn i medievärlden i USA, påpekar att amerikansk media är partisk mot Donald Trump och att detta är ett utbrett fenomen. Samtidigt menar Wright att Trump åstadkommer en hel del positivt som inte får samma slags uppmärksamhet som den negativa rapporteringen. Wright understryker att Trump gör stora och snabba framsteg kring förhandlingsavtal med Kina som genererar miljardbelopp i dollar för USA, vilket amerikansk media i princip inte alls nämner, förhandlingar som normalt tar fyra år enligt Wright.

I övriga nyheter från USA har FBI meddelat att Bernie Sanders fru, Jane Sanders, är under FBI-utredning för bankbedrägeri i samband med att hon var anställd som rektor för en högskola i delstaten Vermont i USA. Högskolan tvingades så småningom läggas ned.

Jeff Sessions, den amerikanske justitieministern, har avslutat Barack Obamas policy om att justitiedepartementet inte ska söka det hårdaste straffet för grovt kriminella i federala brottmål. Under Sessions ledning ska nu åklagaren alltid söka det hårdaste straffet som lagen och straffskalan ger möjlighet till.

Avpixlat har tidigare rapporterat att Donald Trump börjar ta krafttag mot delstater, län, kommuner och diverse skattefinansierade verksamheter som ger amnesti för illegala invandrare. Trumps exekutiva order kring illegal invandring och amnesti och hans signalpolitik börjar nu även skörda frukt på delstatsnivå.

Som Avpixlat rapporterade för några dagar sedan har guvernören i Texas, Greg Abbott, skrivit under en lag som förbjuder län och kommuner att ge amnesti till illegala invandrare. Under de första månaderna under 2017 har hela 33 delstater inlett debatter om liknande lagar som förbjuder amnesti i respektive delstat, varav flera likt Texas redan stiftat sådana. Under 2016 hade bara 15 delstater planer på sådana att stifta dessa typer av lagar och under 2014 endast fyra.

Trump har även lovat krafttag mot kriminalitet och gäng, vilket han nu infriar på allvar. Under senaste månaden har myndigheterna i framförallt New York City, Newark, Houston och Atlanta anhållit minst 1 378 gängmedlemmar, varav en tredjedel inte är amerikanska medborgare utan invandrare. Minst åtta av dessa var illegala invandrare som dessutom tillhör det ökända illegala invandrargänget MS-13 med kopplingar till Mexiko och som specialiserar sig på smuggling mellan Mexiko och USA av droger, vapen, människor och prostituerade samt ägnar sig åt brutala mord.

Long Island utanför New York City har stora problem med just detta gäng och dess brutala framfart. Utöver arresteringar beslagtogs även ett stort antal vapen, stora mängder droger och även betydande summor kontanter. Donald Trump har i synnerhet lovat att ta itu med just MS-13 eftersom gänget är både extremt brutalt och samtidigt består till stor del av illegala invandrare.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson