Annonsera på Avpixlat

Tyst i media när böghatet mot Rickard Söderberg kommer från muslimer

DET NYA HOMOHATET När operasångaren och HBTQ-aktivisten Rickard Söderberg och hans pojkvän nyligen ställde sig framför en moské i Halmstad och kysstes och därefter lade ut en bild av detta på Facebook, då tog det hus i helsike i det så kallade “muslimska civilsamhället” med bland annat dödshot. Från etablissemangsmedia har det däremot varit påfallande tyst. Homohatet mot Söderberg kommer nämligen från “fel” grupp.

Söderberg gör ofta stor sak av sin sexuella läggning. Det uppfattas säkert av många som lite tröttsamt och tjatigt, men få svenskar blir idag så provocerade av sådant att de går över gränsen till hat, hot, trakasserier och våld. Svenskar är enligt internationella undersökningar världens mest HBTQ-toleranta folk. Detta gäller emellertid inte de växande asylrelaterade invandrargrupperna från företrädesvis muslimska länder. Där är homohatet ofta glödande starkt och dödsstraff för bögar det enda som kan blidka dem och den gud och profet de hyllar.

Den svenska HBTQ-rörelsen har emellertid väldigt svårt att hantera denna verklighet av toleranta svenskar och intoleranta asylinvandrare. Oftast blundar man för eller förnekar den rentav. Förklaringen till detta märkliga agerande är att RFSL och den övriga organiserade HBTQ-rörelsen i Sverige har kidnappats av vänsterradikaler som tycker det är viktigare att bekämpa Sverigedemokraters toleranta värdekonservatism än det kompromisslösa invandrade muslimska böghatet.

Här när man en from förhoppning om att vi i Sverige ska lyckas förverkliga det mångkulturella paradis som alla andra kapitalt misslyckats med och inser inte att varje steg mot ökad islamisering av Sverige är ett steg närmare en verklighet där homosexuella hängs i lyftkranar eller kastas från hustak. Det här naiva synsättet relaterat till en vänsterradikal diskurs har HBTQ-rörelsen gemensamt med feministrörelsen i Sverige. Där har man motsvarande svårt för att beivra det brutala kulturellt och religiöst betingade kvinnoförtryck som etablerat sig i Sveriges ayslinvandrardominerade bostadsområden. Man slåss hellre för kvotering för svenska affärskvinnor till börsnoterade storföretags bolagsstyrelser.

Även Rickard Söderberg har genom en rad aktivistiska initiativ placerat sig mitt i denna missriktade vänsterradikala del av HBTQ-rörelsen. Men kanske har han nu tänkt om en smula. Frågan är hur hans moskékyssar med pojkvännen tas emot av RFSL:s ledning. Om man ska döma utifrån tystnaden i vänsterliberal etablissemangsmedia, uppfattas Söderbergs aktion sannolikt som obekväm och något man helst såg att han avstått från. Att locka fram den här gruppens verkliga åsikter i ljuset gynnar bara Sverigedemokraterna, anser man i allmänhet, och är något som bör undvikas.

Kanske jämställer man det med sådana provokationer där personer hällt ut grisblod och placerat grishuvuden utanför moskéer. Kanske anser man utifrån ett i grunden rasistiskt betraktelsesätt att invandrade muslimer inte tål att utsättas för krav på tolerans gentemot sexuella minoriteter på samma sätt som svenskar. Det förefaller ha varit inställningen från HBTQ-rörelsens ledning exempelvis när Jan Sjunnesson anordnade PRIDE Järva. Att slå in öppna dörrar genom att prajda i redan frigjorda Stockholms innerstad var då rätt, men att prajda i de invandrardominerade områden där homohatet lever starkt och manifestationer för sexuell tolerans verkligen behövs, det var fel ansåg man.

Nu verkar emellertid Rickard Söderberg ändå ha tagit visst intryck av Sjunnessons PRIDE Järva, insett att ingen svensk ens längre vrider på huvudet av att han och hans pojkvän kysser varandra på stan och följaktligen flyttat kampen för tolerans dit där förändring verkligen behövs. Att behovet finns framgår tydligt av de reaktioner Söderberg fick på något så harmlöst som en samkönad kyss. Bland reaktionerna finns, som ovanstående skärmdumpar från Facebook illustrerar, hot om grov misshandel och mord.

Om det varit svenska högerextremister eller ultrakonservativa kristna som uttryckt hat och hot mot Söderberg, då hade etablissemangsmedierna slagit upp händelsen stort. Men nu, när hatet kommer från det invandrade “muslimska civilsamhället”, då är det alltså total tystnad som gäller på redaktionerna.

Mats Dagerlind

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson