Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i bl.a. Göteborg, Skellefteå, Norrköping, Eskilstuna, Värnamo och Orsa

Arkivbild. Foto: James E. Foehl.

SVERIGE BRINNER För bara ett par dagar sedan förstördes en skolbyggnad i Sävedalen i en brand som bedöms ha varit anlagd. Under natten mot onsdag hade bränder åter anlagts vid samma skola. Även en förskola i området utsattes för ett brandattentat. Anlagda fordonsbränder rapporterades i Stockholmsområdet, Skellefteå, Eskilstuna, Värnamo och Orsa. I ett av Norrköpings invandrardominerade problemområden försökte två personer anlägga en brand i en skola.

Natten mot måndag förstördes en del av Vallhamraskolan i Sävedalen i en brand som misstänks ha varit anlagd. Under natten mot onsdag brann det åter vid samma skola. Mindre bränder hade anlagts, bl.a. i en papperskorg. Även en förskola i samma område utsattes för ett mindre brandattentat. Där hade en barnvagn placerats på ett tak och satts i brand. Lyckligtvis kunde samtliga bränder släckas innan de hunnit resultera i några större materiella skador.

Enligt polisens rapportering tycks branden vid förskolan ha skett strax före klockan sju på onsdagsmorgonen. Det är oklart exakt när det brann vid Vallhamraskolan. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna, vare sig för de mindre bränderna under natten mot onsdag eller för storbranden under natten mot måndag.

* * *

Några minuter före kl. 15 på tisdagseftermiddagen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i en fastighet vid S:t Persgatan i centrala Norrköping. Det visade sig att några påsar med avfall brann i ett soprum. Branden kunde snabbt släckas. Polisen rubricerar ärendet som försök till skadegörelse, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Enligt lokaltidningen ska en misstänkt gärningsperson ha setts på platsen i samband med att det började brinna. Det finns inga uppgifter om att denna person identifierats eller gripits. Inget signalement på personen uppges, vare sig av polisen eller lokaltidningen.

Omkring kl. 22.30 på tisdagskvällen sågs två personer försöka tända eld på Långdansskolans fasad. Skolan ligger i det invandrartäta problemområdet Navestad, i södra utkanten av Norrköping. Gärningspersonerna hann fly från platsen innan polis anlände. Polisen rubricerar ärendet som försök till mordbrand. Det finns inga uppgifter om att de båda gärningspersonerna identifierats eller gripits. Det bör rimligen finnas signalement på dem, men inga signalement uppges i lokaltidningens notis om händelsen.

* * *

Vid 16.30-tiden på tisdagen sågs ett gäng ungdomar tända eld på tidningar vid en husvägg i den ökända, invandrardominerade stadsdelen Geneta i Södertälje. Polis ryckte ut till platsen, men när de kom dit hade ungdomarna försvunnit. Vädret och det faktum att husväggen var av tegel gjorde att elden självslocknade. Polisen upprättade dock en brottsanmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet. Det finns inga uppgifter om att ungdomarna som anlade branden har identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i lokaltidningens notis om händelsen.

Vid 23-tiden på tisdagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en brand i en papperskorg på Maskinförarevägen i Nykvarn, alldeles utanför Södertälje. I lokaltidningens korta notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Omkring kl. 19 på tisdagskvällen brann en bänk vid idrottsanläggningen Sunnahallen i Karlskrona. Det fanns risk att elden skulle sprida sig till en byggnad, men den kunde lyckligtvis släckas snabbt. Branden bedöms ha varit anlagd. Ett gäng ungdomar ska ha setts springa från platsen. De misstänks ha anlagt branden. Det finns dock inga uppgifter om att de identifierats eller gripits, och inga signalement uppges i lokaltidningens notis om händelsen.

* * *

Under den sena tisdagskvällen och natten mot onsdag ska tre eller fyra bilar ha satts i brand på olika platser i Eskilstuna. (Lokaltidningens rapportering om bränderna är något diffus.) Den första branden skedde på Skyttegatan kl. 23.21. Då sattes en bil i brand. En knapp timme senare, strax efter midnatt, sattes två bilar i brand på en parkering vid Gredbyvägen. Lokaltidningen skriver också, i en fristående notis, att en bil brann på Källgatan under tisdagskvällen. Det är dock tänkbart att notisen avser branden på Skyttegatan, eftersom de båda gatorna ligger alldeles intill varandra.

Vid branden på Skyttegatan såg ett vittne en misstänkt gärningsman. Vittnet har kunnat lämna ett signalement på den misstänkte. Förvånansvärt nog har polisen valt att offentliggöra detta signalement, och lokaltidningen har valt att publicera det. Möjligen kan dessa överraskande beslut ha att göra med att den misstänkte bilbrännaren, av signalementet att döma, inte tycks ha utomvästlig invandrarbakgrund. Han beskrivs så här:

En gråhårig man i 40 – 60-årsåldern, vid tillfället iklädd grå mjukisbyxor och svart jacka, hade med sig en hund som såg ut att vara “en kamphund av mindre modell“.

* * *

Några minuter i två natten mot onsdag brann en bil vid Grisslinge havsbad på Värmdö, i östra Stockholmsområdet. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Det verkar, av polisens rapportering att döma, vara fastställt att branden var anlagd. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 03.23 natten mot onsdag larmades räddningstjänst och polis till Brogatan i stadsdelen Sörböle i Skellefteå. Där stod en buss i brand. Det tog ungefär en timme att släcka elden. Bussen blev totalförstörd. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 03.24 natten mot onsdag fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på Järnvägsgatan i centrala Orsa. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax före fyra natten mot onsdag upptäcktes att bilar stod i brand på Tättingvägen i småländska Värnamo. Det verkar vara fastställt att branden var anlagd. En bil tros ha satts i brand, varpå elden spred sig till ännu en bil. Ytterligare två bilar som stod parkerade på platsen fick mindre skador. Totalt skadades alltså fyra bilar. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid åttatiden på onsdagsmorgonen uppdagades att en fastighet på Karl Johansgatan i Göteborg utsatts för skadegörelse. Rutor hade krossats i husets entréplan. En hiss ska också ha vandaliserats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

På onsdagsmorgonen anmäldes att Kilbergsskolan i Bollnäs utsatts för skadegörelse under natten. En ruta på skolan hade krossats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

På onsdagsförmiddagen upptäcktes att en förskola i området Ersboda i Umeå utsatts för skadegörelse. Flera rutor till lokalerna hade krossats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Under onsdagen uppmärksammades att en populär badplats i Tierp, i norra Uppland, utsatts för omfattande skadegörelse. Badplatsen ligger vid Trollsjön, i norra utkanten av orten. Bl.a. ska räddningsutrustning och en handikapptoalett ha förstörts. Det verkar vara oklart exakt när skadegörelsen skett, och det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson