Annonsera på Avpixlat

Hur många sanningar finns det?

DEBATT Ibland i diskussioner kommer kommentaren ”ja det är din sanning, men jag har en annan sanning” eller liknande. Som om det skulle finnas flera olika sanningar. Men sanning är sanning och det kan inte finnas fler än en sanning. Det är mycket relativiserande idag.

Eftersom sanningen många gånger är komplex, är det svårt att få en fullständig bild av den. Olika människor kan ha olika pusselbitar av den. Sedan får man gissa sig till det som fattas. Det är då inte så konstigt att det man föreställer sig är sanning, kan bli lite olika. Om sanningen är extremt komplex och dessutom svår att förstå kan tolkningarna skilja sig hur mycket som helst.

För att få en så riktig bild av en komplex sanning som möjligt behövs maximalt med pusselbitar (kunskap i ämnet, om händelsen eller vad det nu är). Därefter behövs en logisk behandling av materialet. För detta behövs logiskt tänkande och ytterligare bredare kunskap för att komma till rätta med det som fattas. Ett vanligt problem är att känslorna påverkar så att man medvetet utestänger sådant som inte passar ens ideologiska föreställning.

De pusselbitar vi får av verkligheten kommer som direkta erfarenheter samt information från andra, bekanta, böcker, tidningar, nätet, radio, TV mm. Det jag själv upplevt har jag ganska bra kontroll över. Det som kommer från annat håll måste jag bedöma utifrån källans trovärdighet. Här kommer den breda allmänna kunskapen in, något som den som hänger med, skaffar sig utbildning mm, sakta bygger upp under livet.

Författaren Lars Ulvenstam uttryckte sig enligt följande: ”när man blir gammal får man svårare med att se och läsa, men man blir bättre på att läsa mellan raderna”. Detta förutsätter också att man inte censurerar sig själv från någon information, vilket tyvärr är allt för vanligt. Ju mer bred kunskap man skaffar sig, desto mer genomskådar man felen, lögnerna och det som till och med systematiskt döljs i informationsflödet av välmenande eller ideologiskt färgade journalister eller informatörer.

Ett bra exempel på hur det kan fungera visar behandlingen av ”ensamkommande barn”. Afganska flyktingsmugglare hade kommit på en genial möjlighet att tjäna pengar genom att locka föräldrar att skicka sina barn till det naiva och lukrativa Sverige. Man hade kommit på att det godtrogna Sverige godtog muntliga uppgifter om ålder från de asylsökande. Detta har sedan pågått under lång tid, 10 000-tals så kallade ”barn” har vällt in i landet.

Alla etablerade medier gjorde reportage om ”barnen”. Om någon framhöll att många var vuxna benämndes det som myter. Inga medier kunde ta till sig det faktum att det var extremt gynnsamt att säga att man var yngre än 18 år. Då fanns det en gräddfil in i bidrag och uppehållstillstånd mm. Dessutom slapp man i stort sett straff vid allvarliga förseelser. Med andra ord en extremt stark anledning att ljuga om sin ålder.

Fler och fler som kom i kontakt med verksamheten började inse att sanningen var att många var vuxna och till och med mycket långt ifrån barn. Andra känslostyrda godhetsknarkare, många av kvinnokön, kämpade vidare i faktaresistensen. Som följd av detta har flera vuxna brottslingar sluppit straff. Barn har blandats med vuxna med våldtäkter som följd. ”Barnen” har rört sig i samhället och trakasserat och våldtagit unga intet ont anande flickor.

Eftersom media i det längsta har dolt sanningen om antalet trakasserier, våldtäkter mm, och vilka som var ansvariga för dem, har inte flickorna kunnat göra en rimlig riskbedömning vid mötena med immigranterna. Därigenom har man svikit flickorna. I slutändan är alla lurade, svenska folket är lurat, de drabbade flickorna är lurade, de ”ensamkommande barnen” är lurade och ”barnens” föräldrar i deras hemländer är lurade.

Alla dessa lögner och undanhållandet av fakta under lång tid har lett till Sveriges kanske största rättsskandal. Eller är det alla immigranter med flera identiteter som kan inhösta flera försörjningsstöd, bostadsbidrag mm. Enligt Riksrevisionen bedömer man att bidragssystemen dräneras på 10 till 20 miljarder kr av kriminella varje år. Man kan inte bygga ett fungerande samhälle på lögner.

Ulf Blomquist
Akademisk utbildning i biolog, miljö mm

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson