Annonsera på Avpixlat

Tre “ensamkommande flyktingbarn” åtalas för sexövergrepp mot minderåriga flickor

ASYLRELATERAD BROTTSLIGHET I fredags väcktes vid Kalmar tingsrätt åtal mot tre unga män, som misstänks för ett flertal sexuella övergrepp mot två 13-åriga flickor. Åtalet har tagits upp i mainstream-media, som dock underlåter att nämna att de åtalade är s.k. flyktingbarn från Afghanistan. En anmärkningsvärd detalj i åtalet är att åklagaren yrkat på att de tre unga männen ska utvisas om de fälls för brotten.

De misstänkta övergreppen ska ha skett på olika platser i Kalmar kommun under perioden augusti – december förra året. De tre gärningsmännen greps av polis i mitten av januari, och nu har alltså åtal väckts. De unga männen åtalas på nio olika punkter. Brottsrubriceringarna är sexuellt utnyttjande av barn samt försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. Den minst allvarliga åtalspunkten gäller att en av de unga männen försökte förmå ett av offren att “skicka en sexig bild” till honom. Flera av åtalspunkterna gäller dock fullbordade övergrepp, som är jämförliga med samlag.

Samtliga tre åtalade är afghanska medborgare. De har, enligt den stämningsansökan Avpixlat tagit del av, s.k. samordningsnummer istället för vanliga personnummer. Detta tyder på att de troligen inte varit i Sverige någon längre tid och att de inte beviljats permanenta uppehållstillstånd.

De tre åtalade uppges vara födda 2000. Alla tre ska alltså vara i 16 – 17-årsåldern. Åldersuppgifterna baseras dock sannolikt på den information de unga männen själva lämnat till Migrationsverket och andra svenska myndigheter. Eftersom det tycks vara mer regel än undantag att s.k. flyktingbarn ljuger om sina åldrar för att skaffa sig fördelar i asylprocessen bör förstås dessa åldersuppgifter betraktas med en rejäl dos skepsis. Det är naturligtvis möjligt att de tre ynglingarna lämnat korrekta uppgifter om sina åldrar, men det är minst lika sannolikt att de i själva verket är vuxna män i 20 – 30-årsåldern.

En positiv men ändå anmärkningsvärd detalj i åtalet är att åklagaren yrkat på att samtliga tre åtalade ska utvisas vid fällande domar. Det finns som bekant åtskilliga fall där “ensamkommande flyktingbarn” åtalats för ännu grövre brott – exempelvis brutala våldtäkter eller grova våldsbrott – men åklagare inte yrkat på utvisning.

Förundersökningen i det aktuella ärendet är sekretessbelagd, och varken polis eller åklagare har avslöjat några detaljer om utredningen. Man kan därför bara spekulera i varför åklagaren yrkat på utvisning. Förklaringen kan förstås helt enkelt vara att åklagaren, i likhet med en majoritet vanliga svenskar, anser att utlänningar som begår grova brott bör utvisas. Man kan dock undra om det finns andra orsaker, med tanke på att det är ovanligt att åklagare yrkar på utvisning av “ensamkommande”.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson