Annonsera på Avpixlat

Marita Ulvskog (S) kritiseras för hyllning av livstidsdömd “palestinsk” terrorist

Foto: S i Europaparlamentet.

SVERIGE / BRYSSEL Den socialdemokratiska parlamentsledamoten Marita Ulvskog, som tidigare också innehaft flera tunga ministerposter i S-ledda regeringar, är i blåsväder. Detta efter att hon deltagit i en Israel-fientlig och antisemitisk demonstration i Bryssel och under denna poserat med en bild där hon hyllar en livstidsdömd “palestinsk” terrorist. Terrorexperten Magnus Ranstorp kallar i ett uttalande Ulvskogs tilltag för “helt obegripligt” och undrar om Ulvskog bara är okunnig eller, ännu värre, gör detta trots vetskap om vem personen är.

Det var den 27 april som Ulvskog lade ut en bild på sig själv där hon håller i ett hyllningsporträtt av Marwan Barghouti som 2004 dömdes till livstids fängelse för att bland annat ha organiserat självmordsattacker, lynchmobbar och upplopp riktade mot Israel och judar.

Den svenska socialdemokratin har från att tidigare vara ett Israel-vänligt parti under decennierna successivt förvandlats en alltmer uttalat Israel-fientlig och antisemitisk riktning. Partiet har gjort gemensam sak med extremvänstern, bl.a. genom erkännandet av “Palestina” och ekonomiskt stöd till terrororganisationen Hamas.

Förra året hamnade Sveriges utrikesminister Margot Wallström på Simon Wiesenthal-centrets 10 i topp- lista över de värsta antisemitiska uttalandena och händelserna under året. Detta efter att ha beskyllt Israel för  att ägna sig åt “utomrättsliga avrättningar” i samband med polisingripanden mot palestinska terrorattacker mot israeliska judar. Wallström är efter detta inte välkommen att besöka Israel.

2014 poserade S-riksdagsledamoten Hillevi Larsson med en “palestinsk” flagga och en karta över Mellanöstern där Israel var utplånat. Kartan återfanns på en plakett som Larsson fått från vålds- och terrorbejakande antisemitiska “palestinska” grupper efter att den S-ledda regeringen självsvåldigt erkänt “Palestina”. Året därefter medverkade Larsson tillsammans med bl.a. den brottsdömd vänsterpartisten Daniel Sestrajcic vid en muslimsk manifestation i Malmö till stöd för den “palestinska” terrorregimen, under vilken slagord som “slakta judarna” skanderades tillsammans med uppmaningar om att utföra terrorattacker mot Israel och judar.

Även SVT får kritik för sin rubriksättning “Marita Ulvskog poserar med omstridd palestinier“. Att relativisera en livstidsdömd judehatisk terrorist genom att kalla honom för “omstridd” anses djupt olämpligt. SVT och SR är dock välkända för att gå antisemitiska ärenden åt “palestinska” intressen. När Margot Wallström hamnade på nyss nämnda topplista över antisemiter, relativiserades även detta av SVT genom att man från att tidigare år ha kallat lista för “antisemit-lista” nu plötsligt valde att kalla den för “anti-Israel-lista”.

I grunden handlar Socialdemokraternas antisemitiska positionering om cynisk egennytta. Man vet att merparten av de hundratusentals migranter som kommit till Sverige från Mellanöstern är benägna att rösta socialdemokratiskt eftersom det ger bäst utdelning i form av generös offentligfinansierad välfärd och ekonomiska bidrag, utan tydliga krav på egen motprestation. En förutsättning för att få detta stöd är dock att man stryker denna väljargrupp och dess kulturs inherenta judehat medhårs.

Ulvskog har i uttalanden försökt försvara sitt tilltag med bortförklaringar om att det bara skulle handla om kritik mot att dömda “palestinska” fångar i Israel påstås inte behandlas på rätt sätt. Det förklarar dock inte varför hon i så fall valde en propagandistisk hjältebild på Marwan Barghouti i stället för en neutral dito eller manifesterade utan någon bild. Barghouti anses allmänt som en ledarfigur för den “palestinska” terrorismen och som en arvtagare till PLO-terrorledaren Yassir Arafat som dog 2004.

Företrädare för flera oppositionspartier har krävt att regeringen uttalar sig om händelsen, men i skrivande stund har inget sådant uttalande gjorts.

Uppdatering:

I ett uttalande på måndagen kommenterar statsminister Stefan Löfven (S) händelsen och säger att Marita Ulvskog beklagar att hon inte bättre tagit reda på vem bilden hon poserade med föreställde. Det är oklart om det kommer att vidtas några disciplinära åtgärder mot Ulvskog med anledning av skandalen eller någon intern uppsträckning bakom stängda dörrar.

Löfven sade också att regeringen och Socialdemokraterna eftersträvar goda relationer med “båda parter”, dvs Israel och terroristregimen i “Palestina”. Hur detta skall vara möjligt rent praktiskt framgick dock inte av statsministerns uttalande.

Facit är att Sveriges relation med Israel kraftigt har försämrats under den nuvarande regeringen, samtidigt som man samlat poäng hos antisemitiska, våldsbejakande “palestinska” grupper. En mer realistisk hållning än den Löfven förfäktar är att den svenska regeringen väljer vilket av dessa sällskap man vill umgås med – Mellanösterns enda demokrati eller judehatande våldsbejakande islamister.

Mats Dagerlind

 

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson