Annonsera på Avpixlat

Nio bostäder förstörda i misstänkt anlagd brand i Sandviken, bilar brann i Malmö, Stockholm och Södertälje

Arkivbild. Foto: Enrico Herzel.

SVERIGE BRINNER Sent på fredagseftermiddagen började det brinna i en radhuslänga i ett bostadsområde i Sandviken. Nio lägenheter blev helt utbrunna. Branden misstänks ha varit anlagd. Bilar brann i bl.a. Malmö och på ett par platser i norra Stockholmsområdet. I Bollstabruk i Ångermanland blev en gammal församlingslokal totalförstörd i en brand som eventuellt tros ha varit anlagd.

Vid 17-tiden på fredagseftermiddagen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann vid Fredriksgatan i bostadsområdet Vallhov i Sandviken. Det visade sig vara en omfattande brand. Branden tros ha startat på en balkong i en radhuslänga och sedan spridit sig till ännu en radhuslänga. Nio lägenheter i de båda längorna blev totalförstörda. Ytterligare en lägenhet ska ha fått stora skador. Lyckligtvis ska ingen människa ha skadats.

Det finns misstankar om att branden kan ha varit anlagd. Polisen har inlett en brottsutredning och rubricerar det inträffade som mordbrand alternativt grov mordbrand. Det finns emellertid inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Fr.o.m. fredag eftermiddag t.o.m. lördag förmiddag rapporterades flera mindre bränder i Södertälje. Lokaltidningen uppger inte i något av fallen om bränderna bedöms ha varit anlagda eller om det tros ha funnits naturliga orsaker. Omständigheterna tyder dock på att det troligen varit fråga om anlagda bränder.

Vid 16.45-tiden på fredagseftermiddagen brann en hög plankor och annat bråte vid Sydhamnsvägen. Omkring kl. 19 brann det i ett träd vid en fritidsgård i det invandrartäta problemområdet Ronna. Kl. 23 på kvällen inkom larm om att en bil brann på en parkering vid stationen Södertälje Syd. Kl. 11.24 på lördagsförmiddagen slog boende i ett flerfamiljshus i Fornhöjden, ett annat av stadens “utanförskapsområden”, larm om en misstänkt källarbrand. Det visade sig att papper brann i ett låst förrådsutrymme.

Samtliga fyra bränder kunde släckas av räddningstjänsten och ingen människa ska ha skadats i något av fallen.

* * *

Förutom ett par bilbränder (se nedan) rapporterades några mindre fall av skadegörelse i Stockholmsområdet under fredagen och natten mot lördag. Vid 17-tiden på fredagseftermiddagen omhändertogs två minderåriga ungdomar av polis i Täby centrum, i nordöstra Stockholmsområdet. De hade tagit sig upp på ett tak, där de bland annat gjort åverkan genom att tömma en brandsläckare. Omkring kl. 0.50 natten mot lördag omhändertogs en kvinna av polis efter att hon krossat rutor vid Vendelsö Kyrkoväg i Haninge. Kvinnan överlämnades till sjukvården eftersom hon visade tecken på psykisk ohälsa.

Några minuter över ett på natten greps två män vid Trollesundsvägen i Högdalen, i södra Stockholmsområdet. De tros ha gjort sig skyldiga till skadegörelse genom att slå sönder en ruta i en port. Vid fyratiden på natten upptäckte väktare att en ruta krossats till en butik på Norra Malmvägen i Sollentuna, i nordvästra Stockholmsområdet. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Tre bilbränder rapporterades under fredagskvällen och natten mot lördag i spännande, mångkulturella Malmö. Samtliga tre bränder skedde på Bellevuegården, ett område som på sistone varit hårt drabbat av brandattentat. Strax efter kl. 20 på kvällen brann två bilar i området. Den ena stod parkerad på Delsjögatan och den andra på Lorensborgsgatan. Vid halv två-tiden på natten brann ännu en bil, denna gång på Stensjögatan. Alla tre bränderna bedöms ha varit anlagda. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Under natten mot lördag sattes bilar i brand på två olika platser i norra Stockholmsområdet. Några minuter i två fick räddningstjänst och polis larm om en brand vid Stråkvägen i Österskär, nordost om centrala Stockholm. Det visade sig att tre parkerade bilar satts i brand. Strax före fyra på natten brann en bil på Tingvallavägen i Märsta. Det tros i båda fallen ha varit fråga om anlagda bränder. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i de båda ärendena.

* * *

Under natten mot lördag brann det vid två tillfällen i ett flerfamiljshus i småländska Hillerstorp, i Gnosjö kommun. Först hade brinnande papper kastats in genom ett brevinkast. Ett par timmar senare hade en mindre brand anlagts i trapphuset. Båda bränderna kunde släckas snabbt, utan att någon människa kom till skada.

Vid den senare av bränderna greps en man i 30-årsåldern, misstänkt för att ha anlagt båda bränderna. Det finns inga uppgifter om vare sig den gripnes nationalitet/etnicitet, huruvida han själv bor i fastigheten, eller varför han tros ha anlagt bränderna.

* * *

Kl. 02.30 natten mot lördag tvingades räddningstjänsten rycka ut och släcka en brand i en container vid Tivoliallén i Eskilstuna. I lokaltidningens notis om händelsen framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 02.45 natten mot lördag fick räddningstjänst och polis larm om att en kraftig brand utbrutit i en fastighet i Bollstabruk, strax norr om Kramfors i Ångermanland. Det var en äldre träbyggnad kallad Lutherska bönhuset som brann. Den har tidigare använts som kyrklig samlingslokal. Byggnaden kunde inte räddas, utan fick brinna ner till grunden. Boende i närliggande villor fick tillfälligt evakueras, men brandkåren lyckades hindra elden från att sprida sig.

Det är oklart vad som orsakade branden. Ägaren till fastigheten ska dock i kommentarer till mainstream-media ha antytt att han tror att branden var anlagd.

* * *

Kl. 02.50 natten mot lördag sågs en man krossa en ruta till en restaurang på Storgatan i Vara. Polis tillkallades, men mannen lyckades fly därifrån. Det finns inga uppgifter om att mannen identifierats eller gripits. Inget signalement uppges i lokaltidningens notis om incidenten.

* * *

Strax före tre natten mot lördag greps en man i 25-årsåldern för skadegörelse i området Mariehem i Umeå. Han misstänks ha slagit sönder en fönsterruta i en trappuppgång. Mannens nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens kortfattade notis om ärendet.

* * *

Vid tretiden natten mot lördag upptäcktes att en ruta krossats på Ängskolan i Skene, sydväst om Borås. Det tycks vara oklart om det varit fråga om ett inbrottsförsök eller “bara” skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax efter klockan tre natten mot lördag larmades räddningstjänst och polis till det ökända, invandrardominerade problemområdet Södra Ryd i Skövde. Vid Timmervägen brann ett cykelförråd. När blåljuspersonalen kom till platsen var förrådet nästan helt nedbrunnet. Ett okänt antal cyklar och mopeder som stod parkerade i förrådet förstördes. Branden tros ha varit anlagd. Polisen har inlett en mordbrandsutredning. Ingen har gripits för dådet och man säger sig inte ha några misstänkta.

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson