Annonsera på Avpixlat

Religiösa attribut

insandare_150

INSÄNDARE Är slöjan ett religiöst påtvingat plagg eller bärs den frivilligt av muslimska kvinnor? Det råder uppenbart delade meningar om detta, men är nog så viktigt att fastslå.

Är slöjan ett religiöst påtvingat plagg, borde det ligga i regeringens, riksdagens och den feministiska sfärens intresse att motarbeta detta. Är plagget frivilligt att använda borde muslimska kvinnor visa större respekt för de klädkoder som råder hos många arbetsgivare och offentliga inrättningar.

Vi behöver inte vrida tillbaks klockan så många år för att finna ett Sverige där religionen hade ett oproportionerligt stort inflytande i samhället. Vill vi ha tillbaka den tiden och ska vi tvingas se på hur en nyligen importerad religion sätter agendan? Jag tror de flesta väljer att svara nej på frågan.

Jag kanske talar för mig själv när det kommer till religion eftersom jag inte är, aldrig har varit och aldrig kommer att bli religiös. Personligen har jag svårt att ty mig till osynliga väsen, uppdiktade personer och underverk som får dagens vetenskap att framstå som tämligen blek. Däremot har jag respekt för människor som har en annan syn i frågan, men religion är något som ska utövas i byggnader som är avsedda för detta och i hemmen, men aldrig i det offentliga. Om religiösa människor vill att vi visar respekt för deras tro, måste de själva visa respekt för oss som inte vill bli pådyvlade denna. Det gäller självklart alla religioner, men jag har svårt att hitta någon annan religion än islam som så uppenbart vill synas, påverka och distansera sig från det västerländska.

Frågan har åter accentuerats efter att en ung kvinna vägrat ta av sig slöjan och arbetsgivaren, i det här fallet SAS, meddelat att hon därför inte är aktuell för jobbet. Där har vi det. Religion ska inte styra regler och om det utgör konflikten mellan rätt och fel finns det anledning för samhället att sätta ned foten, istället för att ge utrymme för ”kränkta” personer att snyfta ut i media och inhåva tiotusentals kronor i skadestånd. Är slöjan frivillig och bara en symbol för en muslimsk kvinnas identitet, borde vi istället tala om respekt och inte arbetsgivares diskriminering av minoriteter. Även en gothare har en identitet och den består i svart läder, hårdsminkade och piercade ansikten. Varken SAS eller någon annan publik arbetsgivare skulle ge en gothare jobb om han/hon vägrade lämna sin identitet för de timmar personen i fråga befinner sig på jobbet.

Bilan Osman, känd från media och Expo, sade nyligen följande under en debatt i SVT:s Aktuellt: ”Många människor kan välja bort att bära en partilogga till ett arbete om det så krävs, men väldigt få människor är beredda att välja bort en slöja”. Denna mening säger oss mer än vi tror.

Nu gäller detta inte bara arbetsgivare. Som exempel kunde vi förra året ta del av en muslimsk tonårings kamp för att få spela basket i slöja. Det internationella basketförbundets regelverk, vilket det svenska följer, säger att huvudbonader inte får användas. Tonåringen ifråga hävdade dock att hon inte kunde spela utan att bära sin slöja och efter att media gjort sitt bästa för att trycka på Svenska basketförbundet, tvingade man fram ett undantag och sedermera en regeländring. Om nu slöjan är ett religiöst plagg är det uppenbart att Svenska basketförbundet tvingades vika ned sig för det religiösa kravet. Är slöjan ett frivilligt plagg borde den unga tjejen visat respekt för de regler som gäller genom att ta av sig plagget under matcher och träningar.

Religionen vinner åter mark i Sverige och den religion som går i bräschen för detta är en religion som främst utövas i länder där demokrati anses vara ett västerländskt påfund, där jämlikhet saknas i parlament, skola, samhälle och där man löser konflikter med våld. Tyvärr är det inte bara religionen i fråga som vinner mark. Utövarna av samma religion blir allt fler, syns allt oftare i det offentliga och blir en allt viktigare väljarbas för de partier som balanserar på riksdagsspärren och som förlorat sina traditionella kärnväljare.

Bli därför inte förvånade om vi inom ett decennium ser slöjbärande kvinnor i SAS incheckningsdiskar och att regler skrivits om för att möta kraven från muslimska kvinnor och den snabbt växande religionen islam.

Stefan K

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson