Annonsera på Avpixlat

“Flyktingbarn” gick bärsärkagång på boende – slog sönder stora delar av inredningen

Foto: Tobias “ToMar” Maier.

ASYLRELATERAD BROTTSLIGHET I måndags kväll löpte en ung man av okänd anledning amok på ett HVB-boende i Ronneby. Han greps av polis och anhölls senare. Allt tyder på att händelsen utspelade sig på ett boende för s.k. ensamkommande flyktingbarn, och att gärningsmannen alltså är ett “flyktingbarn”.

Händelsen ska ha utspelat sig vid 22-tiden på måndagskvällen. Personal på boendet hade tidigare under kvällen haft ett samtal med den unge mannen om “en mindre sak“, men det fanns inga tecken på någon allvarligare konflikt eller missnöje. Den unge mannen, som uppges vara 17 år gammal, gick därefter ut en stund. När han kom tillbaks tycks han ha fått ett okontrollerat vansinnesutbrott.

Polis ska ha anlänt till boendet kl. 22.24 på måndagskvällen och den syn som mötte dem såg enligt lokaltidningen ut så här:

Ett tjugotal fönsterrutor var krossade, 15 lampor sönderslagna och elva lampor var nedslitna. En stor mängd inredning, inklusive ett marmorbord, var helt förstörd.

Sara Källgarn, som varit politiskt aktiv i både mp och s, är områdeschef på Cura, som driver HVB-boenden för “ensamkommande” i Blekinge. Foto: Facebook.

Lokaltidningen använder sig av ett välbekant knep, som både polis och mainstream-media brukar ta till när de rapporterar om brott begångna av “flyktingbarn”. Tidningen uppger inte gärningsmannens nationalitet/etnicitet. Man skriver visserligen att incidenten skedde på ett HVB-boende, men man skriver inte vilket slags HVB-boende det är fråga om. På så sätt kan inte läsarna med säkerhet veta om incidenten skedde på ett HVB-boende för s.k. flyktingbarn eller om den skedde på någon annan typ av HVB-boende, t.ex. för barn/ungdomar med något slags neuropsykiatriska handikapp.

Tillvägagångssättet är med stor säkerhet medvetet, och syftar till att dölja brottslighet som begås av asylinvandrare. Inom svensk mainstream-media anses det, som bekant, vara “rasistiskt” att förmedla korrekt information om invandrares brottslighet.

I en uppföljande artikel, som publicerades på onsdagen, framkommer emellertid upplysningar som avslöjar att det så gott som säkert var ett “ensamkommande flyktingbarn” som gick bärsärkagång på boendet i Ronneby. Dels har tidningen intervjuat Sara Källgarn, som är anställd av Cura Individutveckling och beskrivs som områdeschef för det aktuella HVB-hemmet. En enkel Google-sökning avslöjar att Cura Individutveckling driver tre boenden för “ensamkommande” i Ronneby.

I artikeln framkommer också att ynglingen som löpte amok nu skrivits ut från HVB-boendet. Den intervjuade områdeschefen kommenterar detta så här:

– Personen är utskriven från boendet och kommer inte tillbaka in i vår verksamhet. Han är bedömd som vuxen och får klara sig själv nu så att säga och kommer inte tillbaka till oss.

Det förefaller mycket märkligt att en person som påstås vara 17 år gammal, och alltså formellt sett fortfarande betraktas som minderårig, kan kastas ut på gatan, oavsett hur grova förseelser han gjort sig skyldig till. En eventuell förklaring till detta skulle kunna vara att varken Cura Individutveckling, , Migrationsverket, sociala myndigheter eller polis egentligen tror på att ynglingen är 17 år, utan att hans verkliga ålder bedöms vara betydligt högre. Även detta indikerar, om antagandet är korrekt, att det är fråga om ett s.k. flyktingbarn.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson