Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i bland annat Malmö, Gävle, Nybro, Trelleborg, Hagfors och Ronneby

Arkivbild. Foto: 816 Nobody.

SVERIGE BRINNER Under tisdagen och natten mot onsdag rapporterades anlagda bränder av skiftande omfattning i bl.a. Malmö, Gävle, Trelleborg, Nybro, Hagfors och Ronneby. I invandrartäta Skogås, i södra Stockholmsområdet, greps ungdomar av polis efter att de kastat sten på förbipasserande från taket på ett parkeringshus. Ungdomarna ingick i ett gäng som i samband med stenkastningen också misshandlat en man i 40-årsåldern.

Strax före kl. 19 på tisdagskvällen fick polisen larm om att ett gäng ungdomar tagit sig upp på taket till ett parkeringsgarage vid Melodivägen i Skogås, i södra Stockholmsområdet. Därifrån hade de kastat sten ner på förbipasserande. En man i 40-årsåldern attackerades av ungdomarna och blev slagen i ansiktet med en sten. Troligen hade mannen först träffats av en kastad sten, och då ifrågasatt ungdomarnas beteende. Han ska dock ha klarat sig med lindriga skador och behövde inte föras till sjukhus.

Två ynglingar i 15-årsåldern greps av polis, misstänkta för delaktighet i stenkastningen och misshandeln av den 40-årige mannen. En tredje misstänkt kördes hem till sina föräldrar, eftersom han inte är straffmyndig. De misstänktas nationaliteter/etniciteter uppges varken i polisens eller mainstream-medias rapportering om händelsen.

* * *

På tisdagsmorgonen upptäcktes att en ruta till Transtensskolan i Hallsberg hade krossats, troligen genom att en flaska kastats mot den. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Under tisdagseftermiddagen greps en man av polis i värmländska Grums. Mannen hade först hotat en tjänsteman vid Grums kommun per telefon. Han kom sedan till kommunhuset, där han gick bärsärkagång i receptionen. Han ska bland annat ha slagit sönder en tv och en klocka. Han misstänks för olaga hot och skadegörelse. I lokaltidningens korta artikel om incidenten uppges varken mannens ålder, hans nationalitet/etnicitet, eller vad som tros ha legat bakom hans beteende.

* * *

Strax före kl. 19 på tisdagskvällen sågs fyra pojkar i 10 – 12-årsåldern kasta sten mot Nyhemsskolan i Halmstad. Det visade sig att fyra rutor krossats. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om att de skyldiga pojkarna identifierats.

* * *

I spännande, mångkulturella Malmö rapporterades två anlagda bränder under tisdagskvällen och natten mot onsdag. Vid 19-tiden på tisdagskvällen brann möbler som stod utomhus, intill second hand-kedjan Myrornas gåvomottagning på Ystadvägen. Elden spred sig till en fasad innan den kunde släckas. Polisen rubricerar ärendet som mordbrand, vilket tyder på att branden antagligen tros ha varit anlagd.

Omkring kl. 03.20 natten mot onsdag brann en bil på Delsjögatan i Bellevuegården, ett av de Malmö-områden där bilar regelbundet sätts i brand. Bilen uppges ha blivit totalförstörd. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för något av de båda brandattentaten i Malmö.

* * *

Under tisdagskvällen ska fyra mindre bränder ha utbrutit i papperskorgar på olika offentliga platser i Västerås. Tre av bränderna släcktes av räddningstjänsten. Den fjärde uppges ha släckts av en privatperson. Det är oklart vad som orsakade bränderna, men det ligger förstås nära till hands att misstänka att de var anlagda.

* * *

Vid 22.30-tiden på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i en tvättstuga i ett flerfamiljshus vid Tutemovägen i värmländska Hagfors. Det visade sig brinna i en soptunna som stod i tvättstugan. Branden kunde släckas innan den hunnit orsaka några större skador, men det ska ha funnits spridningsrisk. Polisen misstänker att branden var anlagd. Ärendet rubriceras som mordbrand och en teknisk undersökning ska göras för att försöka fastställa hur branden startade. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Strax före kl. 23 på tisdagskvällen brann en bil på Vattugatan i småländska Nybro. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Enligt lokaltidningen bedömer polisen att branden troligen var anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 23.28 på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann vid en villa vid Kungsgatan i Ronneby. Det visade sig att en kartong brann vid träpanel. Det fanns alltså en avsevärd risk att branden skulle sprida sig till villan. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring tjugo minuter efter midnatt natten mot onsdag fick polisen larm om att en lägenhet i västmanländska Fagersta utsatts för skadegörelse. Tre rutor hade krossats till lägenheten, som ligger vid Alfavägen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 02.12 natten mot onsdag fick polisen larm om att flera rutor krossats på en bostad på Sören Falkmansgatan i Falkenberg. Rutorna ska ha krossats av en person som färdades på moped. Det verkar, av polisens kortfattade rapportering att döma, inte som om gärningspersonen identifierats eller gripits. Polisen uppger varken något signalement på den misstänkte eller någon beskrivning av den moped den misstänkte körde.

* * *

Kl. 02.19 natten mot onsdag larmades räddningstjänst och polis till ett flerfamiljshus vid Nils Holgerssons väg i Trelleborg, i Skåne. Boende i huset hade anmält att det luktade bränt i trapphuset. Det visade sig att det brann i en soffa som stod i ett hisschakt i husets källare. Branden kunde släckas innan den hunnit sprida sig. Det ska dock ha blivit omfattande brand- och rökskador i det utrymme där soffan stod.

Polisen rubricerar ärendet som mordbrand, vilket indikerar att branden tros ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Vid halv tre-tiden natten mot onsdag upptäcktes att två väktarbilar utsatts för omfattande skadegörelse i Gävle. Bilarna stod parkerade vid Väpnaregatan i stadsdelen Brynäs. Den/de som låg bakom skadegörelsen hade försökt tända eld på den ena av bilarna genom att kasta en s.k. molotovcocktail mot den. Detta orsakade skador på utsidan av bilen, men det blev inte någon fullt utvecklad brand. Den andra bilen hade gärningspersonen/-personerna slagit på med något slags tillhygge. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Tidigt på onsdagsmorgonen, omkring halv sex, upptäcktes att en restaurang på Platensgatan i Motala utsatts för skadegörelse. En ruta till lokalen hade krossats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

På onsdagsmorgonen gjorde en lokförare i norra Uppland en tråkig upptäckt. Vid Tobo station, i närheten av Tierp, hade samtliga tre väntkurer vandaliserats. Rutorna hade krossats och en väntkur hade välts och glidit nerför banvallen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Omkring tjugo över tio på onsdagsförmiddagen fick polis och räddningstjänst rycka ut till en mindre brand vid Östra Husby skola på Vikbolandet, strax utanför Norrköping. Det var en hög skräp som brann. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka den. Branden tros ha varit anlagd och polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson