Annonsera på Avpixlat

Länge leve särbehandlingen!

insandare_150

INSÄNDARE På en ICA-handel i min hemstad krävdes tills nyligen uppvisad legitimation vid köp av alkoholhaltig dryck. Rynkiga gamla farbröder fingrade förbluffat och med hakan tappad mot bröstet efter ID-handlingar för att få köpa sig en pilsner. Hur in i helsickes dumt får det bli? Hur dumt som helst, tydligen. Detsamma gäller gränskontrollerna vid Öresund som snart är ett minne blott.

Rutinmässiga kontroller inbegrep alla, även om massflertalet resenärer på inga vis kunde tas för asylsökande, eller illegala invandrare. Vår rädsla att kränka och särbehandla någon får kosta precis hur många skattemiljardtriljoner som helst. Till synes vuxna svenskar har slutat använda både förnuft och ögon. De leker blindbock och gör sig till åtlöje. Allt är ett spel för gallerierna och det är en makaber syn.

Likt förståndssvaga låtsas vi inte kunna se skillnad på gammal eller ung, utomeuropeisk eller svensk. Det är väl snart tabu att se skillnad på kvinna och man. Faktum är att femåringar skulle ha utgjort en fantastisk resurs där på ICA, eller vid gränskontrollerna. Med ett barns klarögdhet och oförsiktighet skulle vederbörande ha kunnat peka. Han, men inte han. Hon, men inte hon. Jisses vad effektivt det skulle ha blivit och hur mycket tid och resurser vi skulle ha sparat. Nu är det emellertid inte barns uppgift att rädda världen, utan den uppgiften tillfaller oss vuxna.

Lite får man tåla för det allmännas bästa. Ett botoxat babyface till kvinna i snajdiga ungdomskläder om än fyllda 40 får stå ut med att visa leg vid köp av alkohol. Något som i och för sig förmodligen bjuder henne stort nöje. En person med utländska drag, om så född här, ypperligt välanpassad och med aktieportföljen fylld av satsningar i svenska småbolagsfonden, får stå ut med att visa leg på affärsresan till Danmark. För det stora flertalets bästa. Vi har inte råd att låtsas längre. Svea rike blöder svindlande summor genom idiotiska felprioriteringar och hennes fortlevnad är värt tusenfalt gånger risken att trampa på lättkränkta tår. Dessutom klär krystade blindbockslekar varken vuxna eller intellektuella. Det är ovärdigt och vämjeligt.

Missförstå mig rätt, den provocerande rubriken till trots. Det finns en mängd förfärliga exempel på särbehandling som vi alls inte borde syssla med. Inkvotering av kvinnor till högre befattningar, skattemedelsfinansierade körkort till ensamkommande, tandläkarbesök för kaffepengar för illegala, gräddfiler för så kallat rasifierade arbetssökande till vissa tjänster, förturer för nyanlända i bostadsköer och så vidare – vilka är fullständigt omotiverade och orättvisa särbehandlingar och som observera alltid sker på någon annans bekostnad. Den sortens särbehandling är intet annat än statligt sanktionerad diskriminering mot den inhemska befolkningen i allmänhet, den inhemska manliga befolkningen i synnerhet, och måste omedelbart upphöra.

Vad jag obevekligt vill slå ett slag för är den vettiga särbehandling som får allt att fungera bättre, men som vi undviker av feghet. All högst befogad och finansiellt försvarbar särbehandling (REVA-projektet mm) som vi undviker av skräck för att få någon ömtåad medborgare eller ickemedborgare att känna sig kränkt. Att en åldersadekvat alkoholkonsument skulle känna sig kränkt över att anses för ung, eller en irakfödd över att inte antas vara svensk, övergår mitt förstånd.

Vore det så att medelålders ljushyllta kvinnor var kraftigt överrepresenterade som rattfyllerister skulle jag kanske få finna mig i installationen av ett alkolås. Och förelåg det risk för att jag använde flera identiteter vid ansökan om samhälleligt bistånd så skulle min iris scannas. Punkt slut. Allmänhetens säkerhet och bästa står över individens.

In absurdum har vi nu prövat hänsynstagandets strategi, och det tycks bara leda till att folk känner sig än mer kränkta. Kanske ligger Sveriges räddning i dess absoluta motpol? Att i yttrandefrihetens namn börja sjunga kränkandets lov? Kränka de uppblåsta och pompösa genom att skratta åt dem. Kränka de goda genom att framhålla att de är dess motsats. Sluta visa hänsyn till kretis och pletis känslor. Helt enkelt, inom ramen för lagen, sätta klackarna där det ömmar som mest och enträget och med emfas möta kränkthetsfasoner med ’Lite får man tåla’. Denna bevingade inställning som präglade min uppväxt och som gjorde folk av oss. Det var liksom ingen idé att försöka få sjuttiotalets vuxna att riva ner himmel och jord för ett förfluget nedsättande ord från en klasskamrat.

Så leve särbehandlingen, ickehänsynen och det förlösande skrattet!

Maj Grefve

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson