Annonsera på Avpixlat

IT-jätten IBM lovprisar Donald Trumps reformvisioner för skatter och utbildning

USA / SKATTER Häromdagen rapporterade Avpixlat att Donald Trump planerar massiva skattesänkningar samt ett helt nytt skattesystem för både företag och individer. Trump har även lagt fram andra skatteförslag i syfte att göra USA mer flexibelt och konkurrenskraftigt. Den globala IT-jätten IBM lovprisar nu Trumps skatteinitiativ och även hans utbildningsvision.

Endast några dagar efter att Donald Trumps finansminister Steve Mnuchin offentliggjorde visionen och ramverket för hur Donald Trumps regering vill åtgärda ett gammalt och stelt skattesystem i USA fick det stöd av IBM:s VD Ginni Rometty. Han påpekar vikten av att USA omformar och moderniserar skattesystemet för att göra företag mer konkurrenskraftiga globalt.

Vidare hävdar Rometty att ett uppdaterat skattesystem kommer göra amerikanska företag mer flexibla och stärka företags tillväxt. Rometty understryker att ett nytt skattesystem som skapar långsiktig stabilitet kommer leda till att företag vågar investera inför framtiden istället för att spara pengarna på banken.

Rometty påpekar även att efter hennes flera möten med Donald Trump fick hon bekräftat att Trump är starkt engagerad i att i grunden förändra det amerikanska utbildningssystemet, framförallt vidareutbildning som riktas till arbetslösa, i syfte att bättre förbereda amerikanska elever och arbetslösa för den högteknologiska arbetsmarknaden som skriker efter arbetskraft i USA.

Rometty avslutar med att slå fast att USA på riktigt nu under Trump kan komma till rätta med just utbildningsproblemet, utöver nödvändiga skattereformer, och det stora glappet mellan arbetsmarknaden och skolan. Rometty konstaterar att staten inte själv klarar av att utbilda människor för den moderna arbetsmarknaden, utan måste samarbeta med den privata sektorn kring detta, något som Rometty klargör att Donald Trump begriper och stödjer, och att USA därför nu på allvar kan ta tag i detta, vilket indikerar att dessa moderniseringsreformer inte var möjliga under Barack Obama.

En stor anledning till att Donald Trump vann presidentvalet var just att han begrep att ett nytt skattesystem och en utbildningsreform är nödvändiga för amerikanska företag, såväl stora som små, samt för landets ekonomi. Föga förvånande gav majoriteten småföretagare runt om i USA Donald Trump sitt stöd framför Hillary Clinton under valrörelsen.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson