Annonsera på Avpixlat

I vänsterns motsägelsefulla filterbubbla

KRÖNIKA För många år sedan jobbade jag som datorhandledare på kommunen i ”Sveriges danskaste stad”, som på grund av klåfingriga lokalpolitikers och stadsplanerares högtflygande storstadsvisioner nu har förvandlats till Sveriges mest DDR-liknande stad. Eftersom jag före murens fall varit i Östtyskland fler gånger än julbocken i Gävle har brunnit ner anser jag mig kunna bedöma det på ett vederhäftigt sätt.

Därför märker jag också hur Sverige inte bara arkitektoniskt utan också tankemässigt håller på att förvandlas till ett ”DDR reloaded”. Vänstern och den kulturella eliten sitter tryggt instängda i sina intellektuellt isolerade filterbubblor och ser bara det de vill se, har sina egna, ideologiskt marinerade förklaringsmodeller och tar ställning för eller emot saker och ting som de inte har någon som helst aning om.

Att utbilda seniorer i Excel, Word och PowerPoint var en oerhört berikande upplevelse men kunde emellanåt fresta på nerverna. För att härda ut började en av mina kollegor arbetsdagen med att bälga i sig högkoncentrerad kaffegök som en uttorkad skogshuggare. Att jämka ihop seniorer med Windows 3.1. kunde på den tiden vara en intellektuellt sporrande uppgift. Nästan varje gång det kom en ny kull på 20 gråmelerade datornoviser uppstod det nya ”utmaningar”, speciellt när man skulle lära dem hur man skapar ett lösenord. Jag brukade med utdragen Bronettesk darr på rösten pedagogiskt be deltagarna (som de kallades hos oss) om ”största möjliga koncentration” medan de skapade sitt lösenord och påpekade att om de inte memorerade det skulle de inte komma in i systemet igen.

Ändå möttes jag av arton händer som pekade stuprätt i luften som tulpanerna i en holländsk blomsterrabatt när jag frågade vilka som inte hade kommit in vid nästa inloggningsförsök. De var förstås bensäkra på att de hade skrivit in rätt teckenkombination och att den där magiska teknikburken framför dem på något vis hade förvanskat det (på den här tiden kunde man inte skylla på Putin och ryska hackare). De utgick ifrån att de hade rätt och att verkligheten hade fel.

En positiv sidoeffekt av handledarjobbet var att man fick åka på intressanta studieresor på kommunens bekostnad. Förutom en ölresa till Köpenhamn var den utflykt som gjorde störst intryck på mig utan tvekan besöket på kärnkraftverket i Barsebäck. Jag var oerhört imponerad av alla säkerhetsåtgärder de hade på plats. När det var dags för frågestund slängde jag upp handen i luften lika resolut som en deltagare som hade glömt sitt lösenord. Jag frågade föredragshållaren hur de svenska politiker som var emot kärnkraften brukade reagera efter ett besök på Barsebäck. Han visade upp ett lite skevt leende: ”Du menar Per Gahrton och company? De har aldrig varit här. De vägrar att komma hit trots att vi bjudit in dem flera gånger. De tror att de ska bli strålskadade.” Sydsveriges kändaste eftersupare var emot något som han inte visste något om.

Svenska vänsterpolitiker och deras hejdukar på tidningsredaktionerna marscherar i takt till samma politiskt korrekta trumvirvel. De är för islam utan att ha någon som helst susning om vad som står i Mellanösterns enda kioskvältare. De bara vet att det är fredens och toleransens religion. Några av dem påstår att de har läst koranen och inte hittat några våldsamma eller intoleranta passager i den. Det kan antingen bero på bristande läsförståelse eller på att de helt enkelt ljuger. Bara genom att påstå sig veta hur det förhåller sig utan att veta det kan man få ihop så motsägelsefulla världsåskådningar som feminism och islam.

Vänsters verklighetsfobiker bara vet att de islaminspirerade terrordåd som vi får ta del av på löpande band inte har något med islam att göra. Det är bara en handfull missledda som har missuppfattat koranens budskap och därför står för en annan islam än den som står i koranen. Hur kan de som inte läst koranen veta bättre än exempelvis IS-kalifen Abu Bakr al-Baghdadi? Han har en doktor i islamologi och har säkert ägnat hundratusentals timmar åt att studera islams skrifter men har tydligen fått allting om bakfoten.

Som jag har redogjort för i en artikel i två delar tidigare (del 1/del 2) tillhör jag den illustra skara som har tröskat sig igenom koranen och måste säga att det var det absolut tråkigaste och mest osammanhängande litterariska verk jag har utsatt mina begränsade tankeresurser för. Hursomhelst hittade till och med en lågpannad kloakskribent som jag en uppsjö av suror som reglerar umgänget med de ”Untermenschen” som inte har bekänt sig till den enda rätta läran. Dessutom stötte jag på en massa kvinnofientliga, intoleranta och våldsamma passager. Och här kommer en kontrollfråga till alla vänsterliberala islamapologeter: Om nu koranen är en rakt igenom fredlig bok varför förbjuder då Österrike salafister och andra extremister från att dela ut den på allmän plats?

Det går inte en dag utan att man förundras över vänsterns snurriga slutledningsförmåga och motsvarande prioriteringar. Det är rena upp-och-nedvända världen. Först säger de att det inte finns några raser, för att i nästa andetag börja tjata om rasism. Det påstår att det inte finns några biologiska kön, bara för att sedan kämpa för kvinnokvoter i bolagsstyrelser (av någon besynnerlig anledning är de lite lågmäldare när det handlar om kvotering inom traditionella mansyrken som murare eller sopåkare).

Efter det amerikanska presidentvalet har den vänsterskruvade pressen fullt upp med att förneka alla positiva effekter med Donald Trump. När den amerikanska börsen och den amerikanska ekonomin löper på högvarv eller den illegala invandringen till USA ligger på den lägsta nivån på 17 år väljer de att ytterst sparsamt rapportera om det. När sedan börsen går ner trumpetar de ut skadeglada anti-Trump-fanfarer som att ”Trump-blåsan har spruckit” eller att ”Trump leder USA över ruinens brant”. Sedan har vi det här med Ryssland och Putins inblandning i det amerikanska presidentvalet. Utan att ha några som helst bevis drar de upp den här sagan om och om igen – tills de själva till slut tror att den stämmer. Undrar hur de ska få ihop det med USA:s Tomahawk-attack mot den Putin-understödda Assad-regimen. Men de kommer säkert att hitta någon ny rosa kanin som de kan dra upp ur den solkiga rövarhatten.

Det är svårt att hänga med i svensk press slalomåkande genom fablernas värld. Här har man hela tiden gått omkring och trott att svensk media har gått till sängs med den makt som den egentligen skulle granska i sömmarna. Men nyligen visade det sig att det inte riktigt stämde – i alla fall inte när det gäller ordningsmakten. När det dök upp ett foto på en busstafsare i Stockholm slängde Aftonbladet upp det på förstasidan. Problemet vara bara att bilden var pixlad så det var omöjligt att få en uppfattning om mannens utseende. Aftonbladet förklarade sitt agerande med att de inte ”samarbetar med polisen”.

Enligt de pressetiska reglerna ska inte signalement anges om det inte upplevs som relevant. I det här fallet var det ju extra relevant eftersom det skulle kunna förhindra vidare brott. Konklusionen måste bli att pressen hellre samarbetar med brottslingar än med ordningsmakten. Men när en person som Fabian Fjälling på Granskning Sverige ska ”avslöjas” göms den pressetiska handboken undan snabbare än en schimpans hinner skala en banan. När det handlar om en medborgarjournalist som räknas till högerextrem alternativmedia är det fritt fram att spika upp det fällda villebrådet på skampålen tills den sista droppen nyhetsbehag har runnit ur det som blodet ur en halalslaktad kyckling – allom alternativskribenter och åsiktsdissidenter till varnagel. Behöver jag tillägga att Fabian Fjälling varken var misstänkt eller (mig veterligen) dömd för något brott?

När sedan Bechir Rabani från Megafonerna bestämde sig för att göra hembesök hos Thomas Mattsson och Diamant Salihu blev det annat ljud i pipan. Det påtaget fördömdes å det starkaste, och journalister påstås återigen vara Sveriges mest utsatta och hotade yrkesgrupp. Här blir innehållet i det latinska citatet ”Quod licet Iovi, non licet bovi” tydligt.

Om våldtäkter på sommarfestivaler begås av unga muslimska män från Mellanöstern, då är det inte unga muslimska män från Mellanöstern som begår dem. Det är män i allmänhet. Här får man inte peka ut en specifik grupp. Men om det handlar om så kallade högerextrema debattörer då klumpas alla ihop och ses som potentiella Breivikar.

Så där går det till i vänsterns motsägelsefulla filterbubbla. Ibland spricker den emellertid, och den jättejobbiga verkligheten visar upp sitt fula tryne. Det fick vi se vid två tillfällen nyligen. På YouTube dök det upp en video som vederlade myten om att det inte finns någon som helst biologisk skillnad mellan det manliga och det kvinnliga könet. På en flyktingförläggning söder om huvudstaden manifesterade en R291:a sin tacksamhet över att ha fått komma från krigets helvete till ett säkert paradis genom att gå bärsärkagång och slunga stora stenar mot parkerade bilar på gården.

En polispatrull tillkallades. Den bestod av tre kvinnliga konstaplar som (trots att de fick hjälp av en manlig väktare på plats) inte lyckades övermanna gärningspersonen. I stället drog de sig tillbaka med vippande hästsvansar medan pensionsräddaren fortsatte med den palestinska paradgrenen ”kast med stor sten” – nu mot polisfordonet. Det är så här feministisk genusteori omsatt i verkligheten ser ut. ”Ingripandet” har föga förvånande blivit utsatt för mycket förtjänad nationellt och internationellt spott och spe.

Vid ett senare tillfälle i samma vecka bjöd ”Kalla fakta” på ett reportage om en muslimsk friskola som hade infört könssegregering enligt Sharia-förebild inte bara på skolan utan även på vägen dit och hem. På skolbussen som hämtar och lämnar barnen rådde apartheid mellan könen helt enligt islams regler, ungefär som mellan svarta och vita i delar av USA ända in på 1960-talet. Pojkarna steg på därframme, så klart, medan hucklejäntorna underdånigt fick lomma in genom bakdörren. Stefan Löfven påstod sig reagera starkt över det här, men hans upprördhet kunde enkelt ha undvikits om han vid sina moskébesök inte hade varit innesluten i sin filterbubbla. I det islamska bönehuset är det standard att män sitter i den främre och kvinnor i den bakre delen. Frågan är förstås hur det kan ha undgått världens enda feministiska regering.

Men för vänstern är ljugandet och verklighetsförträngandet bara olika verktyg i den journalistiska och politiska verktygslådan. Det måste vara oerhört deprimerande att börja varje dag med att distribuera en massa lögner. Men de häller kanske Baileys i frukostflingorna för att härda ut.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Fler krönikor av Joakim Mårtensson hittar du HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson