Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i Göteborg, Norrköping, Jönköping, Sjöbo, Motala, Kinna och Södertälje

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Under lördagskvällen och natten mot söndag rapporterades anlagda bränder, både bilbränder och andra typer av bränder, på en rad orter runt om i landet. I den ökända, invandrardominerade Uppsala-förorten Gottsunda skadades en buss genom stenkastning, och i Vänersborg vandaliserades en idrottsarena av ett gäng ungdomar.

Under den sena lördagskvällen och natten mot söndag anlades tre bränder i och omkring Sjöbo i Skåne. Strax före midnatt brann ett ödehus i det lilla samhället Bjärsjölagård, strax norr om Sjöbo. Huset brann ner till grunden. Vid halv ett-tiden på natten brann det i ett soprum intill en carport vid Sambagatan i Sjöbo. Elden spred sig till carporten. Tre bilar skadades innan branden kunde släckas.

Den tredje branden ska ha skett i utkanten av Sjöbo och orsakade skador i taket på en fastighet.

Två män, 23 respektive 26 år gamla, har gripits och anhållits, misstänkta för att ha legat bakom samtliga tre brandattentat. De båda männens nationaliteter/etniciteter uppges varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om de anlagda bränderna. Det finns ej heller någon information om hur polisens misstankar kom att riktas mot de båda.

* * *

Under lördagen brann det vid två tillfällen i garagebyggnader i anslutning till Lyckeskolan i Kinna, sydväst om Borås. Den första branden skedde vid lunchtid och den andra vid 21-tiden på kvällen. Båda bränderna kunde släckas snabbt och tycks, av uppgifterna i lokaltidningen att döma, inte ha orsakat några större materiella skador. Den första av bränderna bedöms ha varit anlagd medan det inte finns någon misstanke om brott vad beträffar den senare branden. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för den brand som tros ha varit anlagd.

* * *

Kl. 19.25 på lördagskvällen började det brinna i en container vid Träsnidarvägen i Västerås. Boende i närheten lyckades på egen hand släcka branden innan räddningstjänsten hann till platsen. I lokaltidningens notis om incidenten uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Omkring kl. 20 på lördagskvällen uppmärksammades att ett gäng ungdomar ägnade sig åt vandalisering vid Arena Vänersborg i Vänersborg. Personer ur allmänheten slog larm till polisen, men när polis kom till platsen hade ungdomarna försvunnit. Det visade sig att flera rutor krossats på arenan. Det finns inga uppgifter om att de skyldiga ungdomarna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i lokaltidningens artikel om händelsen.

* * *

Vid 22.20-tiden på lördagskvällen tvingades räddningstjänsten rycka ut till den illa beryktade, invandrartäta stadsdelen Årby i Eskilstuna. En moped brann i en gångtunnel i närheten av Årbyskolan. Händelsen rapporteras av en lokal nyhetssajt. I nyhetssajtens notis om incidenten framgår dock inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 23.45 på lördagskvällen brann en bil vid Östertälje station i Södertälje. Branden släcktes av räddningstjänsten. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring midnatt natten mot söndag fick räddningstjänst och polis larm om en brinnande bil i ett dike vid Stångehamnsvägen i Oskarshamn. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om incidenten sägs uttryckligen att branden tros ha varit anlagd. Omständigheterna tyder dock på att branden sannolikt var anlagd.

* * *

Strax efter midnatt natten mot söndag sågs en man göra åverkan på en motorcykel i ett parkeringsgarage vid Storgatan i Luleå. Det finns inga uppgifter om att gärningsmannen identifierats eller gripits. Inget signalement uppges i polisens kortfattade notis om ärendet.

* * *

Strax före halv ett natten mot söndag sågs en man i 25-årsåldern krossa rutor på två parkerade bilar på Strandgatan i Kungälv. Mannen greps av polis, misstänkt för skadegörelse. Mannens nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens notis om ärendet.

* * *

Omkring halv ett natten mot söndag utsattes en buss för stenkastning i det ökända, invandrardominerade problemområdet Gottsunda i Uppsala. En ruta på bussen krossades. Som tur var skadades ingen människa. Polisen sökte med hund i området efter den/de som kastat sten, men fick inte tag på någon. Alltså har ingen gripits för dådet.

* * *

Några minuter i ett natten mot söndag ska en kraftig knall ha hörts vid Herkulesvägen i Ljungarums industriområde, i utkanten av Jönköping. Det visade sig att en bil börjat brinna. Räddningstjänsten kunde hindra branden från att sprida sig, men bilen blev totalförstörd. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Två bränder som bedöms ha varit anlagda rapporterades i Göteborgsområdet under natten mot söndag.

Kl. 01.21 fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på Ramberget, på Hisingen. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte.

Kl. 02.42 inkom larm om en större brand i en industrilokal i Lerum, strax öster om Göteborg. Lokalen är belägen på Svetsarevägen i området Stenkullen. Branden kunde släckas, men uppges ha orsakat stora materiella skador. Polisen rubricerar ärendet som misstänkt mordbrand och ska göra en teknisk undersökning i syfte att förska fastställa brandorsaken.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna gärningspersoner i något av fallen.

* * *

Omkring halv två natten mot söndag vaknade en kvinna på Vallgatan i Skara av att en sten kastats in genom ett fönster i hennes lägenhet. Kvinnan ska ha fått glassplitter på sig, men tycks inte ha fått några allvarligare fysiska skador. Polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse samt ofredande. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid halv tre-tiden natten mot söndag omhändertogs en 22-årig kvinna av polis i Västerås. Kvinnan var kraftigt berusad och hade krossat en ruta på en nattklubb i stadens centrum.

* * *

Avpixlat har vid åtskilliga tillfällen rapporterat om anlagda bilbränder vid Sjötullsgatan i centrala Norrköping. Omkring tjugo över tre natten mot söndag hade ännu en gång en bil satts i brand på en parkering vid gatan. Minst en bil som stod intill den brinnande bilen hade fått kraftiga värmeskador. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid fyratiden natten mot söndag brann det i en lägenhet på Nedre Rådmansgatan i Motala. Räddningstjänsten släckte branden och det finns inga uppgifter om att eld eller rök ska ha spridit sig till andra delar av fastigheten. En man i 30-årsåldern tros ha anlagt branden. Han greps under natten, misstänkt för mordbrand. Polisen har emellertid inte velat gå ut med någon närmare information om hur eller varför den gripne mannen tros ha anlagt branden.

* * *

Strax efter klockan fyra natten mot söndag ska en bil ha brunnit vid riksväg 25, söder om Lidhult, i sydvästra Småland. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens mycket kortfattade notis om händelsen framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

 

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson