Annonsera på Avpixlat

SD-sympatisörs hem vandaliseras av invandrargäng – media kallar det för “en konflikt”

Stefan Wallqvist och hans familj trakasseras sedan ett år tillbaka av ett invandrargäng som inte gillar att Stefan sympatiserar med SD. Foto: Privat.

TRAKASSERIER Familjen Wallqvist i Sloalyckan utanför Falkenberg trakasseras sedan ett år tillbaka systematiskt av ett invandrargäng i området. Gänget har vid elva tillfällen krossat fönsterrutor på familjens lägenhet, man har skurit sönder däcken på barnens cyklar, man har skjutit in raketer på balkongen och man har klottrat hatfyllda meddelanden på husgrunden.

Orsaken är att gänget fått reda på att familjen sympatiserar med Sverigedemokraterna. Tidningen Hallands Nyheter beskriver därför saken som att det råder “en konflikt” mellan familjen Wallqvist och invandrargänget, som om det som sker i lika hög grad skulle vara familjens fel eftersom de har “fel” åsikter.

Pappa Stefan Wallqvist berättar att familjen lever i ständig skräck med en vardag av krossat glas, brandbomber och andra trakasserier. Även när det inte händer något våldsamt samlas invandrargänget ofta utanför huset, stör genom att bl.a. köra runt i cirklar på moped, vilket gör att Stefan får nattsömnen förstörd – han måste gå upp klockan fem varje morgon för att åka till jobbet i Göteborg.

Trakasserierna började redan ett par månader efter att familjen flyttat in i lägenheten. Detta efter att det antisociala missanpassade invandrargäng som drar runt i samhället via Facebook fick reda på att Stefan Wallqvist sympatiserar med Sverigedemokraterna. I stort sett varje kväll och fram till midnatt befinner sig ungdomar från gänget utanför huset och inte sällan övergår det alltså till ren vandalism.

Stefan polisanmäler alla brotten och på den lokala polisstationen finns en diger lunta att utreda relaterad till familjens problem. Det är oklart varför man inte ser till att sätta stopp för trakasserierna innan något riktigt allvarligt inträffar och någon i familjen skadas fysiskt. Polisen skyller på att “situationen är komplex” och att brotten svåra att utreda.

Hallands Nyheter har pratat med några av invandrarungdomarna som berättar att trakasserierna har politiska orsaker. Ingen av dem vill dock erkänna att de själva deltagit i vandaliseringen. De menar att det är rätt åt Stefan Wallqvist att han utsätts för detta eftersom han är Sverigedemokrat och de tycker synd om hans barn som har en pappa som sympatiserar med det partiet:

Jag tycker inte synd om honom men jag tycker synd om hans barn“, förklarar en i ungdomsgänget. “Gillar man inte invandrare kanske man inte ska bo här“, inflikar en annan gängmedlem och visar för Hallands Nyheter inlägg på Facebook som Stefan Wallqvist skrivit där han uttrycker stöd för Sverigedemokraterna.

Sloalyckan är även mer allmänt vad polisen kallar ett “särskilt prioriterat område” med “sociala riskfaktorer“, vilket i huvudsak är en förskönande omskrivning för omfattande problem relaterade till hög invandrartäthet. En orsak till att polisen inte tar i med hårdhandskarna mot gängens skräckvälde är att man har anlagt ett socialpolitiskt perspektiv på sitt arbete, trots att detta egentligen inte alls är polisens uppgift, utan de sociala myndigheternas. Polisens uppgift är att upprätthålla lag och ordning.

Anneli Svensson på Falkenbergspolisen förklarar att “vissa bostadsområden är mer sköra än andra” och att man från polisens sida “inte vill stigmatisera området“. Det är “stämplar som kan sitta kvar länge” menar Svensson och upplyser Hallands Nyheters utsände om att “det finns oerhört många fantastiska människor här som är trötta på den här konflikten“.

Hallands Nyheter ställer inte den självklara följdfrågorna, t.ex. om det inte är just den här sortens gängkriminalitet som ger området dåligt rykte, eller “stigmatiseras” som Svensson kallar det, och om inte de “fantastiska människor” som bor i området förtjänar att få bo och leva i trygghet och säkerhet.

Stefan Wallqvist vill dock inte kritisera polisen. Trots att trakasserierna fortsätter och polisen inte har lyckats få stopp på dem, upplever Stefan att han har ett starkt och dagligt stöd från polisen. Det framgår inte om detta stöd även är politiskt, men det är välkänt att många poliser som arbetar på fältet och möter den här sortens problem i sin arbetsvardag, sympatiserar med samma parti som Stefan Wallqvist.

Mats Dagerlind

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson