Annonsera på Avpixlat

Berkeley, Kalifornien: från yttrandefrihetshippies till våldstotalitära vänsterterrorister

KRÖNIKA Berkeley, Kalifornien i USA kan anses vara den amerikanska universitetsvärldens yttrandefrihetsvagga beträffande kombinationen yttrandefrihet och politiska budskap. Detta håller nu dock på att snabbt och kraftigt förändras till det rakt motsatta i precis samma Berkeley.

Trots att USA har en yttrandefrihet som har extremt starkt skydd i Konstitutionen genom dess första tillägg förbjöd Berkeley länge att politiskt motiverad yttrandefrihet på universitetet skulle få fritt spelrum. Berkeley som en gång var vaggan för yttrandefrihet inom universitetsvärlden har idag drygt 50 år senare övergått till att bli vaggan för våldsbejakande vänstertotalitarism.

I mitten av 1960-talet drev en grupp yttrandefrihetsaktivister, med andra ord hippies, på universitetet i Berkeley, straxt utanför San Francisco, kampen om just vikten i yttrandefrihet och att politiska talare oavsett ideologi skulle få sina röster hörda på universitetet. Syftet var att bejaka Konstitutionens första tillägg och visa vägen för universitet i hela USA att yttrandefrihet ska gälla för alla politiska inriktningar inom universitetsvärlden. I precis samma Berkeley idag driver våldsamma och militanta vänsterextremister en rakt motsatt kamp – nämligen kampen att stoppa just yttrandefrihet och istället framföra våldsbejakande totalitarism som det önskvärda.

Konservativa Milo Yiannopoulos skulle tidigare i år hålla ett tal i Berkeley. Hans framträdande stoppades dock efter att våldsbejakande vänstertotalitarister begick ett destruktivt våldsamt upplopp som slutade med att universitetsegendom förstördes till en kostnad av närmare en miljon svenska kronor.

För ett par veckor sedan höll yttrandefrihetskämpar en manifestation i Berkeley i syfte att framföra vikten av just yttrandefrihet i samma anda som aktivisterna under 60-talet. Svensk media som Dagens Nyheter och Expressen vinklade kraftigt detta som ”Trump-protester” och att det var Trump-supportrar som slogs med motdemonstranter. Detta är dock helt missvisande, något som journalisten Tim Pool som själv var på plats påpekat flera gånger.

Pool har poängterat flera gånger att mainstream-media i USA – som svensk media troligen hämtar sin informationen från – inte själva var på plats under upploppen i Berkeley utan att dess journalister istället satt bakom sina trygga skrivbord i New York City på andra sidan kontinenten och skrev om händelserna så som de själva ville att de skulle ha inträffat, vilket var att Trump-supportrar låg bakom våldet.

Pool som såg allt med egna ögon understryker att den överväldigande majoriteten av våldet startades och drevs av dessa s k ”motdemonstranter” som kallar sig ”antifa”, vilket är en förkortning av Antifascism, alltså en direkt motsvarighet till svenska AFA.

Som Pool konstaterar är Antifa inte några “motdemonstranter”, fredliga aktivister eller ens antifascister utan, föga förvånande, regelrätta våldsbejakande totalitarister och de verkliga fascisterna. Den enda anledningen att denna våldsverkande Antifa-gruppering inte per definition helt uppfyller kriterierna för fascism är att den saknar formell politisk makt. Dess praktiska agerande och ideologiska hemvist är dock stöpt i regelrätt våldsbejakande fascism, precis som svenska AFA.

Vidare konstaterar Pool, vilket naturligtvis svensk media mörklägger eller inte ens begriper, att gruppen som låg bakom den fredliga manifestationen för yttrandefrihet i Berkeley inte ens kan benämnas som ”Trump-supportrar” eftersom gruppen inkluderade även de som identifierar sig om liberaler och tillhör det demokratiska partiet. Av den anledningen döpte Pool om en video han publicerade på YouTube från att först spegla kampen mellan vad man inbillade ursprungligen sig var ”alt right” vs ”alt left” till ”Antifa” vs ”yttrandefrihetsmanifestation” för att att i stället spegla verkligheten som han såg då han var på plats mitt i upploppen – kort och gott våldsbejakande vänsterextremism mot demokratiförespråkare oavsett politisk och ideologisk hemvist.

Det som kan fastställas och som svensk media – i vanlig ordning när det gäller bevakningen av USA – helt missade, medvetet eller omedvetet, är att upploppen i Berkeley startades av och där hetsen och våldet, med ytterst få undantag, begicks av svartklädda, maskerade våldsbejakande vänsteranhängare som genom våldsamma upplopp försökte tysta och stoppa en fredlig och laglig manifestation för yttrandefrihet med deltagare från diverse ideologiska och politiska ursprung.

Dessa våldsamma upplopp mot yttrandefrihet är dock bara början på problemet, de ytliga symptomen. Under och efter manifestationen framkom massiv kritik mot att polisen inte kunde hantera situationen utan hölls sig tillbaka så att denna våldsvänster kunde attackera yttrandefrihetsmanifestationen utan några större problem. Polisen var för få och hade inte rätt resurser och utrustning för att stoppa våldsvänsterns framfart trots att det långt innan var allmänt känt att dessa antidemokrater skulle begå våldsamma upplopp för att störa yttrandefrihetsmanifestationen.

Att polis i USA är fel utrustade och saknar resurser för våldsamma upplopp som man långt innan vet kommer att ske är extremt bisarrt och absolut inte en slump, eller ens baserat på inkompetens. Det ligger något betydligt djupare och otäckare bakom detta i Berkeley.

Den djupare förklaringen är att Berkeley-polismyndigheten är ideologiskt korrupt där det bl.a. påstås att flera poliser i Berkeley sympatiserar med den radikala vänstern. Dessa påståenden har sannolikt en del kött på benen eftersom det dessutom visar sig att borgmästaren för Berkeley, Jesse Arreguin, öppet stödjer våldsbejakande vänsterextremism, till exempel genom hans sympatier för gruppen BAMN som står för By Any Means Necessary, vilket kort och gott betyder att gruppen förespråkar och praktiserar att vilka metoder som helst får användas i syfte att stoppa den lagstadgade yttrandefriheten från att utövas. Våldsamma upplopp är en officiell strategi för gruppen, som dessutom samarbetar med Antifa.

Dock är målet för dessa inte kortvarigt och lokalt i Berkeley utan långvarigt för hela USA. Precis som Antifa anser BAMN nämligen att de befinner sig mitt inne i en våldsam revolution där huvudmotståndaren är demokrati och yttrandefrihet, alltså den fredliga yttrandefrihetsmanifestationen för framförallt den amerikanska Konstitutionen och statsskicket. Målet för dessa typer av grupper som nu begår våldsamma upplopp är att uppnå ett totalitaristiskt samhälle där demokrati och yttrandefrihet inte längre existerar och där Konstitutionen upphör att gälla. Svensk media har naturligtvis helt mörklagt allt detta i sin rapportering om händelserna och utvecklingen, antingen medvetet eller omedvetet på grund av inkompetens i ämnet.

Problematiken går dock vidare till dags dato. Konservativa Ann Coulter var inbjuden av Berkeley-universitetet för att hålla ett föredrag den 27 april. Precis som med Yiannopoulos försökte universitetet stoppa evenemanget genom att förklara att våldsvänstern inte kan hanteras, vilket snarare betyder att universitetet inte ville hantera det. Coulter vägrade dock att stoppas och svarade med att upplysa universitetet om att det är ansvarigt för hennes säkerhet samt att Konstitutionen skyddar hennes rätt att tala på universitetet.

Berkeley försökte då ändra datumet till den 2 maj och hävdade att detta datum passade universitetet bättre ur ett säkerhetsperspektiv. Coulter vägrade ändra datumet eftersom under hela den veckan har eleverna lov och befinner sig inte ens på universitetet, vilket förstås var det bakomliggande syftet med universitetets ändrade datum – så att i princip ingen skulle komma och lyssna eftersom eleverna var hemma på lov. Som ett resultat av att universitetet obstruerat mot Coulters planer att hålla ett tal har universitetets repblikanska studentgrupp stämt universitetet för brott mot Konstitutionen.

Tyvärr tog detta en sorglig vändning på grund av våldsvänstern. Den 26 april meddelade nämligen Coulter att den konservativa studentgruppen som bjudit in Coulter är utsatt för hot om massivt våld från vänstern där polisen dessutom poängterat att detta våld kommer att genomföras med 99 procents säkerhet och att polisen inte kan – eller snarare vill – hantera det. Coulter valde därför frivilligt att ställa in evenemanget för att skydda konservativa elever i området.

Precis som med Yiannopoulos vann vänstervåldet över yttrandefriheten i Berkeley även i fallet Coulter. Detta är en skrämmande utveckling men föga förvånande med tanke på att den radikala våldsvänstern har stöd både av den lokala polisen och av självaste borgmästaren i staden. Och sannolikt även inom universitetet där Coulters tal skulle hållas, att döma av dess konstanta obstruerande.

Tim Pool reflekterade nyligen på plats i Berkeley över verkligheten kring denna yttrandefrihetsfientliga utveckling, och aggressiva vänsterextremister trakasserade omedelbart Pool på samma sätt som invandrare trakasserar utländska journalister som vågar sig in i Rinkeby här i Sverige. Antifa har för övrigt mordhotat Pool på grund av att han filmat deras våldsamma agerande.

Den våldsbejakande vänstertotalitarism som nu utspelar sig i Berkeley är raka motsatsen till det som yttrandefrihetskämparna manifesterade för på precis samma gator och torg i Berkeley under 1960-talet. Dessutom stödjer alltså företrädare för Berkeley-universitetet, polisen och t o m borgmästaren själv denna radikala våldsbejakande vänsterextremism, antingen indirekt genom ryggvändning eller direkt genom öppna sympatier för våldsbejakande BAMN.

Under den amerikanska presidentvalkampanjen rapporterade Avpixlat om hur våldsvänstern strukturellt begick våldsamma upplopp i syfte att förstöra Donald Trumps torgmöten. Dessa våldsverkare var framförallt anhängare av Bernie Sanders men även av Hillary Clinton och som samtidigt stödde den dåvarande presidenten, Barack Obama. Sanders, Clinton och Obama tog dessutom inte tydligt avstånd från dessa våldsamma upplopp, vilket sände uppmuntrande signaler att vänstervåldet i USA sanktioneras. Detta har föranlett att totalitära vänsterkrafters “krig” mot yttrandefriheten och demokratin i USA på allvar har tagit fart, med Berkeley som första “slagfält”.

Avslutningsvis kan vi konstatera att våldsvänsterns agerande i Berkeley är den amerikanska textboksdefinitionen av ”terrorism”, enligt såväl FBI som Utrikesdepartementet och amerikanska statens lagbok. Av den anledningen borde den amerikanska staten under Donald Trump därför behandla det som sådant, vilket jag gissar kommer att ske om situationen fortsätter i Berkeley eller sprider sig vidare till andra platser i USA.

På ett par generationer har alltså Berkeley i Kalifornien gått från att vara högsätet för  yttrandefrihetsbejakande brassrökande fredliga blomhippies till våldsbejakande, totalitära vänsterterrorister.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson