Annonsera på Avpixlat

Därför är förintelseförnekelse antisemitism

KRÖNIKA Många förintelseförnekare insisterar på att de inte är antisemiter utan istället bara vill ”utforska frågan” eller ”granska bevisen”. Det låter väldigt oskyldigt såklart, eftersom all historia vi lär oss bör tåla granskning och människor bör vara fria att forma sina egna åsikter även om historien. Trots detta så är och förblir förintelseförnekelse antisemitism.

Här är problemet: Om ribban för att något i historien ska anses bevisat ligger så högt, så vet vi ingenting om historien. Jag menar allvar – det finns nämligen inget i historien (åtminstone inte före 1945) som har så mycket bevis som Förintelsen har. Vad har vi för bevis för att Sokrates existerat? Något enstaka dokument. Inga filmer eller ögonvittnen. Vad har vi för bevis på att Gustav Vasa existerat? Något porträtt (inte foto), några dokument han ska ha skrivit/signerat och några opålitliga ögonvittnen som skrev ner bevisligen överdrivna historier – de hävdade bland annat att han åkte skidor genom dalarna vilket han knappast gjorde.

Och om vi går längre fram i historien; vad har vi för bevis på att atombombningarna ägde rum? Svartvit film på nåt svampmoln? Det kan ju vilken Hollywood-studio som helst ordna. Ögonvittnen som var med om explosionen? Visst, men det kan ju lika gärna ha en stor mängd vanliga bomber (som i Dresden) – det var ju inga överlevande som SÅG att det var just en atombomb. Piloternas vittnesmål? De är såklart köpta av etablissemanget. De än idag förhöjda strålningsnivåerna i Hiroshima och Nagasaki? Det är ju lätt att ordna genom att bara gräva ner en hög uranium vid något lämpligt ställe. Och är det inte lite passande att Japans regering först förnekade atombombningen, innan man ändrade historien till den amerikanska versionen? Passande nog skedde denna ”ändring” precis som man kapitulerade till amerikanerna.

Självklart ägde atombombningarna rum, men poängen är att med förintelseförnekarnas logik kan vi inte vara säkra på att någonting i historien egentligen hänt. Prata med en historiker; du kommer bli chockad när du förstår hur många historiska personer vars existens vi tar för givet egentligen baseras på 1-2 dokument som oftast skrevs hundratals år efter att personen ska ha levt.

Kort sagt: Om man accepterar all annan historia som korrekt men inte Förintelsen, så har man bevisligen en bevisstandard för händelser som involverar massmord på judar, och en annan bevisstandard för allt annat. Detta är antisemitism.

Men alla argument förintelseförnekarna för fram då? De är för många för att besvara i en krönika, men här är ett axplock av de argument som jag sett i kommentarsfältet.

”Judarna förklarade krig mot Tyskland redan 1933”

Nja, inte direkt. Efter att Tyskland valt en judefientlig regering (det var ingen hemlighet att Hitler hatade judar) så uppmanade några judar till bojkott av Tyskland. Inget mer dramatiskt än så.

”Dödssiffran från Auschwitz har justerats nedåt utan att ’6 miljoner’ siffran ändrats”

Detta hävdar bland andra Ingrid Carlqvist, men det stämmer inte. Se länk och länk. Den accepterade siffran har alltid varit lägre; endast ett Sovjetiskt museum hävdade att den var 4 miljoner. Mellan 900 000 – 2.5 miljoner beräknar man ska ha dödats i Auschwitz; osäkerheten beror mycket på att även om man vet att en person har dödats så vet man inte alltid vart.

”Förintelsen var bara krigspropaganda”

I så fall, varför användes den inte som krigspropaganda? De första förintelseförnekarna var de allierade själva, som vägrade tro på rapporterna under kriget som beskrev massiva läger där människor gasades ihjäl. De ville inte tro att ett civiliserat folk som tyskarna kunde vara så grymma, och de flesta människor visste inte mycket om Förintelsen förrän i krigets slutskede då ingen propaganda behövdes eftersom det redan stod klart att de allierade skulle vinna. Varför inte använda denna ”propaganda” 1941-42 när Tyskland var som störst och kriget gick dåligt för de Allierade?

Vidare hävdas det att Förintelsen var en ursäkt för att kunna ”straffa” tyskarna efter kriget, främst då med skadestånd till Israel. Frågan är då varför man inte gjorde det? Visst, direkt efter kriget var behandlingen hård, men snart skiftade strategin och man började skicka enorma mängder bistånd till Tyskland genom Marshallhjälpen. År 1945 så hade folket i Västeuropa och USA inte brytt sig ett dugg om de Allierade helt sonika utrotat hela det tyska folket (så arga var man), men politikerna och militären stod emot allmänhetens krav på blodshämnd och byggde upp Tyskland igen. Varför?

Sovjet å andra sidan – som var de som ska ha ”hittat på” det mesta av Förintelsen (inklusive Auschwitz som de befriade) – var traditionellt sett en fiende till Israel och hade därför inget att vinna på att hitta på ett folkmord som gav judarna sympati (och ett eget land!). Vidare så hävdade de allierade redan då att Förintelsen även omfattat 5 miljoner icke-judar, bland andra zigenare och homosexuella – två grupper inget land gillade. ”Konspirationen” måste alltså också omfattat dessa grupper, som inte kompenserades efter kriget. Vad var deras incitament för att ”spela med”?

”Vittnen från Förintelsen säger emot varandra”

Ja, och det ska man förvänta sig med tanke på hur många vittnen som finns, att de hade olika upplevelser, visste olika saker, var i olika läger, var där vid olika tidpunkter och var med om en otroligt traumatisk upplevelse – och trauman har en tendens att röra till minnen. Det hade snarare varit väldigt misstänkt om alla vittnen sagt exakt samma sak; det skulle tyda på att man ”snackat ihop sig” internt om vad man ska säga.

”Väst skickar bistånd och Tyskland skadestånd till Israel på grund av Förintelsen”

Nej, väst eller närmare bestämt USA stödjer Israel för att Israel är Mellanösterns enda demokrati. Tyskland har endast betalat kostnaderna för att skicka överlevande judar till Israel för cirka 50 år sedan, samt viss ersättning för materiella förluster. Idag betalas inget skadestånd av någon. Faktum är att USA spenderade mer på Egypten före den ”arabiska våren” än på Israel.

”Bombningen av Dresden var lika illa eller värre än Förintelsen”

Inte i närheten. Endast 25 000 människor dog i Dresden, staden var fylld av militära industrier (alltså legitima mål), och den enda skillnaden mellan denna attack och attacker på andra tyska städer var att den genomfördes över en enda natt.

”Redan före kriget hävdade judarna att 6 miljoner av dem höll på att utrotas”

Martin H Glynn skrev en artikel med titeln ”The crucifixion of jews must stop” där han nämnde siffran 6 miljoner vuxna, men också 800 000 barn (alltså nästan sju miljoner totalt) som riskerade att dö – dock inte genom att mördas utan genom svält, som var ett stort problem i hela Europa direkt efter Första världskriget. Även de andra ”6 miljoner”-siffrorna som dyker upp angående judar före Andra Världskriget handlar om svält eller förtryck (siffran dyker upp ofta då det var ungefär så många judar man uppskattade fanns i Ryssland och Östeuropa före kriget), inte gaskamrar.

Jag rekommenderar Jewish Virtual Library’s sida om förintelseförnekelse där man går igenom och krossar inte mindre än 66 av förnekarnas argument. Även RationalWiki har en väldigt bra artikel om förintelseförnekelse. Tack för att ni läste, vi ses i kommentarsfältet och förhoppningsvis på Folkets Demonstration den 29/4 klockan 13-15 på Raoul Wallenbergs torg där jag kommer tala.

John Gustavsson

Fler krönikor av John Gustavsson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson