Annonsera på Avpixlat

Hitresta tiggare i Malmö bor i felparkerade bilar med miljoner i p-böter

Västanforsgatan i Malmö har förvandlats till boplats för hitresta tiggare. Foto: Google Maps.

DET HITRESTA TIGGERIET En del hitresta romska tiggare slår upp tältläger, andra bygger olagliga kåkstäder. Alltfler väljer att bo i bilar som de parkerar utan att bry sig om att betala parkeringsavgift. Bara på Västanforsgatan i Malmö har gatukontoret tvingats bogsera bort 21 bilar sedan årsskiftet. Av dessa har flera obetalda parkeringsböter som uppgår till mångmiljonbelopp.

I Malmö har, som Avpixlat tidigare rapporterat om, staden valt att riva de olagliga kåkstäder som de hitresta – i de flesta fall romskrumänska – tiggarna byggt. Rivningarna har måst ske under polisbeskydd då ett stort antal aktivister från den våldsbejakande gatuvänstern försökt stoppa dem. Eftersom det saknas ett samordnat helhetsinitiativ för att få stopp på det hitresta tiggeriet som fenomen – exempelvis ett tiggeriförbud och skärpta gränskontroller – har många tiggare valt andra boendeformer, exempelvis att bo i felparkerade bilar.

De hitresta tiggarna, som inte respekterar svenska lagar och förordningar, betalar inte parkeringsavgift när de står på avgiftsbelagda gatusträckor. Det innebär att de dagligen drar på sig p-böter. I vissa fall uppgår beloppen till flera miljoner kronor för ett enda fordon.

Det är oklart varför myndigheterna låter det systematiska felparkerandet fortgå och inte agerar på ett mer resolut sätt. Man bör för längesedan ha insett att dessa felparkerare aldrig kommer att betala sina böter och inte har för avsikt att börja erlägga parkeringsavgift för sina bilar.

Men med jämna mellanrum låter man gatukontoret bogsera bort en och annan av de värsta syndarnas fordon. Dessa hämtas sedan sannolikt ut igen av tiggarna och sedan är felpareringscirkusen igång igen.

Eftersom det saknas sanitära faciliteter i anslutning till de gator som de hitresta tiggarna förvandlat till boplatser, drabbas omgivningarna – parker, skolgårdar, lekplatser osv – av sanitära olägenheter när tiggarna ska uträtta sina behov. Det skapar också problem för laglydiga svenskar att hitta parkeringsplats när alltfler gatuavsnitt systematiskt ockuperas av utländska tiggare.

I fallet Västanforsgatan i Malmö, som ligger i anslutning till ett industriområde, är det de som arbetar på företagen där som har svårt att hitta parkeringsplats och som drabbas av alla de övriga problem som det hitresta tiggeriet för med sig. Vid sidan av tiggarverksamheten, ägnar sig många av de hitresta romska rumänerna också åt olika typer av brott.

På Västanforsgatan ligger även en muslimsk moské som tidvis, exempelvis i samband med fredagsbönen, drar till sig ett stort antal fordon, varav inte alla parkerar i enlighet med reglerna. Detta förvärrar parkeringseländet ytterligare.

Mats Dagerlind

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson