Annonsera på Avpixlat

Redaktionellt beslut: Kritiserad krönika avpubliceras

Avpixlat, symbolREDAKTIONEN HAR ORDET En krönika här på Avpixlat signerad Rolf Malm har kritiserats för att innehålla uppgifter och åsikter som kan uppfattas som antisemitiska. Redaktionen har därför nu beslutat avpublicera den aktuella texten.

Krönikan gjorde anspråk på att beskriva hur de multikulturalistiska politiska idéerna växte fram i Sverige. Vi på redaktionen gjorde inte bedömningen att de referenser i texten till personer med judiskt ursprung som tillsammans med andra deltog i pionjärarbetet för att etablera detta tankegods i svensk politik var så centrala eller på annat sätt formulerade att de skulle kunna uppfattas som antisemitiska och beslöt efter diskussion därför att publicera texten.

När den initiala kritiken kom, upplevde vi inte den som starkare än att krönikan med viss efterredigering kunde fortsätta vara publicerad. Vi ansåg fortfarande att textens huvudfokus låg på helt andra ting än det eventuella judiska inflytandet över denna åsiktsriktnings framväxt i Sverige. Många läsare och opinionsbildare har emellertid gjort en annan tolkning av texten, och vi väljer därför nu att avpublicera den.

Det ska på Avpixlat inte finnas redaktionellt material som kan uppfattas som underblåsande av antisemitiska konspirationsteorier – det gäller även om materialet inte haft sådana intentioner men kan tolkas på det sättet. Vi vill inte gynna de antisemitiska strömningar som finns inom den mer radikala ultranationalismen. Inte heller vill vi ge våra meningsmotståndare några som helst öppningar för att misstänkliggöra oss för antisemitism.

Vi har haft ett gott samarbete med Rolf Malm och har inga skäl att tro att han skulle vara antisemit. Inget i de texter han tidigare levererat har antytt något sådant. Men vare sig kritikerna gjort en korrekt tolkning eller övertolkning av de aktuella delarna av innehållet i denna senaste kritiserade krönika av Malm, så väljer vi att ta ansvar genom att avpublicera den. Det ska inte råda några som helst tvivel om att Avpixlats redaktion kraftfullt tar avstånd från antisemitismen.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson