Annonsera på Avpixlat

Bilar brann i Malmö, Helsingborg, Västerås, Gävle, Södertälje och Smedjebacken

Arkivbild. Foto: A.J.

SVERIGE BRINNER Under onsdagen och natten mot torsdag rapporterades anlagda bilbränder i Malmö, Helsingborg, Västerås, Gävle, Södertälje och Smedjebacken. Andra typer av brandattentat och grov skadegörelse skedde bland annat i Borås, Sundsvall, Umeå och jämtländska Hammarstrand.

Bilbrandsepidemin tycks sprida sig från invandrardominerade förorter i storstäderna, och drabbar nu allt oftare även mindre orter på landsbygden. Omkring kl. 23.30 på onsdagskvällen brann bilar på en parkeringsplats vid Uvberget i Smedjebacken, i södra Dalarna. Enligt lokaltidningen hade tre bilar satts i brand, och innan de släckts hade elden spridit sig till ännu en bil. Sammanlagt ska alltså fyra bilar ha förstörts.

Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. 17.10 på onsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en brand i en papperskorg vid Hagaskolan i det invandrartäta problemområdet Oxhagen i Örebro. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 19.14 på onsdagskvällen fick Västeråspolisen larm om att ungdomar krossade rutor på Hammarby förskola. När polis kom till platsen hade ungdomarna försvunnit. Det visade sig att en ruta gått sönder. Det finns inga uppgifter om att de skyldiga ungdomarna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i polisens notis om ärendet.

Under natten mot torsdag brann två bilar i Västerås-området. Räddningstjänst och polis fick det första larmet kl. 01.24. Då brann en bil på en gång-/cykelbro i Råby, ett av stadens ökända, invandrardominerade problemområden. Nästa larm inkom bara 10 minuter senare. Då brann en bil på en parkering i Hökåsen, några kilometer utanför Västerås. Båda bilbränderna bedöms ha varit anlagda. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i något av fallen.

* * *

Omkring kl. 19.50 på onsdagskvällen larmades räddningstjänst och polis till en lekplats vid Lappvidegatan i spännande, mångkulturella Malmö. Där brann en större klätterställning för barn. Elden kunde släckas, men lekredskapet ska ha fått rejäla skador och behöver troligen repareras.

Vid kvart i ett-tiden natten mot torsdag brann en bil på Bariumgatan. Bilen var övertänd när blåljuspersonal kom till platsen, och tycks ha blivit totalförstörd.

Bägge bränderna bedöms ha varit anlagda. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i något av fallen.

* * *

Kl. 21.19 på onsdagskvällen fick räddningstjänsten i Lund larm om en containerbrand i området Linero. Det uppges ha brunnit i en papperscontainer vid ett miljöhus. Enligt ett vittne ska en hög knall ha hörts i samband med att branden startade. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens notis om incidenten uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 23.40 på onsdagskvällen brann en bil på Södra Skeppsbron i Gävle. Bilen uppges tillhöra en lokal krögare, vars restaurang på sista tiden utsatts för skadegörelse vid flera tillfällen. Även bilbranden tros ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax före midnatt på onsdagen larmades räddningstjänst och polis till en kolonilott i området Ersboda i Umeå. Där brann ett förråd och en moped. Mopeden visade sig vara stulen. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna, vare sig för mopedstölden eller för att ha anlagt branden.

* * *

Omkring kl. 0.15 natten mot torsdag upptäcktes att bilar brann på en parkering vid Folkparksvägen i bostadsområdet Rosenlund i Södertälje. Två bilar totalförstördes i branden, medan ytterligare två bilar fick mindre skador. Enligt lokaltidningen bedöms branden ha varit anlagd. Det finns emellertid inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Bara några minuter efter de ovan nämnda bilbränderna i Södertälje larmades räddningstjänst och polis till Järna, alldeles utanför Södertälje. Där brann det i en kommunal byggnad kallad Futurum, som tidigare varit Järnas Folkets Hus. I byggnaden finns bland annat en fritidsgård. Branden tros ha börjat i en papperskorg på byggnadens fasad och därefter spridit sig till själva fasaden. Det ska också ha brunnit i en sandlåda på platsen. Branden kunde släckas snabbt. Dock hade ett fönster spruckit, och på så sätt hade en del brandrök kommit in i byggnaden och orsakat mindre rökskador.

Det är ännu ej fastställt vad som orsakade branden. Polisen rubricerar dock initialt ärendet som mordbrand, och en teknisk undersökning ska göras på platsen. Detta tyder förstås på att branden eventuellt tros ha varit anlagd.

* * *

Kl. 01.24 natten mot torsdag fick räddningstjänst och polis det första larmet om att bilar brann på en parkeringsplats vid korsningen Sockengatan-Umeågatan i den invandrartäta Helsingborgs-stadsdelen Rosengården (ej att förväxla med Rosengård i Malmö). Tre bilar uppges ha förstörts i branden, som bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och polisen har, enligt lokaltidningen, inga misstänkta.

* * *

Vid tvåtiden natten mot torsdag ska två eller tre personer ha löpt amok på Centralgatan i Hammarstrand, en mindre ort i östra Jämtland, c:a 10 mil från Östersund. De ska ha slagit sönder ett tiotal bilar med basebollträn. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet. Såvitt Avpixlat kunnat utröna har inga signalement på gärningspersonerna offentliggjorts, och varken polisen eller mainstream-media har gått ut med någon information om tänkbara motiv till vansinnesdådet.

* * *

Tidigt på torsdagsmorgonen, omkring kl. 05.30, upptäcktes att fyra taxibilar vandaliserats i ett garage i stadsdelen Norrby i Borås. Bilarnas däck hade skurits sönder. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

På torsdagen upptäcktes att ett garage och flera fordon utsatts för omfattande skadegörelse. Garaget är beläget i Njurundatrakten, strax söder om Sundsvall. Okända gärningspersoner hade tagit sig in i garaget genom att slå sönder en vägg. De hade därefter vandaliserat en snöskoter, en personbil, en EU-moped och en snöslunga. Bland annat ska rutor på fordonen ha slagits sönder. Skadegörelsen bedöms ha skett någon gång under den gångna veckan. Ingen har gripits för dådet och polisen säger sig inte ha några misstänkta.

* * *

På torsdagen uppmärksammades att belysningen runt Kyrksjön i Ljusdal i Hälsingland vandaliserats. Ett större antal armaturer ska ha slagits sönder i området. Detta tros ha skett någon gång under påskhelgen. Skadorna tros komma att kosta Ljusdals kommun omkring 100 000 kronor. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för vandaliseringen.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson